Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

jak zwiekszyc moc i inne pytanka na temat tuningu

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
50 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Waldemarz

Waldemarz

DZIADZIA

• 2 660 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 04 grudnia 2006 - 22:45

Jesli chodzi o tłumik to moim zdaniem, najbardziej odpowiednim i pasujacym do omegi jest TEN

#22 OFFLINE   mendrek

mendrek
  • 126 postów

Napisany 04 grudnia 2006 - 23:06

decyzja tlumika jeszcze nie zapadla ale ma niedugo zapasc bezie pewnie albo ten co podales albo ten co ja wytypowalem, mysle teraz, które wziasc

Lampy zeby dobrze oswietlily mi droge czy te depo czarne dobrze swieca przewaznie to w dzien jezdze ale czasami sie zdaza ze w nocy lub wieczorem jak juz ciemno jest

Co do felg to wiem jaki rozmiar maja wiec 8 x 17 cali i teraz zastanawiam sie jakie kapcie na to zalozycmam wybur od 205 do 245 bo takie wchodza na te felgi, nie wiem czy dobrze mysle:245 oznacza ze opona ma 24,5 cm szerokosci czy zle to ujalem. Profil opony mysle ze na przod dam 40 a na tyl 45 i powinno fajnie wygladac.

Czy do tych soczewek dawac brefki napiscie tak lub nie i jak bedzie wygladac ?

pozdro i czekam na odp a i jeszce bedzie kar audi zaloze na to odzielny post pozdro
i po,muzcie cos w sprawie tej co napisalem :evil: :evil: :twisted: :twisted:

#23 OFFLINE   henry

henry
  • 190 postów

Napisany 09 grudnia 2006 - 22:15

a moze jakis czip jest zeby zwiekszyc moc od tych walków, albo kompa zmienic inny program czy cosale 200 z walkami wyjdzie w omie, a moze powiecie czemu omega ma kopa dopiero po 4 tys obrotów moza da sie jakos zrobic zeby kop byl od dolu samego czy sie nieda , slyszalem ze cos tam sie wlancza automatychnie po tych 4 tys obr i w\tedy silnik jest w nowym wcieleniu pozdro

zakładając włki od 3,0 nie musisz dodatkowo zmieniac elektroniki.
Co do chipów - będzie ciężko w wolnossacym silniku, aczkolwiek fakt Irmsher robi 230 KM (ale z trzylitrówek)

Co do mocy poniżej 4krpm - poczytaj TEN wątek

nie zgodze sie z toba ze nic nei trzeba zmieniac,napewno duzo da wystrojenie tej zmiany walkow,walki tez same dadza kolo20PS ale wystrojenie tego da dodatkowe kuce :razz:
astra v6
serducho gsi irmscher

#24 OFFLINE   Robo

Robo

Zbanowany

• 427 postów

Napisany 10 grudnia 2006 - 09:01

mnie osobiście bardziej sie podoba ten tłumik co zaproponował mendrek... :roll:

Co do depo to może są fajne bo są czarne ale dużo ludzi sie na nie skarży, plus nie wiadomo jak wyglądają brewki na czarnych lampach :roll:

Opony masz racje 245 to 24,5cm szerkości, czyli super walka z koleinami plus profil 40/45 utrata pląb w zębach. Ale jak ktoś chce... :razz:

Ostatnio sam szukałem sprężyn i powiem ci że ceny spokojnie zamykają sie w 500 zł tylko jak sam powiedziałeś czasem jedziesz na wioski.... tam sie wyklniesz niskiego auta

Po za tym pozdrawiam i czekam na dalszy rozwój wydarzeń :wink:
konto usunięte

#25 OFFLINE   mendrek

mendrek
  • 126 postów

Napisany 10 grudnia 2006 - 15:11

tez czekam na rozwoj postu i rad na temat co lub czego robic (nie robic) zastanawiam sie na dal nad zeczami jakie bym zmienil w swoim autku i tak szczerze to bym nie dawal tych dokladek bo one ladnie wygladaja tylko w zimie cio znimi sie dzieje . Duzo osub sie skarzy ze jak sa roztopy, a nastepnie mrozy to poprostu rozsadza je i odpadaja , a tak wogule to fajnie cos robic przy samochodzie a najbardziej w zmienianiu jego wygladu.
:evil: :evil: :evil:
pewniechodzi ci o ten tlumik http://moto.allegro....my_bazzer_.html

ma fajniejszy wyglad niz tamten co kolega podal . Zastanawiam sie co tu zrobic ze swiatlami jakie kupic chyba beda orginalne helli koszt okolo 2 tys ale jaki efekt, a nowe nie wiecie ile kosztuja. co do wygladu to zostana zmienione felgusy na te czarniutkie , tlumiczek , gril i te kratkio przy halogenach, jakies lampy z przodu, i moze ale nie na 100 %lakier na czerwien perlowa ,szybki do przyciemnienia, lotka na tylnma klapcie i trzeba wydac troche kaski ale jaki efekt i walki wstawie od mv6 ta okolo 200 koni i bedzie spoks czekam na wasze odpowiedzi co jeszcze bym mógl zmienic lub poprawic :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :peace: :peace:

#26 OFFLINE   Robo

Robo

Zbanowany

• 427 postów

Napisany 10 grudnia 2006 - 18:23

mam takie głupie pytanie po co ci nowe reflektory hella :?: urzywki kupisz za góra 700-800 zł i będą świecić tak samo (a napewno lepiej niż depo)

w tym bazzerze zastanawia mnie tylko wymiar puszki mianowicie czy sie elegancko smieści do omy :?: :roll:
konto usunięte

#27 OFFLINE   mendrek

mendrek
  • 126 postów

Napisany 11 grudnia 2006 - 20:05

zobaczymy a jak nie wyidzialem ze ktos na allegro sprzedaje dedetykowane tlumiki do vektry i pisze ze do omegi tez ma to u niego sie zamówi drozej ale bedzie pasowal

wpadlen na forum virtual tunig i taki koles robi mi to co wypisalem zrobi to zapodam zdjecia bede mial chdziaz wyglad omy po lifcie jak by wygladala pozdrawiam

#28 OFFLINE   Rafał

Rafał
  • 440 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 grudnia 2006 - 20:18

mendrek, nie rób wiochy.
Lekkie obniżenie, ładna felga, trochę zmieniony grill i na to nowy lakier. Będzie fura jak się patrzy za połowę tych pieniedzy i za 3 lata nie będziesz się jej wstydził. :wink:

ps. nic nie narzucam, ale za parę lat będziesz starszy. Pierwszą wywalisz twardą zawiechę, potem zamienisz tłumik na fabryczny itd.
No chyba, że auto sprzedaz za rok, to wtedy nie rozumiem po co ładować w nie tyle kasy. :???:

#29 OFFLINE   mendrek

mendrek
  • 126 postów

Napisany 11 grudnia 2006 - 22:03

nie robie wiochy tylko robie sobie samochodzik zeby byl ladny i nietypowy tak jak inne omegi mam juz projekt tylko troche nie dopracowany (najbardziej lakier i zawieszenie ) zapodaje tam zdjecie

inny lakier i wyzsza zawiech i bez dej duzej lotki na klapie
przyciemnione szyby , tlumiczek ksenony hella , i caly przod tak jak na zdjeciu jak cos bede mial leprze vt to podrzuce ale tak gdzies brdzie omdzia wygladac oczywiscie to nie kopncowy efekt Dodany obrazek

#30 OFFLINE   Robo

Robo

Zbanowany

• 427 postów

Napisany 13 grudnia 2006 - 09:52

wszystko ok ale ten pasek folii na przeniej szybie... wali wioską zabitą dechami :roll: przyjmując oczywiście że skrzydło urzędowo odpada :razz:
konto usunięte

#31 OFFLINE   zwloki

zwloki

omega

• 680 postów

Napisany 17 grudnia 2006 - 05:58

wszystko ok ale ten pasek folii na przeniej szybie... wali wioską zabitą dechami :roll: przyjmując oczywiście że skrzydło urzędowo odpada :razz:

kolega mowi wierutna prawde! ten pasek na przedniej szybie, przez ktory przeswituje zielony pasek fabryczny zalatuje wsiom! ale itak lepsze to niz zaklejenie nieprzezroczysta folia i garbienie sie na kazdych swiatlach, zeby zobaczyc czy juz mamay zielone :) czyli pasek i parapet proponuje usunac z projektu,

ja niemysle o nadawaniu mojej klusce agresywnego wygladu, z racji malutkiego serduszka, ktore w niej bije! majac tak prowokujacy wyglad i nic pod maska to wstyd jak spod swiatel byle beta by mnie wziela.

#32 OFFLINE   wolf

wolf
  • 972 postów

Napisany 17 grudnia 2006 - 12:19

ja niemysle o nadawaniu mojej klusce agresywnego wygladu, z racji malutkiego serduszka, ktore w niej bije! majac tak prowokujacy wyglad i nic pod maska to wstyd jak spod swiatel byle beta by mnie wziela.

nie wiem jak w irlandii ale w polsce 90%tych agresywnie wyglądających beemek ma 1.6 pod maską :mrgreen: :razz:

#33 OFFLINE   zwloki

zwloki

omega

• 680 postów

Napisany 17 grudnia 2006 - 14:08

dokladnie, te z wiekszym silnikiem juz niemusza :) a w irlandii to ludzie jezdzic nie umia ! to niema problemu :)

#34 OFFLINE   mendrek

mendrek
  • 126 postów

Napisany 18 grudnia 2006 - 21:59

widze ze niektorzy interesuja sie postem. Pozatym to tego paska nie bedzie i z tylu mala lotke zamiesci sie zamiast tej duzej brzydko wyglada a co do wygladu kluskki to czy takie obnizenie nie zaszkodzi zamocno dla amorów seryjnych. Mi tez sie zaczyna podobac tylko widze ze najdrozsza sprawa so felgi moze znajde jakies tanisze a jak nie to te czarniutke albo te drugie zamieszcza na omedze mam tez zdjecie z tymi drugimi felami porównajcie które pasuja zapodaje dwa zdjecia Dodany obrazek Dodany obrazek

#35 OFFLINE   mendrek

mendrek
  • 126 postów

Napisany 03 stycznia 2007 - 20:36

ej moze wiecie czy weida dam felgi 17 calowe o szerokosci 10 cali na tyl, a 8 na przód bo takie moge zamówic na specjalne zyczenie czy lepiej pozostac przy 8 calach przod i tyl koszta sa troche wieksz3 ale wzor felgi robisz jaki ci sie podoba popros\tu sam tworzysz potrzebna szybka odpowiedz plees czy wejda fele o szerokosci 10 cali do tylu

#36 OFFLINE   Gradz

Gradz
  • 714 postów

Napisany 04 stycznia 2007 - 03:07

nie wejda, tym bardziej przy obnizonym zawieszeniu, popostu bedziesz musiał wyciganac blotniki, a wtedy nie wyrobisz na opony 2 tys zł, tym bardziej ze to tył to sie szybciej scieraja, lub jak by to inaczej nazwac "pala"...
Nie wiem czy widziałes moja omege? Ja mam 18 calowe kola, opony 245/40 tył, 235/40 przód, obnizone zawieszenie (sprezyny + sportowe twade amorki= cały kit ) do tego zmiana grila i tylnego wydechu i wiecej bym nic nie robił w klusce bo bym ja i sibie skrzywdzil.
Moja kluska http://tcs.null.pl/w...ze/gradz/07.jpg
http://tcs.null.pl/w...ze/gradz/12.jpg
http://tcs.null.pl/w...ze/gradz/09.jpg
http://tcs.null.pl/w...ze/gradz/08.jpg
http://tcs.null.pl/w...ze/gradz/10.jpg

P.S Jak zamawiasz wydech to musisz zamówic do V6- uwazaj na to bo nie kazdy pasuje do V6, generalnie musisz miec 2 otwory wlotowe w puszke, a nie tak jak to najczesciej sprzedaja na allegro z 1 otworem!!! Pamietaj.

#37 OFFLINE   mendrek

mendrek
  • 126 postów

Napisany 04 stycznia 2007 - 14:28

dzieki to zamówie 18 cali i 8 szerokosci barddzo mi sie podobaja pozdrawiam

#38 OFFLINE   Gradz

Gradz
  • 714 postów

Napisany 04 stycznia 2007 - 14:35

7,5 wystaczy

#39 OFFLINE   mendrek

mendrek
  • 126 postów

Napisany 06 stycznia 2007 - 13:17

7.5 trudno dostac ale juz wybralem 17x8 cali felgi i profil do tego opon 40 przod i 45 tyl plus jakies kapcie 235 pozdro i dzieki za pomoc :lol: :lol:

#40 OFFLINE   Gradz

Gradz
  • 714 postów

Napisany 06 stycznia 2007 - 15:55

225/45/17 biez... inne beda za niskie