komputer wskazuje prawidlowo wskaznik na desce nie
aha opel scaner nie wykrywa zadnego bledu zwiazanego z czujnikiem

czujnik temperatury 2.5 td
Rozpoczęte przez
przemo021086
, 08 kwi 2009, 22:09
27 odpowiedzi na ten temat
Napisany 26 kwietnia 2010 - 17:46
Napisany 26 kwietnia 2010 - 18:11
zrób jak pisałem i czytaj posty o przegrzewaniu się silnika TD jest tam wszystko...
Napisany 27 kwietnia 2010 - 15:57
oki tak zrobie natomiast wszystko dziala normalnie wiatraki woda sie nie gotuje wiec sadze ze to tylko awaria czujnika tylko ktorego?gdzie on jest?:confused::confused:
sprawdzone termometrem wskaznik na desce oszukuje o okolo 10 stopni
pytanie jak wyglada czujnik temperatury ten do wskaznika na desce ma ktos moze zdjecie link do aukcji itp rozni sie od tego do wersji benzynowych???gosc w sklepie powiedzial ze wszystkie sa takie same ja mam jednak watpliwosci:o
sprawdzone termometrem wskaznik na desce oszukuje o okolo 10 stopni
pytanie jak wyglada czujnik temperatury ten do wskaznika na desce ma ktos moze zdjecie link do aukcji itp rozni sie od tego do wersji benzynowych???gosc w sklepie powiedzial ze wszystkie sa takie same ja mam jednak watpliwosci:o
Napisany 27 kwietnia 2010 - 18:51
Zapomniałem dodać na zbiorniczku będzie troszkę niższa temperatura płynu jak na silniku gdzieś o 3,4 stop. a jak masz te 110 st jak jedziesz to omka nie jest mułowata..
a jak sprawdzałeś tym termometrem to do jakiej temperatury rozgrzałeś silnik??
a jak sprawdzałeś tym termometrem to do jakiej temperatury rozgrzałeś silnik??
Napisany 27 kwietnia 2010 - 19:16
wiec tak wskaznik tenperatury pokazywal w granicach 97 100 stopni po przejechaniu 10 km termometr rteciowy zanurzony w zbiorniczku 85 wskazania na opel scanerze 86 stopni zadnych niepokojacych odglosow ze zbiorniczka zadnego nalotu pod korkiem zadnego spadku mocy kompletnie nic oprocz wysokich wskazan na zegarze
Napisany 27 kwietnia 2010 - 20:59
czujnik temperatury na wskaznik na liczniku,znajduje się pod drugim wtryskiem w bloku silnika(od chłodnicy licząc),pod 4,5 wtryskiem jest czujnik dla ecu(np.sterowanie przekażnikiem swiec żarowych).wskażnik pokazywał ok. 80*c,opelscaner 98*c(auto wcześniej dostało po
).zmienilem czujnik od wskażnika na inny,ale dalej zaniża prawdziwą temperature.tak musi niestety zostać

Napisany 30 kwietnia 2010 - 07:07
Panowie pytanie ile cieczy chlodzacej do omy 2.5 td?
było już o tym nie raz, około 10l