Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

katowanie auta

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
38 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Sitas

Sitas

kombinator

• 429 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 22 marca 2009 - 19:20

Hehehe... Każdy szuka jakiejś rozrywki... :D Ale dla mnie to głąby...

#22 OFFLINE   jaros

jaros
  • 7 postów

Napisany 22 marca 2009 - 19:22

Wszystko zależy od tego czy to ich auta i czy ktoś przypadkiem rano nie wyszedł na parking i sie nie zdziwił

#23 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 marca 2009 - 19:24

Absolutnie nie chcąc nikogo urazić czy szkalowac ani obrazic.
Czy na tej stronie ... widzicie coś baaardzo odmiennego niż to co piętnujecie?
http://www.cardomain.../ride/3123416/8

...gnojki...

Mozesz mi, ale tak konretnie, wyjasnić dlaczego to "gnojki"?

Mam wrazenie, ze piszecie, jakby zabawiali sie kosztem jakiegoś biednego kotka domowego.
Ludzie .. to tylko samochód i to nie wart więcej niż najżniższa krajowa pensja.

#24 OFFLINE   sznyro

sznyro
  • 94 postów

Napisany 22 marca 2009 - 22:47

Zwróćcie uwagę w drugim filmiku na głos klienta który nagrywa, porażka jest tak podjarany,że mało co chyba orgazmu nie dostał.

#25 OFFLINE   cita

• 4 748 postów

Napisany 22 marca 2009 - 22:48

Zwróćcie uwagę w drugim filmiku na głos klienta który nagrywa, porażka jest tak podjarany,że mało co chyba orgazmu nie dostał.

i co sie dziwisz ... nie każdy ma tylny napęd. Nie każdy ma 17 lat, nie każdy ma >100KM

Nigdy sie njie jarałeś jakimś samochodem (dowolnym)?

Ja sie na ten przyklad, kiedyś, kiedys jarałem VW scirocco MK1

#26 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 23 marca 2009 - 01:04

cita ale zes sie uczepil. nie wiedziales pierwszego filmu. i powiem tobie ze bardziej bezmyslnej "jazdy" to ja jeszcze nie widzialem. nie wiem czemu link nie dziala. wczesniej dzialal. mniejsza o to. kazdy tutaj wyrazil swoje zdanie na ten temat, Ty rowniez i mysle ze przekonywanie kogos do swoich racji nie powinno miec tutaj miejsca. kazdy ma jakies swoje odczucia, niektorych moze bulwersowac takie, a nie inne uzywanie auta. moze niektorzy ciezko pracowali na swoj samochod i denerwuje ich jak inni traktuja podobne auta.

mial byc to luzny watek, a widze ze dyskusja podaza innym torem.
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#27 OFFLINE   Piotrek76

Piotrek76
  • 591 postów

Napisany 23 marca 2009 - 14:58

nie wiem czemu link nie dziala.

bo gość dostał parę ostrych komentarzy, między innymi ode mnie i wycofał chyba filmik.

i powiem tobie ze bardziej bezmyslnej "jazdy" to ja jeszcze nie widzialem

Dokładnie kolego, świeta prawda.

Jak go stać na zajeżdzenie auta .. to niech zajeżdza.

Właśnie w tym problem że jak by na nią zapracował to by takich rzeczy nie robił. Chłopaków tak jak mnie serce boli na takie widoki, nie widziałeś pierwszego filmu, to było.... eh nie mam słów.

Czy na tej stronie ... widzicie coś baaardzo odmiennego niż to co piętnujecie?

Tak, diametralnie innego. Człowiek pokazuje co potrafi zrobić ze swoim autem i nie zrobić mu krzywdy. Potem pojedzie do domu postawi samochód na kanał i dokładnie poogląda czy nie zrobił swojemu pieszczochowi krzywdy i co ewentualnie trzeba poprawić. Szkoda że nie słyszałeś silnika z pierwszego filmu, on błagał o eutanazję. Nie porównuj przemyślanego spektaklu do bezmyślnego katowania.
A co do tych gnojków ( bo też tak o nich myślę ) to jak mieli zamiar odstawić zamochód na złom to trzeba było tam grzecznie pojechać a nie robić oborę. Takie wybijanie szyb i walenie po drzewach to dla mnie kretynizm, a nie powód do przechwałek.

moze niektorzy ciezko pracowali na swoj samochod i denerwuje ich jak inni traktuja podobne auta.

Dokładnie, i mają do tego prawo.
A ten palant z pierwszego filmu odsprzeda jeszcze komuś tego strucla jako super auto z małym przebiegiem.

#28 OFFLINE   zwloki

zwloki

omega

• 680 postów

Napisany 23 marca 2009 - 16:41

ja tam niemam nic naprecisko zakatowaniu starego auta do kocna zanim sie go na zlom odda, najbardziej wkurzaja mnie ci pseudo handlarze co sprowadaja jedno auto na miesiac
katuja do oporu i sprzedaja pozniej, jak chcesz kupic auto to najpierw poszukaj go na youtubie :p

#29 OFFLINE   cita

• 4 748 postów

Napisany 23 marca 2009 - 16:29

ja tam niemam nic naprecisko zakatowaniu starego auta do kocna zanim sie go na zlom odda, najbardziej wkurzaja mnie ci pseudo handlarze co sprowadaja jedno auto na miesiac
katuja do oporu i sprzedaja pozniej, jak chcesz kupic auto to najpierw poszukaj go na youtubie :p

no i z tym sie zgadzam, ale jak ktoś pisze per palant na kogoś, kto ma kapryz katowazć swoje auto .. to sorki .. ale coś jest tu nie tak.

Jak bede chcial zakatowac swoja omege A, ktora będzie mnie finalnie kosztować kolo ponad 10 tys zł .. to nic nikomu do tego :p

#30 OFFLINE   bolo8181

bolo8181
  • 94 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 23 marca 2009 - 17:58

kazdy kto bezmyslnie katuje nawet swoj samochod jest dla mnie idiota rozumiem jak ktos pokazuje ja umie jezdzic to oki ale katowanie wozu na trawie caly czas do odciecia to szczyt debilizmu

#31 OFFLINE   cita

• 4 748 postów

Napisany 23 marca 2009 - 18:08

kazdy kto bezmyslnie katuje nawet swoj samochod jest dla mnie idiota rozumiem jak ktos pokazuje ja umie jezdzic to oki ale katowanie wozu na trawie caly czas do odciecia to szczyt debilizmu

inni uwazają, ze oglądanie telewizji jest marnowaniem czasu bo lepiej isc na spacer.

Nie robi tym nikomu krzywdy, wiec jesli go stac ... to w czym problem?

#32 OFFLINE   Sitas

Sitas

kombinator

• 429 postów

Napisany 23 marca 2009 - 18:49

inni uwazają, ze oglądanie telewizji jest marnowaniem czasu bo lepiej isc na spacer.

Nie robi tym nikomu krzywdy, wiec jesli go stac ... to w czym problem?

Hehe.. A ty ciągle swoje... dajcie juz spokój.. ktoś tu wcześniej napisał że miało to być wypowiedzenie sie na ten konkretny temat a nie przekonywanie reszty co do "swoich racji" ... CITA umiesz sobie powiedzieć dość... :D już nic nie dopisze.. :D hehe znamy twoje zdanie, znamy innych... swoje też wyraziłem i chyba o to tu chodziło.. ?

#33 OFFLINE   ALI

ALI

R6/2.8.1/Manual

• 1 496 postów

Napisany 23 marca 2009 - 21:35

katowanie auta może być różnie rozumiane...
dla jasia to może być normalnie jeżdżenie tyle że na lpg (bo były już takie wypowiedzi na forum)
a dla stasia pokazowe wykańczanie auta w ramach atrakcji zlotowych jak w Hradec Karlove, gdzie co roku jest kilka aut zażynanych "do krwi" przy paleniu gumy z grąkimi brawami...

mercedes 123 300D miał specjalnie odłączone tylne chamulce...
trzy godziny i tłoki wyszły bokiem

calibra 2,0 kręciła bąki tyłem aż chyba urwał się przegub

dwa lata temu była carsa 1,2i którą koleś wykańczał dwa dni (sobota, niedziela).
jak wychodził po kolejne piwo to na gazie kładł młotek i tak chodziła po pare minut na odcięciu na luzie... w niedziele odcioł przewody z wentylatora chłodnicy i jescze prawie dwie godziny szlifował aż rozbebeszył silnk.

spieranie się kto ma racje nic nie zmieni, a już na pewno nie przekona jasia do zdania stasia i odwrotnie...

#34 OFFLINE   cita

• 4 748 postów

Napisany 23 marca 2009 - 21:46

Hehe.. A ty ciągle swoje... dajcie juz spokój.. ktoś tu wcześniej napisał że miało to być wypowiedzenie sie na ten konkretny temat a nie przekonywanie reszty co do "swoich racji" ... CITA umiesz sobie powiedzieć dość... :D już nic nie dopisze.. :D hehe znamy twoje zdanie, znamy innych... swoje też wyraziłem i chyba o to tu chodziło.. ?

ale ja nikogo do swoich racji nie przekonuje.
Polemizuje tylko z takimi ostrymi słowami jak "******" "palant" itd.

Niby kto im dał prawo tak kogoś nazywać tylko dlatego, ze ktoś zarżął jakiś samochód. Bo co .. bo to byla Omega i szkoda jej?

Bez jaj... nie nam oceniac kto ile ma kasy i mózgu.

Ale ok .. już nic nie mówie...

#35 OFFLINE   ZIEMBA

ZIEMBA
  • 471 postów

Napisany 24 marca 2009 - 20:03

Cita dobrze gada, nie wiem w czym widzicie problem. Też nieraz mam ochote troche poszaalec omeśką ale szkoda mi kase na puzniejsze ewentualne naprawy. Ale gdyby było mnie stac to stawiał bym S600 na dwa koła. Rozwale to kupie drugi, proste.

#36 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 24 marca 2009 - 21:46

sluchajcie glownym fimem do tego tematu byl ten pierwszy, ktory zreszta teraz nie dziala. reszta byla dodatkowa. zgodze sie ze nie ma w nich nic nadzwyczajnego.
tylko taka mala prosba. jezeli ktos nie widzial tego pierwszego filmu, na ktory zreszta jest wiekszosc odpowiedzi (komentarzy) w tym temacie, to nie wypowiadajcie sie w ten sposob co cita. nie widzieliscie, a zapewniam ze byl to pokaz bezmyslnego katowania auta. nie bylo zadnego myslenia w tym filmie. szkoda ze juz go usuneli.

zaraz pewnie po mnie pojedziecie, ale co mi tam.
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#37 OFFLINE   ZIEMBA

ZIEMBA
  • 471 postów

Napisany 25 marca 2009 - 15:40

Tomspeed, nikt nie będzie po tobie jechał. Ja właśnie pije piwko i nawet by mi to do głowy nie przyszło:D Poprostu jesteś z tych ludzi co ja, auto służy do jeżdzenia a nie wariowania. Chociaż jakbym miał miał więcej kasy to może bym robił i myślał troche inaczej:D A od niedawna wziąłem się za kapitalny remont blacharki swojej omesi i jak go zkoncze to już wogule będe na nią chuchał i dmuchał bo troche to mnie nerwów i czasu kosztuje. I ni poto ja dopieszczam żeby potem palic kapcie i jeżdzic po krzakach. Całkowicie Cię rozumiem Tomspeed.

#38 OFFLINE   Pingwin60

Pingwin60
  • 72 postów

Napisany 25 marca 2009 - 16:07

@tomspeed
Cita nie widzial pierwszego filmiku.

ps. nie widzialem pierwszego filmu, bo nie dziala.

Drugi rzeczywiscie katowanie auta praktycznie bez celu... Ale 3? Samochod na zlom (chociaz ja bym posprzedawal czesci ;)), nie chcieli sprzedawac czesci to sie zabawili... Lepiej niech tak odreaguja niz by mieli na przystanku te szyby powybijac :)

Pozdro

#39 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 25 marca 2009 - 18:34

Według mnie Cita ma racje poczęści, to co on wyprawia ze swoim autkiem to jego sprawa, Fakt ze niektórzy z nas pewnie tego by nie robili bo szanują swoja Omcie.
Jednak dla mnie dawanie czegos takiego na neta jest brakiem jakielkolwiek dojrzałości, poprostu zwykły szpaner który ma sianko w głowie zamiast szarych komórek.