Elektryczny fotel kierowcy nie działa
Napisany 28 sierpnia 2009 - 23:09
fotel el. kierowcy (podnoszenie - opuszczanie) po naciśnięciu przycisku (góra - dół) słychać w okolicy silnika cyknięcia (fotel stoi w miejscu). Rozłączyłem niebieską złączkę (z przewodu) załączyłem woltomierz, naciskając klawisz góra - dół pokazuje 12,7V. Zamiast Voltomierza podłączyłem żarówkę po naciśnięciu góra żarówka świeci, po naciśnięciu dół żarówka nie świeci.
Co zrobić?
Napisany 29 sierpnia 2009 - 07:24
Napisany 29 sierpnia 2009 - 18:13
edit Soseq
zdjęcie usunięte, powód Regulamin roz. IV pkt 19
Napisany 28 grudnia 2009 - 17:09
jezeli ktos by kiedys miał taki sam problem jaki mnie dopadł to dam mały namiar na takie oto spostrzeżenie:pokoj:
W pewnym momencie zakres regulacji zmniejszył mi sie do minimum lewo/prawo, zacząłem szukac jaka moze byc przyczyna i znalazłem:jump:
odkreciłem fotel

i znalazłem takie cos

gdy wsadziłem łape pod fotel i pobełtałem troche to zaczął raz stykac raz nie
okazało sie ze kabelek sie przetarł
moze sie komus przyda ta porada w raie gdy sie regulacja skonczy:)
i mam małe pytanko bo jeszcze pod fotelem znalazłem taki kabelek i nie był on nigdzie podłaczony:pokoj:

od czego on może być:pokoj:
edit Soseq
Wielkość wklejanych fotek to 640x480 i nie cięższych od 100kb, dla większych dajemy odnośnik, tzw. linka.
bede pamintał

Napisany 28 grudnia 2009 - 17:32
jak masz i nie działa to sam juz wiesz
Napisany 28 grudnia 2009 - 18:23
Napisany 28 grudnia 2009 - 18:39
ta ostatnia wtyczka poduszki, w instalacji wychodza 3 wtyczki, elektryka fotela, podgrzewanie, poduszki
kurde a ja nie mam wyprowadzonych od podgrzewania....możliwe?? A od poduszek i elektryki mam
Napisany 28 grudnia 2009 - 18:41
Napisany 28 grudnia 2009 - 18:45
Wpisać kod.napisane jest na wyswietlaczu komputerka S A F E a radio nie gra ??? co mam zrobic
Napisany 28 grudnia 2009 - 18:48
Wpisać kod.
a skad ja ten kod mam wziac ?nie mam zadnych ksiazek od tego auta do kazdego radia seryjnego jest inny kod??
kod
Napisany 28 grudnia 2009 - 18:53
Napisany 02 lutego 2010 - 16:59
Napisany 02 lutego 2010 - 18:50
myłem autko a syn się bawił w aucie i użył przycisku i opuścił fotel na sam dół,
gdy chciałem w drugą stronę to wywaliło bezpiecznik, i tak mam na samym dole cały czas,
nie przeszkadza mi to bardzo ponieważ jestem wysoki,ale miło by było jakby działało,
jakieś zwarcie, czy silniczek do wymiany??
Napisany 02 lutego 2010 - 18:56

Tak na poważnie to spróbuj ruszyć ręcznie trzeba się schylić, zajrzeć pod fotel.
Gdzieś to było opisane na forum. Parę postów wyżej.
Napisany 02 lutego 2010 - 19:19
a ja mam taki problem,
myłem autko a syn się bawił w aucie i użył przycisku i opuścił fotel na sam dół,
gdy chciałem w drugą stronę to wywaliło bezpiecznik, i tak mam na samym dole cały czas,
nie przeszkadza mi to bardzo ponieważ jestem wysoki,ale miło by było jakby działało,
jakieś zwarcie, czy silniczek do wymiany??
Kolego, spróbuj wyciągnąć fotel i sprawdzić przewody, które idą do niego. Prawdopodobnie miałeś uszkodzoną izolację na którymś przewodzie, przewód dotknął np. szyny i zrobiło się zwarcie. Ja u siebie mam podobnie. Pali mi się bezpiecznik od foteli odrazu po jego włożeniu. Czekam na cieplejsze dni żeby zdemontować fotel. Jeszcze możesz podrostu spróbować na oko z głową pod fotelem poszukać jakiegoś uszkodzonego przewodu.
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 02 lutego 2010 - 19:23
Kolego, spróbuj wyciągnąć fotel i sprawdzić przewody, które idą do niego. Prawdopodobnie miałeś uszkodzoną izolację na którymś przewodzie, przewód dotknął np. szyny i zrobiło się zwarcie. Ja u siebie mam podobnie. Pali mi się bezpiecznik od foteli odrazu po jego włożeniu. Czekam na cieplejsze dni żeby zdemontować fotel. Jeszcze możesz podrostu spróbować na oko z głową pod fotelem poszukać jakiegoś uszkodzonego przewodu.
oki wielkie dzięki, zerknę jak zrobi się cieplej

=======================================================
naprawione , okazało się że wystarczyło rozebrać wtyczkę i przeczyścić styki,
ino nie wiem jak ma sie to do zwarcia które wywalało bezpiecznik,(ale już nie wywala)
Napisany 08 lutego 2010 - 14:00
Problem rozwiązany, przyczyną były urwane kable pod fotelem, te od kostki do przełącznika. Fotelek śmiga jak nowy.
Napisany 08 lutego 2010 - 14:33
podepne sie pod temat panowie pomocy sprawdzalem dzis bezpieczniki bo fotel mi tez nie chodzil wiec sprawdzalem bezpieczniki i sie okazalo ze spalony wymienilem i chodzi ale z radiem mi sie cos stalo napisane jest na wyswietlaczu komputerka S A F E a radio nie gra ??? co mam zrobic
jesli wyciągniesz radio z kieszeni to jest szansa że ktos na nim zapisał kod potem tylko wcisnąć AS wpisac ten kod zatwierdzic AS I POWINNO GRAC :szpital:
Napisany 16 lutego 2010 - 16:12