Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Omega B 2.5 TD grzeje się...

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
23 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   muza1968

muza1968
  • 13 postów

Napisany 31 maja 2010 - 20:19

No nie koniecznie masz zawaloną chłodnice..powiem tak że przy walniętej UPG ciśnienie z komory spalania idzie do układu chłodzącego i robi się poduszka powietrzna i dlatego mogłaś mieć tak że chłodnica nie była cała równo ciepła..a przy jakiej prędkości zagotowałaś..??i tego TD nie lubi .

Rafi pierwszy raz mi się zagotowała przy prędkości 130 km ale szybciej nią jeździłam wcześniej wiesz jak to agent-przedstawiciel a teraz robaczku ja szybko nie jeżdżę obecnie piątki nie używam a w trasie po odpaleniu zimnej omci to po 20-30 minutach przy prędkości 95km/h mi się gotuje no chyba że jade na ogrzewaniu to 70 km przejade 10 minut przerwy i dalej. A teraz po twoim poście zwątpiłam bo zawsze jak odkręcam korek zbiornika wyrównawczego to mam psyt.... duże ciśnienie w nim jest po 250 km znowu psyt.... i tak ja BABA drugi tydzień jeżdżę a zrobiłam już ok 5000km bo nie mam kiedy jej odstawić bo cały czas potrzebna. Ach..... a kto wie gdzie w Lublinie ktoś z jajem to super zrobi????

#22 OFFLINE   rafi195

rafi195

tylko 2.5TD :)

• 1 802 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 01 czerwca 2010 - 21:15

muza1968no wiesz przy tych prędkościach do 100km/h spokojna jazda to odpadają chłodnica itp..pompę masz nową termostatu nie masz a ona gotuje ...pozostaje UPG i wiem bo to samo przeżyłem kiedyś tam..pozdrawiam..

a i jak ciepła to zawsze będzie ciśnienie w układzie chłodzenia i będzie psssyyy...a korek masz dobry na zbiorniczku wyrównawczym podmień z innym lub sprawdź zaworki w nim..:D..a spróbuj jak zimny popuść korek od zb.wyrównawczego tak lekko dokręć tylko i zobacz wtedy jak będzie. ma być nie dokręcony...będzie się grzała szybciej ale będzie ciśnienie uciekało szybciej z układu nie robiąc poduszki powietrznej może nie zagotujesz jak będziesz spokojnie jeździć.. :D

#23 OFFLINE   muza1968

muza1968
  • 13 postów

Napisany 02 czerwca 2010 - 12:38

muza1968no wiesz przy tych prędkościach do 100km/h spokojna jazda to odpadają chłodnica itp..pompę masz nową termostatu nie masz a ona gotuje ...pozostaje UPG i wiem bo to samo przeżyłem kiedyś tam..pozdrawiam..

a i jak ciepła to zawsze będzie ciśnienie w układzie chłodzenia i będzie psssyyy...a korek masz dobry na zbiorniczku wyrównawczym podmień z innym lub sprawdź zaworki w nim..:D..a spróbuj jak zimny popuść korek od zb.wyrównawczego tak lekko dokręć tylko i zobacz wtedy jak będzie. ma być nie dokręcony...będzie się grzała szybciej ale będzie ciśnienie uciekało szybciej z układu nie robiąc poduszki powietrznej może nie zagotujesz jak będziesz spokojnie jeździć.. :D

No to git malina!!! w przyszłą środę odstawiam moją omcię do mechanika i robię to UPG. Dziękuję Panowie za zainteresowanie za wszelką pomoc, cierpliwość!!! co do mojej osoby. POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO CIEPLUTKO>

#24 OFFLINE   muza1968

muza1968
  • 13 postów

Napisany 09 listopada 2010 - 16:14

Panowie byłam spory czas za granicą od mojego ostatniego wpisu ale powiem Wam co dolegało mojej niuni ... mechanik bebrał ją ok miesiąca i diagnoza zapchany układ chłodzenia który został przeczyszczony i wymieniono większość węży założyli mi termostat wymienili chłodnicę wszystkie czujniki a i się okazało że wiskozę co nową kupiłam jakiś partacz źle ją zamontował. Koszt tej usługi to 1200zł sprawdzili mi czy uszczelka trzyma po mojej jeździe kilkumiesięcznej na grzejącym się aucie i narazie jest dobrze zresztą od mechanika następnego dnia wyjechałam Omcią do Włoch dziś wróciłam. Przed wyjazdem kazałam jeszcze zdiagnozować i zregenerować pompe i wszystko co budzi wątpliwości mechanika bo auto czekała daleka trasa ale mają być kwity z diagnostyki. Oprócz układu chłodzenia zrobił mi tą pompe wtryskową i wymienił 2 końcówki wtrysku, pompe paliwową jakąś krokową, klocki i przednie tarcze. Za to wszystko zapłaciłam 3000zł i uważam że bardzo mało ode mnie wzioł. Zaznaczyłam wszystko co wymienia z najmniejszą podkładką ma być w bagażniku bo już partacze mnie nieźle naciągneli. Dziś jade do niego kupić zimówki wszystkie 4 a mechanika już innego nie będę szukać. Jak ktoś ma problem z omegą 2,5 td to dam namiary na tego dziadka w Lublinie. Dziękuję wszystkim za troskę i chęci pomocy.