Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Uwazajcie na kuriera GLS !!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
22 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 23 lipca 2009 - 09:32

Prawda jest taka, ze jest norma do zrobienia a wiekszosc firm kurierskich bierze ludzi ze swoimi autami ktorzy maja w nosie, bo robia tylko uslugi.
Nie ma co narzekac na Polske, bo mi w UK rowniez kurier kilka razy paczke zostawil u sasiadow, a Ci rzucili pod moimi drzwiami! Tylko my glupio uczciwi trzymamy paczki dla sasiadow w domu i czekamy az przyjda. Prawnie paczka zostala odebrana, chyba, ze doplace za odbior osobisty.
Niedaleko nas, pewien chlopak zamowil laptopa w DELLu. Po 2 tygodniach okazalo sie, ze towar dostarczony, ale nie jemu. Kurier zostawil sasiadce, a starsza Pani zostawila lapka pod jego drzwiami. Jaki final pewnie kazdy wie. DELL przekazal paczke kurierowi, kurier dostarczyl wiec odbiorca jest winien za debilizm drugiej strony. W koncu oddal sprawe do sadu, sad pogrozil dymem dla DELLa i nagle znalazl sie lapek dla niego!!

#22 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 23 lipca 2009 - 12:54

Ja z gls-em nie chce mieć nic wspólnego od 2miesięcy szukają moich opon, za opony zapłaciłem ponad 1000zł i ich do dzisiaj nie ma, reklamacja za reklamacją !! a wczoraj byłem u prawnika i zakładam im sprawę w sądzie

No i jak te opony?? Jak masz jeszcze jakieś problemy z tym i do poniedziałku się nic nie wyjaśni to daj mi znać. Co prawda to nie ten sam oddział co u mnie ale znam kilku kurierów z GLS-u z którymi mi się bardzo dobrze współpracuje więc jak będą tylko mogli to pomogą. Potrzebował bym wtedy nr listu przewozowego, nadawcę i odbiorcę. prawda jest taka że z każdym kurierem są jakieś problemy i jak czegoś nie zgubią to coś uszkodzą. Dziennie odbieram po ok 100 paczek z kilku firm kurierskich i zawsze było by się do czego przyczepić. Ale jak dla mnie to trochę dziwne że przez 2 miesiące nie mogą ich znaleźć. u mnie jeśli jest jakaś zaginiona przesyłka to z GLS-em zazwyczaj jest to wyjaśniane max tydzień.

Jeśli mielibyśmy robić ranking na najgorszą firmę kurierską opierając się na naszych doświadczeniach to ja na pierwszym miejscu postawił bym OPKA.

#23 OFFLINE   __Robert__

__Robert__
  • 2 331 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 lipca 2009 - 20:52

Z GLS-em też już nie chcę mieć nic wspólnego, ponieważ mnie ******** przeokropnie, otóż kilka miechów temu kupiłem na allegro lampę błyskowa za 800 pln i zapłaciłem przelewem, kurier miał byc za góra trzy dni u mnie w domu i wyobraźcie sobie że kurcze musiałem sam jechac po moja lampę do firmy GLS oddaloną o ok 30 km od mojego zamieszkania, babka mówiła mi że kurier był dwa razy u mnie w domu, a to gówno prawda bo nawet awiza **** nie zostawił, czyli ********* nie było. Firma do **** jest i tyle.