Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Omega Steinmetz

10j tył steinmetz competition st2 rant 18

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3844 odpowiedzi na ten temat

#1481 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 stycznia 2013 - 14:23

Kup tą, ma wszystko co potrzeba oprócz felg. Rób odlewy i sprzedawaj
http://suchen.mobile...Features=EXPORT

Tej, sypus, pozycz omege z tymi kolkami ST Competizione.

Na Zlot Ci same koła pożyczę, cobyś pełnopakietowy był :D

#1482 OFFLINE   mariush

mariush

Było mineło...

• 648 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 13 stycznia 2013 - 14:43

Bez urazy ale sracie sie z tym stz jak by to byla conajmniej Monaliza:masakra:
Ja mam podobne zdanie do Rafke.
Teraz to a jutro nie pomoge Ci na drodze gdy masz awarie bo wole miec sprawna Omege sam niz jezdzic posrod innych Omeg.
Takie czasy gdzie ludzie wola patrzec na swiat przez pryzmat czubka wlasnego nosa.

jak dla mnie żal.pl

#1483 OFFLINE   lucas

lucas
  • 387 postów

Napisany 13 stycznia 2013 - 15:00

Bez urazy ale sracie sie z tym stz jak by to byla conajmniej Monaliza:masakra:
Ja mam podobne zdanie do Rafke.
Teraz to a jutro nie pomoge Ci na drodze gdy masz awarie bo wole miec sprawna Omege sam niz jezdzic posrod innych Omeg.
Takie czasy gdzie ludzie wola patrzec na swiat przez pryzmat czubka wlasnego nosa.

jak dla mnie żal.pl

+1, jak widzę tą "solidarność" wśród klubowiczy to wcale nie mam chęci dołączać do takiego klubu... byle mieć lepsze niż ktoś inny lub zarobić na koledze...

#1484 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 13 stycznia 2013 - 15:06

mariush nie rozciągaj tego tak szeroko, bo to akurat nie jest wykładnik :nie: Chciałbym zobaczyć jak by to było z tym oddawaniem do kopiowania, jak by pare stówek Euro trzeba było zapłacić za oryginał :hmmm: i potem jak Dejw to ujął "za frajer" każdy chętny by sobie z laminatem pomykał.

Ciekawe dlaczego na Allegro od Dejwa na wzór nie kupują unikalnej dokładki przedniej STZ i nie dają do kopiowania ?? :hmmm:

jak widzę tą "solidarność" wśród klubowiczy to wcale nie mam chęci dołączać do takiego klubu...

A Ty myślisz, że jak w Klubie jest ze 200 osób to my tam sobie z zadowoleniem pałki kręcimy i spijamy śmietankę z dziubków ?? Jest jak w każdej społeczności: i wesoło i czasem jakaś k...a poleci, przecież łączy nas Omega, a nie jedność poglądów i postrzegania świata. To nie sekta, to Klub jest :lol: dlatego jest fajnie :D

#1485 OFFLINE   Kamileczek

Kamileczek

Kup opla ruda jest gratis

• 602 postów

Napisany 13 stycznia 2013 - 15:25

według mnie te laminaty "zamienniki" to jest szit...

Moje słowo na niedziele: albo zakładać ori albo w ogóle :p

:pokoj:

każdy ma swoje zdanie, ja mam takie. :)

#1486 OFFLINE   Szopen

Szopen

Zagazować cały świat !

• 451 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 13 stycznia 2013 - 15:25

Dlatego,żeby nie profanować laminatem i żeby to był unikat, a nie że każdy sobie może kupić i zakładać jak te iszmery plastikowe i naklejki MPower. Dla mnie to jest WIEŚ przez duże W.

taka moda. Ostatnio zauważyłem, w większości projektów (różnych marek) montują chińskie felgi. Po co kupować ori bbs za parę ładnych $$ i wyróżniać się, skoro można zakupić nowe z chin za połowę mniej. Dalej nie wiem co kieruje takimi ludźmi ... Przecież, przez takie osoby dana rzecz staje się oklepana i już nie wzbudza takiego szału jak wcześniej.

eot :dziura:

#1487 OFFLINE   sipa666

sipa666

1-sze 6 biegów w V6 w PL

• 484 postów

Napisany 13 stycznia 2013 - 15:59

ma ktoś ori na stanie żeby pożyczyć na kilka dni ?

moja odpowiedz brzmi podobnie. omega to nie pospolity woz jak inne "łysowozy", zeby ją laminatem lub innymi smiecmi obwieszac.

zreszta po co cos takiego robic, by bylo pospolite jak Irmscher?

Też tak myślę i jak bym miał, do bym nie dał na żaden wzór

to samo zdanie mam :?

przeciez kazdy chce miec na swoj sposob wyjatkowe auto, wiec zapomnij

o klubowym wspomaganiu

chyba nie wspomaganiu, a KOPIOWANIU.
zapytaj Adama10 czy dalby odlac swoje elementy zewnetrzne irmschera, zeby nagle pol trojmiasta jezdzilo na podobnych gratach ja on - gdy teraz ma "wyjatkowe" auto i dal za nie pewnie duze pieniadze, a nie "grosze" za laminaty.

a nie że każdy sobie może kupić i zakładać jak te iszmery plastikowe i naklejki MPower. Dla mnie to jest WIEŚ przez duże W.

gdyby to byl facebook, kliknalbym "lubie to" :smiech:

hehe no to super to wtedy na ślubie A10 z tym hokejami co Ci dałem mógłbym podobnie powiedzieć. (wg mnie nie tędy droga) można by było np ograniczyć zakup tylko dla kubowiczów taką mozliwość sprzedaży odlanej blendy - ale żeby w ogole nie pomóc ? to w słabym świetle to stawia taką osobę - bo gdybym ja miał a komuś by w klubie zależało zeby owa blende dorwać a nie miał bym jej jeszcze założonej to na pewno bym pomógł ze zworem do odlania ( ale to już kwestia charakteru)

chcialbys kiedys podjechac na spota i spotkac 10-15 takich samych omeg? :D

jak by pare stówek Euro trzeba było zapłacić za oryginał i potem jak Dejw to ujął "za frajer" każdy chętny by sobie z laminatem pomykał.

kolejna sluszna slusznosc.
oryginal, to oryginal, laminatu wogole byc nie powinno.

#1488 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 13 stycznia 2013 - 16:04

...

Rozsądnego, to aż miło poczytać :hihi:

#1489 OFFLINE   paszeko

paszeko
  • 307 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 13 stycznia 2013 - 17:41

moja odpowiedz brzmi podobnie. omega to nie pospolity woz jak inne "łysowozy", zeby ją laminatem lub innymi smiecmi obwieszac.

to samo zdanie mam :?

chyba nie wspomaganiu, a KOPIOWANIU.
zapytaj Adama10 czy dalby odlac swoje elementy zewnetrzne irmschera, zeby nagle pol trojmiasta jezdzilo na podobnych gratach ja on - gdy teraz ma "wyjatkowe" auto i dal za nie pewnie duze pieniadze, a nie "grosze" za laminaty.

gdyby to byl facebook, kliknalbym "lubie to" :smiech:

chcialbys kiedys podjechac na spota i spotkac 10-15 takich samych omeg? :D

kolejna sluszna slusznosc.
oryginal, to oryginal, laminatu wogole byc nie powinno.

smucisz węża kolego.

#1490 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie

Napisany 13 stycznia 2013 - 18:07

kolejna sluszna slusznosc. oryginal, to oryginal, laminatu wogole byc nie powinno.

A któraś dokładka I czy STZ nie była czasem laminatem?
Dobrze ułożone włókno i odpowiednia ilość warstw i zalane to dobrą żywicą , porobione wzmocnienia w narażonych miejscach , czy wtapianie jeszcze jakiegoś ewentualnie kątownika aluminiowego to naprawdę jest dobry wyrób.
Robiłem troszkę w laminatach w Neodesign to robiliśmy zderzaki z maty szklanej 450g/m - 2x300g/m i na koniec chyba 150g/m szła (nie pamiętam czy czegoś nie pominąłem), ale to się trochę gięło i wiadomo że pęka przy naprężeniu ale do Niemiec szło i idzie jak głupie.
Fajnie było by robić laminaty, ale dać matę 450g/m - tkaninę 80-100g/m - matę 300g/m i znów tkaninę 80-100g/m i do tego zatopić jakiś stelaż aluminiowy. Tkanina jest o wiele mocniejsza od maty, a ma mniejszą gramaturę więc pomimo większej ilości warstw będzie to bardziej elastyczne. No ale koszty :)
No ale nie o tym mowa :)
Jak by ktoś chciał to by laminaty zrobił, ale nie zapominajcie że nie może zrobić na wzór STZ produkcji masowej bo by go oskarżyli. Wzór jest zastrzeżony, więc jakiekolwiek podróbki są nielegalne. Chyba żaden producent nie chciał by beknąć za to i zamknąć laminatowni :)
Tam gdzie ja pracowałem siedziało dwóch projektantów i rzeźbili projekty własne, dopiero to szło na sprzedaż , za każdy projekt (formę) zderzaka dostawali ok 4tys.
Nie prościej było by kupić ori zderzak i zrobić na nim formę?
Robiliśmy laminaty z naszym logiem, i bez loga, oczywiście te bez loga były robione gorszej jakości a Logowane były o wiele lepsze i inaczej wykonane :)
Pytałem się mojej byłej firmy kiedyś czy by coś nie zrobili lub czy też nie robią do Omegi jakichś podróbek, to mi odpisali że tylko projekty własne i nawet jak by był zbyt na to to tez się nie podejmą :) A na prawdę jest to porządna firma i ceny mają
Wiecie już dla czego nie ma i nie będzie podróbek no chyba że klepane w garażu i sprzedawane po cichu :)

#1491 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 13 stycznia 2013 - 18:13

Jak by ktoś chciał to by laminaty zrobił, ale nie zapominajcie że nie może zrobić na wzór STZ produkcji masowej bo by go oskarżyli. Wzór jest zastrzeżony, więc jakiekolwiek podróbki są nielegalne. Chyba żaden producent nie chciał by beknąć za to i zamknąć laminatowni

Jednak dokladki STZ do OB sa i to takie jak oryginaly.

#1492 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 13 stycznia 2013 - 18:14

to omega któregoś kolegi z forum?

http://otomoto.pl/op...-C26250688.html

Dla mnie jest śliczniutka

#1493 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie

Napisany 13 stycznia 2013 - 18:16

Jednak dokladki STZ do OB sa i to takie jak oryginaly.

Widziałem na Allegro , ale pewnie i tak trzeba by je poprawiać, czyli wzmacniać :)
Może ktoś się nie boi i jeszcze niekt na niego nie doniósł hehehe

#1494 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 13 stycznia 2013 - 18:19

Może ktoś się nie boi i jeszcze niekt na niego nie doniósł hehehe

A kto mu cos zrobi? Beastowi fote inna firma ukradla i nic...

#1495 OFFLINE   Immo

Immo
  • 1 057 postów

Napisany 13 stycznia 2013 - 18:23

Proponuję dyskusję o laminatach przenieść gdzie indziej, a tutaj skupić się na sztajmesie.

#1496 OFFLINE   michal987654321

michal987654321

Zbanowany

• 1 677 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 13 stycznia 2013 - 19:30

Generalnie to beke mam straszna. Rozmowa sie toczy jakby nie mozna było stworzyc bez tych dodatkow ładnej Omegi... to przekomarzanie sie... ja mam taa jedna ... nikt takiej nie ma itd.... LOL :)

Powiem wiecej... ja miałem Omege moim zdaniem ładna, a miałą jakies tam zaledwie 2 czy 3 elementy jaiegos tunera... powiem wiecej... TEZ MOGE POWIEDZIEC ZE TAKIEJ SAMEJ NIE BYŁO choc nie była ubrana w pakiet :) Tyle w temacie :)

Dla przypomnienia :)

Dodany obrazek

Uploaded with ImageShack.us

#1497 OFFLINE   Pit_Diablo

Pit_Diablo
  • 660 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 13 stycznia 2013 - 19:44

:up: Lubię To :)

#1498 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 13 stycznia 2013 - 19:46

Wklejaj to zdjęcie po postach tych którzy twierdzą że Omega to "już jednak nie najnowsze auto" itp. To zdjęcie pokazuje że Omega jest ponadczasowa

#1499 OFFLINE   se61

se61
  • 994 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 13 stycznia 2013 - 20:50

Powiem wiecej... ja miałem Omege moim zdaniem ładna, a miałą jakies tam zaledwie 2 czy 3 elementy jaiegos tunera... powiem wiecej... TEZ MOGE POWIEDZIEC ZE TAKIEJ SAMEJ NIE BYŁO choc nie była ubrana w pakiet :) Tyle w temacie :)

Ja mam z niej szpere super dawca :)

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

#1500 OFFLINE   Rafke

Rafke

Pastor & szperacz fantów

• 2 588 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 13 stycznia 2013 - 21:54

Panowie ale tu jest mowa o propozycji odlewu z CARBONA (prawdziwego) a nie folii etc. nie mówie tu o laminacie za 50zł wersji ala STZ z allegro!
mową o odlewaniu prawdziwego carbona, gdzie koszto to w okolicach 500zł.
szary kowalski z kadeta nie położy 500zł na tylnia szybę w sedesie !!!
nie dajmy się zwariować że od razu wszyscy by kupili taką dokładkę bo na prawdę jest mało maniaków modzenia aut !!

to że na allegro są jakieś weś laminaty do B co do ch.. nie są podobno to looz niech sobie są, ale ja tu mówię o rzeczy która prawdopodobnie kwotą 90% klientów od razu zniechęci na zakup.

gdyby to był produkt o dostępności felg ST1 lub nawet ST2 to spoko można marudzić że szkoda zachodu żeby to odlewać - ALE TEGO NIE MA NIGDZIE I WĄTPIE ŻEBY BYŁO W NAJBLIZSZYM ROKU/DWÓCH !

tego już nie produkują !

Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: 10j, tył, steinmetz, competition, st2, rant, 18