Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Gaszenie i odpalanie silnika

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
24 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   zIoMeK_LPS

zIoMeK_LPS
  • 29 postów

Napisany 03 czerwca 2009 - 14:18

a więc tak - byłem u gazownika i stwierdził żę membramy w parowniku puszczają gaz dlatego podczas próby odpalenia na benzynie idą dwa paliwa dlatego też nie chce odpalić, Jutro wymieniam membramy i dam znac co i jak ale wszystko na to wskazuje także mam nadzieje że będzie dobrze.

Co do temperatury załączenia gazu to mam ustawioną na 15 stopni, tyle powinno być ?

#22 OFFLINE   Kristofer

Kristofer

VECTRAIrmscher1,9150+chip

• 1 758 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 03 czerwca 2009 - 16:09

Co do temperatury załączenia gazu to mam ustawioną na 15 stopni, tyle powinno być ?

15* to trochę mało
minimum na stagu to 25* i jak od razu dostanie ostro w sandał to i tak może nie wystarczyć
prawidłowo powinien mieć 40* to jest temp.przy której gaz w 100% będzie odparowany

#23 OFFLINE   Marek-Balon

Marek-Balon
  • 25 postów

Napisany 03 czerwca 2009 - 16:57

Dzięki kolego "szef_ff" sprawdze i napiszę co z tym jutro jeszcze jade na ustawienie gazu pozdro

#24 OFFLINE   zIoMeK_LPS

zIoMeK_LPS
  • 29 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 17:19

wymieniłem parownik i auto zaczęło wreszcie odpalać normalnie, ale pojawil sie jeszcze jeden problem natomiast źle mi pali na benzynie i rano mam problem,

momentowe spalanie pokazuje mi 1,6 na wolnych, chyba za dużo i pewnie sie zalewa, dlatego też mi gasnie i nie moge go czasem wkręcić do 2000 tyś a jak puszcze gas to czesto gaśnie albo obroty spadną do 400-500 i falują, a jak na gaz przełącze to wszystko idealnie, co to może być ?

#25 OFFLINE   szef_ff

szef_ff
  • 4 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 19:30

momentowe spalanie pokazuje mi 1,6 na wolnych, chyba za dużo i pewnie sie zalewa, dlatego też mi gasnie i nie moge go czasem wkręcić do 2000 tyś a jak puszcze gas to czesto gaśnie albo obroty spadną do 400-500 i falują, a jak na gaz przełącze to wszystko idealnie, co to może być ?

Prawdopodobnie płynie gaz i paliwo, albo nie pali na wszystkie gary. Może uszkodził się emulator wtrysków o ile takowy posiadasz lub wypięła sie wtyczka z wtryskiwacza.