Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Sekwencja do 2.5 V6

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
34 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Odi18

Odi18
  • 557 postów

Napisany 19 kwietnia 2009 - 11:03

wyszedł juz nowy stag 300 plus. z mapą 3wymiarową wtrysku i korektą temperatury.
łączność przez Wi-Fi
no i magic jety 3 omowe.
Jak mi ładnie to chłopaki założą to w pokażę co i jak.

nawet jest mozliwosc wyboru trybu pracy, czy pelna sekwencja czy pol sekwencja tylko nie wiem czy jest to mozliwe z poziomu kierowcy :)

#22 OFFLINE   pitos_omega

pitos_omega
  • 166 postów

Napisany 19 kwietnia 2009 - 11:52

wyszedł juz nowy stag 300 plus. z mapą 3wymiarową wtrysku i korektą temperatury.
łączność przez Wi-Fi
no i magic jety 3 omowe.
Jak mi ładnie to chłopaki założą to w pokażę co i jak.

jaka cene powiedzieli ci za taki zestawik ?

#23 OFFLINE   ermi

ermi
  • 377 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 19 kwietnia 2009 - 21:14

Możliwość przełączania trybu sekwencji jest - widziałem w programie do obsługi centralki- który to można pobrać bezpłatnie. Tylko po co zmieniać sekwencje na fullgroup czy pół sekwencja?
plus jest o 100pln droższy. Za całość zapłacę 3.5kzł. 2 dni roboty - chłopaki udzielają się na forum gazowniczym nikosia, więc mają parcie na wiedzę i to mi się podoba. Ładnie to wszystko robią i estetycznie. kable w peszelach wyglądają jak oryginalna instalacja kluska.
Jak to będzie działało - mam nadzieję że dobrze - zaskoczyli mnie wiedzą co do nawiertów , parownika i przyłączy. Oczywiście wiedzą, którą posiadam po przeanalizowaniu różnych forum. ;)

Obawiam się tylko troszkę o sam silnik - słyszałem że y-greki to delikatne jednostki.

#24 OFFLINE   pal83

pal83

• 4 postów

Napisany 21 kwietnia 2009 - 08:49

CO MYŚLICIE O SEKWENCJI KME ??????
MAM ZAMIAR ZAŁOŻYĆ POJUTRZE I NIE WIEM CZY 300TKA CZY KME??? jakby co to
palec831@wp.pl

#25 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 21 kwietnia 2009 - 09:03

CO MYŚLICIE O SEKWENCJI KME ??????
MAM ZAMIAR ZAŁOŻYĆ POJUTRZE I NIE WIEM CZY 300TKA CZY KME??? jakby co to
palec831@wp.pl

nie pisz dużymi literami to oznacza krzyk - nikt nie lubi jak się na nas krzyczy ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#26 OFFLINE   ermi

ermi
  • 377 postów

Napisany 21 kwietnia 2009 - 09:22

wejdz sobie na forum lpg i poczytaj.

#27 OFFLINE   Misyo

Misyo

Początkujący

• 53 postów

Napisany 04 maja 2009 - 10:59

ermi: o jakim forum dokładnie mówisz? Możesz podać linka? Albo podesłac na PW?

Ja mam u siebie KME i do tej pory byłem zadowolony. Nie czułem spadku mocy i ogólnie praktycznie zero problemów (nie licząc parownika który po prostu już swoje przejechał).

Ale pare dni temu postanowiłem "się pobawić" i albo uwaliłem interfejs albo komputer... bo mam cały czas brak komunikacji tylko co najwyżej mogę włączyć lub wyłączyć centralkę (i kompletnie nic więcej... nie odczytuje nic itd)...

Zamówie dzisiaj nowy interfejs na allegro i chcę się trochę doedukować.. więc proszę podajcie linki ;-)

#28 OFFLINE   ermi

ermi
  • 377 postów

Napisany 04 maja 2009 - 12:22

podaje linka
www.lpg.info.pl - szczególnie przypadło mi do gustu bo jest konkretne.O KME też jest dużo - a najważniejsze że kupa instalatorów tam siedzi i się udziela.

http://motonews.pl/f...op=fvf&c=0&f=38

wpisz w googlach "forum lpg" i czytaj..... czytaj..... czytaj....
https://www1.ac.com.pl/autogaz/forum/ o jeszcze to mi trochę dało do myślenia

#29 OFFLINE   Misyo

Misyo

Początkujący

• 53 postów

Napisany 04 maja 2009 - 14:48

już na pierwszym sie zarejestrowałem.. i czytam ;-)

A i jeszcze jedno w tym temacie.. jesteście mi w stanie polecić dobrego speca do ustawienia KME? kogoś kto czai trochę więcej niż ja (czyli średnia krajowa buehehe).
na lpg forum już te pytanie zadałem.. i czekam na wszelkie info... Najlepiej w Gorzowie Wlkp.

#30 OFFLINE   lukasbor

lukasbor

Vel Satis 3.5 V6 '05

• 107 postów

Napisany 04 maja 2009 - 15:56

Misyo, uwazaj, bo na www.lpg.info.pl dostaniesz zaraz pierwsze ostrzeżenie. A za pytanie na temat kme mozesz byc od razu wyrzucony!! Uprzedzam. To forum moze i merytorycznie jest niezle, ale wiekszosc tzw speców to banda sk..#$%^ów

#31 OFFLINE   Misyo

Misyo

Początkujący

• 53 postów

Napisany 04 maja 2009 - 16:09

Heh widziałem kilka topiców gdzie na siłe STAGa wciskają jako jedyne właściwe rozwiązanie ;-) Ja tam nie zamierzam zmieniać sterownika bo nie widze sensu ładować kilka stów... mam dużo więcej ważniejszych wydatków do zrobienia w autku...

Śmiesznie z drugiej strony, że od 24h nie mogę znaleść kogoś sensownego w całym gorzowie od gazu...

#32 OFFLINE   ermi

ermi
  • 377 postów

Napisany 04 maja 2009 - 17:31

fakt forum jest prowadzone zamordystycznie i raczej z parciem na staga. Ale ma to swoje + jest w miarę pożądek.
A własnie przypomniałem sobie że na tamtym forum jest mapka "zyczliwych i pomocnych" zerknij. Znajdziesz coś.

#33 OFFLINE   bula86

bula86
  • 487 postów

Napisany 04 maja 2009 - 22:52

Ermi, powiem ci, że mnie wcale nie dziwi, że na tamtym forum promują staga. Ma dobrą cenę, banalnie się go ustawia i ma dobre korekcje po temperaturze i ciśnieniu gazu. Poza tym polecają także Landi Renzo Omegas tyle, że to już dużo wyższa cena niż zestaw na sterowniku STAG.
Kolega ma zamontowany Sirocco (klon AKME, czy KME DIEGO) i ma problem, bo albo jedzie jak trzeba i jest problem z przełączaniem i ogólnie na niedogrzanym silniku ledwo chodzi (gaśnie na wolnych, faluje itp), albo odwrotnie przełącza się spoko, ale nie jedzie.
U mnie nie ma problemu, przełączanie czy zima czy lato silnik ciepły czy zimny, jedzie jak
trzeba.
Pomijam już łatwość i intuicyjność regulacji czy jak kto woli kalibracji STAG'a.

Co do ostrzeżeń, chcą mieć porządek i wiedzieć z czym mają do czynienia. Moim zdaniem uzupełnić profil o wymagane pola wcale trudno nie jest :)

#34 OFFLINE   ermi

ermi
  • 377 postów

Napisany 05 maja 2009 - 10:17

mam kolegę co mu założyli do Pacyfiki Agisa. Jak do tego zobaczylem żółte raile to zaniemówiłem. Oczywiście wydał ok 5000 i jeździ z podpiętym kompem bo co rusz coś się dzieje i błedy kasować musi.

Bula - tak jak mówisz ;)

#35 OFFLINE   Misyo

Misyo

Początkujący

• 53 postów

Napisany 05 maja 2009 - 10:37

No do tej pory nie miałem jakichkolwiek zastrzeżeń do KME. czy to zimny czy ciepły silnik, zero falowania czy zdychania....

W naszym poradniku niestety ale nie ma zadnego serwisu z Gorzowa... a do zielonej góry nie jade bo za daleko ;-)