Jakie kupić nowe sprężyny na tył? Kombi Omega B
Napisany 28 listopada 2014 - 19:16
Napisany 19 marca 2016 - 06:31
DOstanę złotego szpadla za odkopanie tematu chyba...
Kupłem springi KYB do mojego sedana wraz z amorami bo tył mi siedział dość mocno, a po podczepieniu kempingu szorowałem brzuchem po każdej nierówności.
Wymieniłem zadowolony po tym co czytałem tutaj i...szlag mnie trafia. Kufer siedzi tak samo nisko jak siedział. Ok, załatwiłem sprężyny od kombi- zamontowałem i koza jak ktoś mądry tutaj powiedział, to delikatne określenie. Prześwit mam taki, że w teren spokojnie mogę jechać i z UAZ-ami się brać. 100 dodatkowe kig w bagażniku też nie załatwiają sprawy, twarda, sztywna i wysoka jak cholera
Teraz już nie wiem co mam zrobić? Ktoś podsunie coś mądrego? Ciąć te od kombi, czy jak?
Napisany 19 marca 2016 - 09:00
Napisany 19 marca 2016 - 18:56
Ewentualnie jakieś od kombi ale typu irmscher lub jakieś obniżające, to będzie to czego szukasz
Zajechałem dzisiaj na szrot i wymontowałem z identycznego sedana springi. Garaż, kanał godzina roboty i pełnia szczęścia. W końcu moja babunia stoi jak powinna.
Sprężyny kayaba miały średnicę drutu mniejszą o 2 mm i były niższe o 5 cm od oryginalnych używek. Kup coś nowego cholera teraz...żenada dla mnie jeśli chodzi o producenta, który aspiruje do średniej półki jak nie wyżej.
Napisany 19 marca 2016 - 20:23