zatrzasniete kluczyki - maska przod otwarta, zapasowych brak
Napisany 24 czerwca 2009 - 22:58
jezeli chodzi o "profesjonalnych" zlodzieji to mogliby oni nas tego uczyc a nie my ich.
z drugiej strony ktos kto teraz czyta takie posty i co nieco mu w glowie utkwilo, to moze w przyszlosci z takiej porady skorzystac, niekoniecznie z dobrymi zamiarami.
ps. co ma ilosc postow do pisania na forum?? spam czy nie spam takie same prawa.
kolega juz znalazl rozwiazanie wiec temat chyba zostal wyczerpany. proponuje zamkniecie
Guest_MSCHINDLER_*
Napisany 24 października 2009 - 21:35
Jest coś innego niż młotkiem po szybie?
Proszę o pomoc...
------------------------
Pechowiec

Napisany 24 października 2009 - 22:17
Napisany 25 października 2009 - 08:38
Napisany 25 października 2009 - 08:58
proponuje (jak juz bedzie po wszystkim) dorobic sobie jeszcze jeden kluczyk i trzymac go np w domu.
Guest_MSCHINDLER_*
Napisany 25 października 2009 - 11:57
wlamywacze o tym wiedza.
proponuje (jak juz bedzie po wszystkim) dorobic sobie jeszcze jeden kluczyk i trzymac go np w domu.
tak też zrobię tylko dlaczego Polak mądry po szkodzie?

Napisany 25 października 2009 - 22:56
drewniany klinik miedzy ramke drzwi a karoserie , dlugi drut.... powinien wyjsc ( mam nadzieje ze nie bedzie to odebrane jak kurs-szkolenie dla wlamywaczy)
jak znajomemu otwieralem omege w taki sposob na parkingu, jeden z sasiadow pytal co my tam robimy i skad my wiemy ze tak sie robi .
powiedzialem ze na Discovery Chanel pokazywali jak to sie robi;)
Guest_MSCHINDLER_*
Napisany 26 października 2009 - 17:22
jak znajomemu otwieralem omege w taki sposob na parkingu, jeden z sasiadow pytal co my tam robimy i skad my wiemy ze tak sie robi .
powiedzialem ze na Discovery Chanel pokazywali jak to sie robi;)
Podziałało tzn w podobny sposób ale przez gumkę

Pozdrawiam
M SCHINDLER
Napisany 05 września 2010 - 13:07
Odpinam klemę bo ostatnimi czasy coś lekko podkrada prunt.
I pech chciał, że czasem szwankuje mi cięgno w klamce i jesli skobelek opadnie ciut za nisko przy zamykaniu drzwi kierowcy to nie chcą się otworzyć. Generalnie łatwo pokojarzyć sobie te dwa fakty wciśniętych skobli w pozostałych drzwiach i pozostawione kluczyki w aucie.
Z przerażeniem stwierdzam, że do otwarcia zamkniętej omegi wystarczy krótka analiza mechanizmu i cięgien oraz 5 sekund aby wykonać pracę (bez wybijania szyb, czy odginania ramki itd...)
Napisany 19 września 2010 - 14:57
[yt="otwieranie auta w kilka sekund"]5YJzpaz0tmw[/yt]
Napisany 19 września 2010 - 17:08
Napisany 15 listopada 2010 - 12:06
Napisany 28 grudnia 2013 - 23:27
Samochód się zatrzasnął sam podczas gdy chciałem zmienić akumulator (maska spadła jak na chwilę poszedłem). Kluczykiem drzwi otworzyć się nie da. Próbowałem za radą użytkownika na siłe próbować przekręcić lecz to nic nie dało , a kluczyk się pogiął.
Próbowałem podać prąd na plusa od dołu lecz nadal drzwi się nie otwierają za pomocą pilota. Czy możliwe że dostają za mało prądu z prostownika? Światełka od awaryjnych ledwo migają gdy bawię się pilotem. Nawet dźwięk jakiś taki nie normalny. Masę dałem na jakąś śrubę karoserii.
Jakie macie pomysły na otwarcie bo z tym drutem to trochę mi nie wychodzi.
Czy można wyciągnąć ten trójkącik z tylnej szyby ? Uszczelki tam mam bardzo wymęczone.
Napisany 28 grudnia 2013 - 23:32
Jakie macie pomysły na otwarcie bo z tym drutem to trochę mi nie wychodzi.
Czy można wyciągnąć ten trójkącik z tylnej szyby ? Uszczelki tam mam bardzo wymęczone.
http://forum.omegakl...71&postcount=30
Napisany 28 grudnia 2013 - 23:36
Poza tym wsadź taki kawałek sznurka pozdro. Drut ledwo wchodzi.
Jak z tym trójkącikiem z tyłu można to wyciągnąć ?
Napisany 28 grudnia 2013 - 23:39
Oglądałem to już dawno no nie przesadzaj w omedze nie ma takich wystających ryglów .
Poza tym wsadź taki kawałek sznurka pozdro. Drut ledwo wchodzi.
Jak z tym trójkącikiem z tyłu można to wyciągnąć ?
u mnie są rygle wystające w omedze, a drzwi musisz lekko odgiąć

Napisany 28 grudnia 2013 - 23:59
Całkiem dobre muszę skołować jakiś nie za gruby kawałek blachy i może się uda .u mnie są rygle wystające w omedze, a drzwi musisz lekko odgiąć
Napisany 29 grudnia 2013 - 01:06
Całkiem dobre muszę skołować jakiś nie za gruby kawałek blachy i może się uda .
raczej kołek drewniany, blacha za twarda
Napisany 29 grudnia 2013 - 10:23
bo ty masz bfl w b jest inaczej i raczej ten patęt ze sznurkiem nieda rydyu mnie są rygle wystające w omedze