nivomat
Napisany 26 listopada 2006 - 12:03
Pytanie moje dotyczy opcji nivomat, czyli czy przy tej opcji wyposarzenia muszą być jakieś specjalne amortyzatory i sprzężyny , rzecz dot. kombi , i domniemam że owy nivomat działa tylko na tył, czy może też samopoziomuje przód. Jeżeli tak to po czym poznać że to są właśnie te amortyzatory i sprężyny.
Drugie pytanie to jak sprawdzić czy posiadam tą fajną funkcję .A jeżeli nie posiadam tej opcji to może ktoś wie jak sprawdzić czy sprężyny są ok . Pytam bo wczoraj zaparkowałem moją kluchę obok innej też kombi , i zauwarzyłem że moja jest sporo niższa, i z przodu i z tyłu, a jadąc czasami zawadzam czymś o tzw. śpiących , zresztą większość Omeg jest wyższa z tyłu niż z przodu, no ale moje jest naprawdę niska, wykluczam opony bo mam standard 195/65/15 .
Pozdrawiam. I za wszelkie info z góry dziękuję.
Napisany 26 listopada 2006 - 13:03
No i w skrzynce bezpiecznikow mam zalozony bezpiecznik od tego.
Tyle mojej wiedzy na temat tego co jest u mnie-dziala wybornie-piecioro ludzi w aucie a omega wciaz wyglada jakby na pusto stala;)
http://cgi.ebay.co.u...:MEUS:IT&ih=007
VW Passat 1.9 TDI '04 Kombi.
Napisany 27 listopada 2006 - 22:11
korzystając z wątku, jesli wlozylem jeden zwykly amortyzator nie odlączając pompki to mogła ona ulec destrukcji?... cos mi sie zdaje ze to bzyczenie ktore nie wiedzialem skad sie wydobywa a bylo wlasnie z okolic prawej cwiartki ucichlo :neutral:
-------------
Decoupage
Napisany 28 listopada 2006 - 10:24
Witam, szukałem w opcji szukaj , ale chyba zaniemogła.
Pytanie moje dotyczy opcji nivomat, czyli czy przy tej opcji wyposarzenia muszą być jakieś specjalne amortyzatory i sprzężyny , rzecz dot. kombi , i domniemam że owy nivomat działa tylko na tył, czy może też samopoziomuje przód. Jeżeli tak to po czym poznać że to są właśnie te amortyzatory i sprężyny.
Drugie pytanie to jak sprawdzić czy posiadam tą fajną funkcję .A jeżeli nie posiadam tej opcji to może ktoś wie jak sprawdzić czy sprężyny są ok . Pytam bo wczoraj zaparkowałem moją kluchę obok innej też kombi , i zauwarzyłem że moja jest sporo niższa, i z przodu i z tyłu, a jadąc czasami zawadzam czymś o tzw. śpiących , zresztą większość Omeg jest wyższa z tyłu niż z przodu, no ale moje jest naprawdę niska, wykluczam opony bo mam standard 195/65/15 .
Pozdrawiam. I za wszelkie info z góry dziękuję.
fox nie kombinuj mowilem ci juz na spocie. po takim czasie spingi potrafia usiasc i stad masz tak nisko. miales porownanie z moja na nowym komplecie zawieszki
Napisany 28 listopada 2006 - 11:00
a co do zawiechy, to zawsze możesz jechać na kanał i sprawdzić co masz pod spodem, jakie długie amorki i jaki typ sprężyn
a co do Nivo, to kolega Patrick, wszystko opisał
"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Napisany 17 kwietnia 2007 - 13:11
Odświeże temat......Gdy spojrzysz od dolu na amoryzator, zobaczysz w nim podobna poduszke powietrzna jak w zawieszeniach ciezarowek-tylko oczywiscie stosownie mniejszych rozmiarow.
Czy ma ktoś fote tej poduszki ,jakoś u siebie nie mogę jej znaleźć.
Napisany 18 kwietnia 2007 - 06:31
bo pewnie nie masz pompowanego...
Jak nie masz popowanego co to znaczy???
Napisany 18 kwietnia 2007 - 15:30
Napisany 18 kwietnia 2007 - 21:34
Napisany 19 kwietnia 2007 - 06:20
Napisany 20 kwietnia 2007 - 18:13
Napisany 12 maja 2007 - 19:55
Moja Omega B kombi 1997 2000ccm, ma z tyłu pompowane amortyzatory więc zaczełem szukać zaworka. Co prawda nie podnosiłem autka i nie jestem pewien czy to ten przewód, ale wydaje mi się że dotarłem do końca urwanego plastykowego czarnego przewodu. Kończońcego się pod filtrem powietrza, w tej oklolicy jest też niepodłączona do niczego kostka i stosunkowo sporo miejsca, pozostała przestrzeń pod maską jest nieżle zapchana. (i myślę że tu czegoś brakuje) Znalazłem bezpiecznik (dobry), i przekażnik na klapce bezpieczników opisano narysowanym autkiem ze strzałkami w górę i dół. Powinny być odpowiedzialne za działenie regulacji wysokości zawieszenia? Nie słyszałem nigdy pomki, ani nie odczuwałem żeby zawieszenie się podnosiło. I tu pytanie: GDZIE JEST oryginalnie zamontowana POMPKA ? Czy mam ją? Może powiniem mieć poprostu zaworek do pompowania sprężonym powietrzem.
Napisany 12 maja 2007 - 22:05
Napisany 13 maja 2007 - 13:58
pozdrawiam.
mov00003.3gp
Napisany 13 maja 2007 - 17:55
Napisany 14 maja 2007 - 19:02
Napisany 15 maja 2007 - 06:27
a jak bujniesz budą to ile razy się wachnie?
Napisany 15 maja 2007 - 06:49