Jaka antena do cb ?? , która najlepsza ?? - rady & opinie
Napisany 09 kwiecień 2009 - 19:31
Napisany 11 kwiecień 2009 - 12:05
Napisany 11 kwiecień 2009 - 12:29
Napisany 11 kwiecień 2009 - 15:11
.
Napisany 11 kwiecień 2009 - 19:41
na jakim zasięgu Ci zależy? jaka długość bata Cię interesuje?
Zasięg wiadomo jak najlepszy,zapomniałem dodać że mam kombi,a długość bata myślę że ok. 150cm
Napisany 12 kwiecień 2009 - 08:05
Napisany 14 wrzesień 2009 - 11:05
Mam pytanie jaką antenę zakupić do cb?? Chodzi o to żeby nie była odkręcana od podstawy i była max metrowa raczej....
Tam przy tych antenach piszą różne fajne parametry, ale kompletnie nic mi one nie mówią

Myślałem o Hustler ale tylko dlatego że gdzieś tam słyszałem tą nazwę i została mi w głowie

Napisany 14 wrzesień 2009 - 12:11
Witam
Mam pytanie jaką antenę zakupić do cb?? Chodzi o to żeby nie była odkręcana od podstawy i była max metrowa raczej....
Tam przy tych antenach piszą różne fajne parametry, ale kompletnie nic mi one nie mówią
Myślałem o Hustler ale tylko dlatego że gdzieś tam słyszałem tą nazwę i została mi w głowie
Witam, kolego THIN, otóż trzeba zwrócić uwagę na zysk anteny wyrażony w decybelach, czym większy zysk tym lepszy odbiór.

A co to znaczy "nie była odkręcana od podstawy"
Napisany 14 wrzesień 2009 - 12:58
mam taką u siebie na L-ce. Antenta ładnie zbiera i bardzo dobrze daje się regulować. Zasięg 5-8km.Myślałem o Hustler ale tylko dlatego że gdzieś tam słyszałem tą nazwę i została mi w głowie
Napisany 14 wrzesień 2009 - 13:42
Do metra to popoluj na presidenta (florida spoko, ale moze troche krotka), troche sie wykosztujesz, ale lepiej niz hustler powinna dzialac.
A hustler to jak fiacik 125p - pojezdzisz, ale szalu nie ma

Dobry na poczatek zabawy. No i sie odkreca.
Napisany 14 wrzesień 2009 - 13:43

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 14 wrzesień 2009 - 13:45
Czyli mówicie że coś presidenta??
Napisany 14 wrzesień 2009 - 13:45
Jak chcesz krótszą to może president florida albo pirat? Ciekawa też jest Sirio AS 100.
Napisany 14 wrzesień 2009 - 17:31
Mala poprawka: wg jakosci to bedzie wilson little wil, hustler i sunker. Pierwszy 100 zl, drugi 50, trzeci 30 albo i mniej. Sunker to juz podrobki podrobek...Ja mam Cobra HG 1500, antenka bardzo ładnie wykonana i zasięg przyzwoity, długość 95cm. W służbowym mam Sunkera, to to samo co Hustler i mam co do niej mieszane uczucia.
Albo jakis lemm, tez sporo ich metrowych.Jak chcesz krótszą to może president florida albo pirat? Ciekawa też jest Sirio AS 100.
A musi byc magnes? Ja mam na stale uchwytem do klapy i jest cacy.
Napisany 14 wrzesień 2009 - 18:19
mogę polecić Wilson'a Little Will.. Sam używam już drugi rok i nie narzekam
Dokładnie bardzo dobra antena... rowniez polecam

Napisany 14 wrzesień 2009 - 18:33
Miałem możliwość rozebrania cewek hustlera i sunkera, dokładnie ta sama cewka tłuczona gdzieś w chinach tylko inny napis na identycznej obudowie.Pierwszy 100 zl, drugi 50, trzeci 30 albo i mniej. Sunker to juz podrobki podrobek...
No właśnie, o lemmie zapomniałem.Albo jakis lemm, tez sporo ich metrowych.
Z tego co widziałem u kolegi to Wilson ma chyba ten feler że bat ma nie odkręcany?Dokładnie bardzo dobra antena
Napisany 14 wrzesień 2009 - 18:56
Miałem możliwość rozebrania cewek hustlera i sunkera, dokładnie ta sama cewka tłuczona gdzieś w chinach tylko inny napis na identycznej obudowie.
No właśnie, o lemmie zapomniałem.
Z tego co widziałem u kolegi to Wilson ma chyba ten feler że bat ma nie odkręcany?
nie pamietam ale sam bat chyba tak (tylko duzy magnes zostaje). Tylko, ze magnes zostanie, a antene schowasz ? i tak CI ukradna magnes

Napisany 14 wrzesień 2009 - 19:09
Tak, masz rację kolego. Chodziło mi o to że jak bacik się łatwo odkręca to łatwiej to upchnąć do bagażnika. A tam jest chyba na ampul?nie pamietam ale sam bat chyba tak (tylko duzy magnes zostaje). Tylko, ze magnes zostanie, a antene schowasz ? i tak CI ukradna magnes ehh co za naród...