Elektryczny fotel kierowcy nie działa
Napisany 05 maja 2011 - 10:22
W drodze do Szwecji po 1000km postanowilem sie troche zdrzemnac.
Odsunalem fotel max do tylu oparcie na lezaco i nyny.
Potem wcisnalem przycisk z zapamietana pozycja fotela (nr 1) oparcie wrocilo do zpamietanej pozycji, ale fotel przejechal tylko pare cm do przodu i koniec. Probowalem kilka razy do przodu do tylu i nic. Dalej zatrzymuje sie w pewnym momencie (troche daleko jak dla mnie i jak na moje krotkie nogi) spojrzalem miedzy fotel a tunel srodkowy i lezalo kilka monet, myslalem ze to moze one blokuja ale jednak nic z tego. Fotel dalej jedzie do przodu kilka cm i staje w miejscu. Przesuwajac przelacznik slychac pstrykniecie jakby silniczek chcial sie wlaczyc ale nie wiadomo dlaczego nie jedzie? Regulacja gora dol i oparcie fotela dziala bez zarzutu.
Probowalem pchac,ciagnac i nic...
Jesli ktos ma jakies pomysly to prosze o wskazowki, bo czeka mnie 1400km do przejechania a pozycja jak dla mnie bardzo nie wygodna
Napisany 05 maja 2011 - 10:28
Coś pewnie zostało niezbyt dobre miejsce na skarbonkę.lezalo kilka monet,
Napisany 05 maja 2011 - 10:31
Coś pewnie zostało niezbyt dobre miejsce na skarbonkę.
No przeciez nie wrzucalem tam monet zeby je schowac tylko wypadly mi z kieszeni...
Rozumiem ze jedyne wyjscie to wyciagnac fotel i zobaczyc czy cos jeszcze lezy?
Napisany 05 maja 2011 - 11:34
Wtedy będzie pewne że nic nie zostało.wyciagnac fotel i zobaczyc czy cos jeszcze lezy
nie wrzucalem tam monet zeby je schowac

Napisany 10 lutego 2014 - 16:25
Napisany 10 lutego 2014 - 17:29
jeden silnik
od podnoszenia i opuszczania
Może przełącznik jest uszkodzony.nie opuszcza się
Napisany 10 lutego 2014 - 18:13
Napisany 10 lutego 2014 - 18:24
Też tak mi się wydaje.Myślę zatem że problem jest w przełączniku
Mogą być styki nadpalone,ma przecież już parę lat.tylko co tam może wysiadać
Napisany 10 lutego 2014 - 23:18
Też tak mi się wydaje.
Mogą być styki nadpalone,ma przecież już parę lat.
Które, gdzie? Wizualnie oglądając płytkę nic nie zauważyłem dziwnego. A może mówisz o stykach we wtyczce? Pooglądam jutro jeszcze dokładnie
Napisany 11 lutego 2014 - 10:45
Regulację masz na pilota??:hihi: Przecież jest jakiś przełącznik,a tak na marginesie masz pamięć ustawień czy tylko manual.A może mówisz o stykach we wtyczce?
Napisany 12 lutego 2014 - 18:50
Regulację masz na pilota??:hihi: Przecież jest jakiś przełącznik,a tak na marginesie masz pamięć ustawień czy tylko manual.
Regulacja normalna, suwakami z boku fotela, styki które masz na myśli?
Fotele bez pamięci

Napisany 12 lutego 2014 - 19:06
Myślę zatem że problem jest w przełączniku
Jest przełącznik, są styki.Jakoś musisz zmieniać polaryzację silnika,robią to właśnie przełączniki (nazwałeś to suwak).Mogą być styki nadpalone
W przełączniku.styki które masz na myśli
Że przewody dobrze przylutowane to nie wszystko.