Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Pytania odnośnie zlotu.

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
308 odpowiedzi na ten temat

#101 OFFLINE   Genas

Genas

Już nigdy nie kupię Omegi

• 1 247 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 lutego 2009 - 21:31

Ja was moje dzieci drogie [to z milosci do was,nie obrazac sie] nie rozumiem. Dlaczego sie tak czepiacie? Cena jest od dawna znana, lokalizacja jak by tez. Skoro komus nie pasuje i niechce jechac bo mu domki lub plaza nie pasuja to sie nie wypowiada. Po cholere robicie zbedne zamieszanie? Kupa doroslych ludzi [moje dzieci drogie], ale tyle zbednych problemow.

#102 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 25 lutego 2009 - 23:16

a ja mam pytanie co do tego "basenu", chcialem sie uprzjemnie dowiedziec czy tam jaka ryba moze siedzi?? bo jak by byla to moze bym dal rade upolowac i nakarmic glodnych lub chetnych

nie dolewajcie oliwy do ognia za chwilę ktoś tu nie wytrzyma i posypią sie :police: :zolta_kartka: :czerwona_kartka:
i będzie pozamiatane
kto ma się zamiar o coś pytać na poważnie niech zapyta a jeżeli nie niech nie pisze bzdur , i to akurat nie dotyczy tylko mbobika
po prostu nie da się już tego czytać

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#103 OFFLINE   irzyk

irzyk

Jestem Kubuś

• 1 060 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 26 lutego 2009 - 07:05

Jestem nowym klubowiczem i chętnie podjadę na zlot ale jak czytam te niektóre "jęki" to mi się odechciewa. Wybierając się na taki zlot oczekuję spotkania fajnych ludzi, z którymi można pogadać i pobawić się wspólnie. Czytając te niektóre rzeczy, co tu są wypisywane sądzę, że temat będzie dalej wałkowany na zlocie a nie po to się do Was wybieram. Zastanówcie się trochę nad sobą.

Przepraszam, może nie powinienem zwracać uwagi ale to już trochę wykracza poza granice dobrego smaku.

#104 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

Administrator

• 15 postów
  • Województwo: małopolskie

Napisany 26 lutego 2009 - 07:06

czy tam jaka ryba moze siedzi

zależy z pod jakiego znaku z zodiaku będzie osoba siedząca.. a tak na poważnie to nie, ale nie daleko jest całkiem ładny zbiornik wodny i tam chyba powinny być.

Jestem nowym klubowiczem i chętnie podjadę na zlot ale jak czytam te niektóre "jęki" to mi się odechciewa. Wybierając się na taki zlot oczekuję spotkania fajnych ludzi, z którymi można pogadać i pobawić się wspólnie. Czytając te niektóre rzeczy, co tu są wypisywane sądzę, że temat będzie dalej wałkowany na zlocie a nie po to się do Was wybieram. Zastanówcie się trochę nad sobą.

to nie do końca tak, bo my w gruncie rzeczy się kochamy.. bez głębszych domysłów ;).. i możesz być pewny, że na zlocie zabawa będzie przednia.. poza tym jeśli się nie pojawisz to się nie przekonasz.. :D

#105 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 26 lutego 2009 - 08:34

A ja sie zastanawiam po co ktoś MUSI mieć takie dokladne info. Co zmieni, czy jest bazsen, czy kąpielisko. Co zmieni jaki będzie domek - czt zielony, czy czerwony. Miejsce zlotu sie nie zmieni. Cena też sie nie zmieni. To nie etap wyboru miejsca i osrodka, tylko zapisy na zlot.

NIezbędne info bylo podane wczesniej, teraz jest tylko usystematyzowane.
Mam rozumiec, ze klubowicz ze stażem nie przyjedzie na zlot, jesli na miejscu nie będzie basenu tylko kąpielisko?

Bez sensu. Jak ktoś chce przyjechać na zlot .. to przyjedzie. Najgorszy jakościowo osrodek w jakim bylismy był w Lidzbraku ... i co? I nic. Czy ktoś, kto był na zlocie narzekał na sam zlot, co najwyżej ludzie popsioczyli troche na mnie, jako organizatora .. ale robilem to pierwszy raz. Sory :p
Czy ktoś miał jakies pretensje do samego zlotu? Nie.
Tu warunki są b. dobre, wszystko jest już ustalone a tu kuźwa wojny o to z czego zrobiony jest przeg rzeki. Normalnie płakać sie chce.

Najciekawsze jest to, ze pobieżnie patrząc to najwięcej pretensji i uwag ma osoba, ktora już w pierwszym poście napisała, ze go "NIE BĘDZIE", jesli cena jedzenia będzie w cenie domków.
No wiec cena jedzenia jest w cenie domków... a teraz brzeg rzeki sie nie podoba?

Na miejscu niektóych klubowiczów spalilbym sie ze wstydu, zamknął forum do czerwca i przyjechał na zlot albo nie - wg uznania.

Takie ciągłe bręczenie i pajacowanie .. bywa nudne i upierdliwe.

W tym wątku mają pojawiać sie KONKRETNE pytania. Organizatorzy będą starać sie konkretnie odpowiadać, a moderzy i admini będą czytać i wywalać wszelkie przepychanki i wszystko co nie jest pytaniem i odpowiedzą.

#106 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 26 lutego 2009 - 08:39

ja sie zastanawiam po co ktoś MUSI mieć takie dokladne info.

Najgorszy jakościowo osrodek w jakim bylismy był w Lidzbraku ... i co? I nic. Czy ktoś, kto był na zlocie narzekał na sam zlot,

na zlot Kubusiu nikt nie narzeka...
poprostu warunkiw lidzbarku było nienajlepsze, ale daliśmy rade tylko...

Co zmieni jaki będzie domek - czt zielony, czy czerwony.

nie chodiz o to czy domki będa kolorowe, a jakie beda w nich warunki... a dlaczego zaraz wyjaśnie...
Na zlot wybierma się zawsze z żóna i córką - taki był plan... na lidzbark - nie wyszło ( na szczescie) bo córcia zaniemogła i przyjechałem sam... gdym przyjechał z rodizna taj jak planowałem to niestety ale ale mając na uwadze wrunki w domach (to nei jest czepianie się) nie zostalibyśmy w lidzbarku na noc...
przyjachełem sam mimo to i było super :piwo: a najlepsze było jak uukasz dzownił zebiskami rano bo zimno było w domku jak nie wiem co :wink:
z wiekiem robie się wygodny i chce wiedzieć jakie bedą warunki bo jak mam brać rodzine do jakiej lepiany średniowiecznej to tego nie zrobie, niestety sorki, ale takie jest moje zdanie, dlatego czekam z podjęciem decyzji na zdjęcia bzyczka...

pozdrawiam serdecznie i zycze konstuktywnych dyskusji nawet na ostro :wink:

#107 OFFLINE   Gosia

Gosia
  • 1 150 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 26 lutego 2009 - 08:57

Wszystko przeze mnie , co mnie podkusiło , tfu , tfu ,żeby zadać takie durne pytanie "czy jest basen czy nie" :mad: ,w sumie jakie ma to znaczenie, gdybym wiedziała że rozpęta się z tego taka batalia to bym się najpierw w język ugryzła . Sorki :(

#108 OFFLINE   mbobik

mbobik

1-szy v-ce Prezes od SB

• 1 065 postów

Napisany 26 lutego 2009 - 09:05

N

nie dolewajcie oliwy do ognia za chwilę ktoś tu nie wytrzyma i posypią sie
i będzie pozamiatane
kto ma się zamiar o coś pytać na poważnie niech zapyta a jeżeli nie niech nie pisze bzdur , i to akurat nie dotyczy tylko mbobika
po prostu nie da się już tego czytać

Sorrki, ale ja pytam calkiem powaznie, napisalem to w kontekscie troche wesolym i nie widze w moim pytanie niczego zlosliwego, to teraz bardzo przepraszam, ale chce tylko wiedziec czy skoro jest jezioro to moge wziac wedke bo LUBIE ŁOWIC RYBKi a ze chce przyjechac troche wczesniej to moze bede mial okazjeI!

zależy z pod jakiego znaku z zodiaku będzie osoba siedząca.. a tak na poważnie to nie, ale nie daleko jest całkiem ładny zbiornik wodny i tam chyba powinny być.

Bardzo Ci dziekuje za informacje, ale chcialbym aby sie wypowiedzial ktos z okolic, moze ktos obeznany :)

#109 OFFLINE   krzysio700

krzysio700

V

• 93 postów

Napisany 26 lutego 2009 - 19:23

dzieci do 5 lat FREE, ale czy zostaną w jakiś sposób zaprowiantowani? Jeśli nie, to jak przedstawia się wykup posiłku dla takiego dziecka i jakie przewidują menu?
<table height="102" width="378"><tbody><tr><td align="center">
</td></tr><tr><td align="center">Dodany obrazek - Rzeźnik</td></tr></tbody></table>

#110 OFFLINE   BzQ

BzQ

Duszna KIA

• 1 184 postów
  • Województwo: świętokrzyskie

Napisany 26 lutego 2009 - 22:24

mbobik, w stronę Kielc od ośrodka w Bolminie zresztą jest zalew, ale musisz się skitrać w krzakach chyba że masz kartę. Wiem że można tam upolować karpia, szczupaka, okonia itp. Natomiast troszkę w stronę Małogoszcza masz rzekę, kiedyś tam wyciągałem nawet ładne okonki ale teraz nie wiem czy jeszcze tam coś jest.

#111 OFFLINE   Robertos

Robertos
  • 318 postów

Napisany 27 lutego 2009 - 11:25

o NIE zadnego abstynencenie, bedziem pic
wedke wziac mozna a noz jakas okazja sie przytrafi moze jakas zlota rybke upoluje :p

Dokładnie tez mam zamiar zabrać spining i kilka drobiazgów bo na wiecej miejsca w bagazniku nie starczy:) No może jeszcze federek
Dodany obrazek

#112 OFFLINE   czesiek

czesiek

nagadałem się

• 3 019 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 27 lutego 2009 - 15:30

dzieci do 5 lat FREE, ale czy zostaną w jakiś sposób zaprowiantowani? Jeśli nie, to jak przedstawia się wykup posiłku dla takiego dziecka i jakie przewidują menu?

Będzie tak jak napisał kolega powyżej, czy też jak zrozumiałem małe dzieciaki nie płacą za pobyt, ale też żywią się z porcji dla dorosłych, podobnie jak to było w Czaplinku? Poza tym czy będzie możliwość udostępnienia kąta do gotowania/pichcenia czegoś tam? Dla mnie to ważne, ponieważ mój dzieciak ma alergię na większość produktów żywnościowych i trzeba jedzenie robić samemu.

Poza tym

z wiekiem robie się wygodny i chce wiedzieć jakie bedą warunki bo jak mam brać rodzine do jakiej lepiany średniowiecznej to tego nie zrobie, niestety sorki, ale takie jest moje zdanie, dlatego czekam z podjęciem decyzji na zdjęcia bzyczka...

Popieram kolegę - samemu to mogę spać nawet na gołej ziemi. Jeśli ma być tam moja rodzina, to chciałbym żeby warunki były conajmniej przyzwoite.

#113 OFFLINE   Soseq

Soseq

Black is beautiful :)

• 3 425 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 02 marca 2009 - 12:15

Do którego dnia musimy uiścić zaliczkę w ośrodku, i czy do tego czasu będzie możliwość wycofania wpłaconej zaliczki i rezygnacji z przyjazdu??

Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013

II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin

#114 OFFLINE   egon

egon
  • 5 983 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 02 marca 2009 - 12:22

szczegółowo to:
pierwsze danie bez problemu zmiesci sie w gratisie za drugie koło 8-10pln

Będzie tak jak napisał kolega powyżej, czy też jak zrozumiałem małe dzieciaki nie płacą za pobyt, ale też żywią się z porcji dla dorosłych, podobnie jak to było w Czaplinku? Poza tym czy będzie możliwość udostępnienia kąta do gotowania/pichcenia czegoś tam? Dla mnie to ważne, ponieważ mój dzieciak ma alergię na większość produktów żywnościowych i trzeba jedzenie robić samemu.

gotowanie:
udostepnia Ci kuchnie albo kucharki ugotuja po uzgodnieniu co bedzie trzeba
kwestia dogadania.

Do którego dnia musimy uiścić zaliczkę w ośrodku, i czy do tego czasu będzie możliwość wycofania wpłaconej zaliczki i rezygnacji z przyjazdu??

przeczytaj posty Chomiczka i Piterka na tej stronie
http://forum.omegakl...?t=19128&page=4

#115 OFFLINE   Soseq

Soseq

Black is beautiful :)

• 3 425 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 03 marca 2009 - 20:23

przeczytaj posty Chomiczka i Piterka na tej stronie
http://forum.omegakl...?t=19128&page=4

poszukałem, nie było łatwo ale znalazłem.......

tylko nie do końca o to mi chodziło

wiem że zaliczka przepada po wpłacie na konto ośrodka, a mi chodzi o kasę wpłaconą na konto klubowe jeszcze przed wpłatą na konto ośrodka, bo czasu do zlotu jeszcze jest ogrom i w razie, np. jakiś wypadków losowych czy jest możliwość odzyskania kasy za nim wpłynie na konto ośrodka?

Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013

II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin

#116 OFFLINE   THIN

THIN
  • 1 365 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 04 marca 2009 - 22:43

A to ja jeśli mogę to chciałbym zadać pytanie lub prosić o wskazanie odpowiedzi :)

Rozumiem po przestudiowaniu tego wszystkiego o ośrodku, że są tylko domki?? Nie ma czegoś takiego jak pokoik hotelowy dwuosobowy?? Rozumiem, że domki podzielone są w taki sposób, że jak będę dzielił go z innym klubowiczem/zlotowiczem to odrobinka prywatności mimo wszystko będzie??

Kolejne pytanie ad kalkulatora (tak na wszelki wypadek zadam) 2 osoby i 2 doby (piątek sobota niedziela) to 160zł teraz a 160 do max tydzień przed zlotem?? Można całość odrazu??

I to co mi wyskoczyło jak się bawiłem kalkulatorem - jakiś regulamin Chomiczka - do kiedy jest/był ten termin z "pierwszeństwem rezerwacji dla klubowiczy"??

#117 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

Administrator

• 15 postów

Napisany 04 marca 2009 - 22:46

Można całość odrazu??

można, ale zaznacz w przelewie całość, albo przypomnij się na PW.

I to co mi wyskoczyło jak się bawiłem kalkulatorem - jakiś regulamin Chomiczka - do kiedy jest/był ten termin z "pierwszeństwem rezerwacji
dla klubowiczy"??

po 10 marca temat będzie dostępny dla wszystkich forumowiczów.

Nie ma czegoś takiego jak pokoik hotelowy dwuosobowy??

Nie ma, ale w domkach od 25 wzwyż są na parterze 2 pokoje 2os, są jeszcze miejsca, więc się zapisuj.

#118 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów

Napisany 05 marca 2009 - 18:35

Mam takie pytanie zapłaciłem za 2 doby tj: Piątek /Sobota , Sobota/Niedziela
a ujęto moja wpłatę jako 2 dni ?

02 marzec 2009r. - wpłaty

1. Maximus2121 - domek 27 - 1 osoba - 4 dni
2. marek_kloss - domek 28 - 2 osoby - 2 dni
3. Robertos - do niedawna tygrys_1974 - 1 osoba - 2 dni

jak mam to rozumieć ??

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#119 OFFLINE   chomiczek

chomiczek

Administrator

• 15 postów

Napisany 05 marca 2009 - 18:37

jak mam to rozumieć ??

2 dni = 2 osobodoby*

* osobodoba - http://www.sjp.pl/co/osobodoba

#120 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 05 marca 2009 - 18:37

Mam takie pytanie zapłaciłem za 2 doby tj: Piątek /Sobota , Sobota/Niedziela
a ujęto moja wpłatę jako 2 dni ?

jak mam to rozumieć ??

Jak to jak .. wydymał Cie zarząd i jedna dniówka poszła do kieszeni :p :p :p

a tak poważnie:

a ile nocy (dób hotelowych) tam spędzisz
Z piątku na sobote i z soboty na niedziele
To dwie doby hotelowe - w skrócie dwa dni.

Nigdy nie byleś na wakacjach?