Rozpórka przednia Omega B byłby ktoś chętny..??
Napisany 21 lutego 2009 - 08:39

Napisany 21 lutego 2009 - 09:37

Przypominam;
1. michal987654321
2. Roozga
3. marek_kloss
4. 8siem3
5. Nawalony Zając
6. Exec
7. Tomix
8. monocero
Napisany 21 lutego 2009 - 09:39
Przez pierwsze pół roku będzie spokój. Potem ruda zacznie szamać całe kielichy łacznie z amoramiJa tak nieśmiało chciałem przypomnieć zainteresowanym, że montaż rozpórki polega na bezczelnym WIERCENIU DZIUR w kielichach. Sie zastanówta najsamprzód, czy wytrzymata psychicznie taką drastyczną operację na Waszych pociechach :hmm: :hehe:

Kurna, jakby była polerowana jak u Sypusa to bym sie skusił, bo w tym oczojebnym czerwonym to mi pod WT podchodzi. O kształcie przy przymocowaniach do kielichów już nawet nie wspomne. W zawodówce na warsztatach lepiej takie rzeczy robiłem

Napisany 21 lutego 2009 - 09:55
Przez pierwsze pół roku będzie spokój. Potem ruda zacznie szamać całe kielichy łacznie z amorami
Kurna, jakby była polerowana jak u Sypusa to bym sie skusił, bo w tym oczojebnym czerwonym to mi pod WT podchodzi. O kształcie przy przymocowaniach do kielichów już nawet nie wspomne. W zawodówce na warsztatach lepiej takie rzeczy robiłem
No to skurczybykupierdzielonyjeden

Napisany 21 lutego 2009 - 10:24

http://photos01.alle.../24/549532410_2
Napisany 21 lutego 2009 - 10:58
koło nicku można podać kolor to wybiorę trzy najpopularniejsze i będą w nich dostępne
mam v6 to wymiary se wezme...
jak ktoś chce z nierdzewki w polerze to proszę odrębną listę bo tutaj cena będzie wyższa z racji kosztów materiału no i nazwijmy to modelem lux bo będzie w trzech częściach ułatwiających montarz i możliwość zdejmowania góry do zdięcia kolektora i dających możliwość regulacji sztywności...
mogę też zrobić model 1/2 lux czyli trzy części, ze zwykłej stali i w trzech dostępnych/umówionych kolorach
Napisany 21 lutego 2009 - 11:47

Napisany 21 lutego 2009 - 11:57
sypus... ale ci się padaka rozlatuje że musisz sobie usztywniać bude zeby ci sie nie złozyła jak domek z kart... a taka ładna była... no no no... :nabijacz:O tak mam ta rozpórkę zamontowaną
ale was Marylka podsumowała...Przez pierwsze pół roku będzie spokój. Potem ruda zacznie szamać całe kielichy łacznie z amorami

Napisany 21 lutego 2009 - 12:28
Napisany 21 lutego 2009 - 13:02
jak to powinno wygladać
to foto to zupełnie coś innego niż to co ten kolo robi do astry
ta przypomina moją wersję "lux" też jest budowana z trzech części tylko niema regulacji.
na taką budowę co do astry (jednoczęściową) to mogę dać zniżkę powiedzmy 90zł ale jak ktoś wam zrobi to co na foto ze zwykłej stali za mniej niż 130zł (u mnie) to chylę czoła :pad:
Napisany 21 lutego 2009 - 13:27

Napisany 21 lutego 2009 - 13:30
W Astrze może być rozpórka jednoczęściowa dlatego że śruby do jej mocowania są elementem konstrukcyjnym i są na stałe w kielichach. Jak się odkręci nakrętki to śruby zostają i nie ma problemu.
W Omedze jest trochę inaczej, bo nie ma żadnych śrub i rozpórka musi być trzyczęściowa. Trzeba wywiercić otwory i śrubami przykręcić mocowania rozpórki do kielichów. Ta część środkowa musi być osobno, bo jak by trzeba coś przy silniku robić (szczególnie w V6) to się ją odkręca. Jak będzie na stałe to za każdym razem trzeba by całą rozpórkę odkręcać, a śruby są przelotowe i się nie trzymają same.
Kwestia regulacji śrubą rzymską to już sprawa indywidualna. W Omedze mam obyswie bez regulacji, a w Astrze obydwie z regulacją.
Jak jeszcze jakieś szczegóły interesują to pytać.
Napisany 21 lutego 2009 - 13:48
Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)
chodzi mi o tą tylko ze stali molibdenowo-wanadowej, pomalowaną w jakimś kolorze (biały, czarny, i coś do ustalenia)
jeżeli chodzi o taką z nierdzewki w polerze to jeszcze niemam ceny, przypuszczam że wzrośnie o około 100-150zł
tą do tyłu pomalowaną zrobię za 70zł
Napisany 26 lutego 2009 - 15:58

Znajoma firma zdeklarowała się nam robic takie rozpórki i inne podobne rzećzy w bardzo dobrych cennach!

Rozpórka kielichów przednich z nierdzewki (mocnej!

Jeżeli są zainteresowani to bardzo proszę o kontakt lub spisanie listy chętnych, firma ta robiła już takie rozpórki i są onne wykonane bardzo dobrze!

podobne do tych z aukcji http://www.allegro.p...d_wiechers.html
Proszę o szybką odpowiedź
Pozdrawiam
Napisany 26 lutego 2009 - 16:17
Jeżeli są zainteresowani to bardzo proszę o kontakt lub spisanie listy chętnych, firma ta robiła już takie rozpórki i są onne wykonane bardzo dobrze!
podobne do tych z aukcji http://www.allegro.p...._wiechers.html
Proszę o szybką odpowiedź
Jak rozumiem będzie też pasowała do innych silników?
Napisany 26 lutego 2009 - 16:27
Napisany 26 lutego 2009 - 16:29
jesli tak sie stanie, to ja jestem zdecydowany...więc pomiar jak narazie jest robiony na mojej czyli 2,0 lecz postaramy się aby ona była osadzona jak najwyżej od silnika, więc będzie pasować do innych silniczków, jeżeli chodzi o dokładność to najlepiej żeby ktoś z okolic krakowa podleciał do nas jakąś omegą z silnikem np. 2,5 v lub 3,0 v to wtedy weźmiemy różnice.
czyli od nowa KONKRETNA lista osób w 100% zdecydowanych na zakup:
1. Exec
Napisany 26 lutego 2009 - 16:37