NCdc 2015 Siemens
Napisany 24 kwietnia 2009 - 08:07
Napisany 20 maja 2009 - 13:02
Napisany 18 lipca 2009 - 18:26
Napisany 02 sierpnia 2009 - 19:06
Radio mam ncdc 2013
Miesliscie cos takiego ?
Napisany 02 sierpnia 2009 - 19:21
Napisany 02 sierpnia 2009 - 22:43
Opisze Ci dokładnie co zrobiłem żebyś wiedział gdzie coś mogłem popsuć... po wyjęcie radia zdjąłem górna pokrywę, następnie odłączyłem 2 sprężynki które trzymają całość na poduszkach.Następnie wyciągnąłem cały mechanizm z poduszek i dostęp był idealny,naprawdę w szkoku jestem co mogło się stać bo nie ingerowałem ani nie rozpinałem mechanizmów ani nie tykałem lasera tylko delikatnie go muskałem dosłownie.
Kombinowałem ze spręzynami bo tam są dwie wysokie identyczne a dwie krótsze tyle ze nie identyczne tylko między jedna od drugą jest minimalna różnica.
Te większe mam wsadzone na tył gdzie jest laser bo tam jest największy ciężar ( doszedłem do tego drogą dedukcji jak źle myślę popraw mnie )a te mniejsze z przodu radia tylko tu już nic nie potrafię wydedukować i wsadziłem je bez pojęcia.
Napisany 27 września 2009 - 09:25

PLZ o jakąś pomoc co by tu można było zrobić z tym fantem oraz jak wyjąć te radyjko co by posprawdzać czy cosik się nie odłączyło itd.
z góry wielkie THX za jakieś wskazówki-porady
Napisany 03 października 2009 - 12:26
Napisany 05 października 2009 - 07:30

Napisany 17 października 2009 - 18:49
I problem z głowy.
Może u Ciebie laser jest tylko brudny i wystarczy to wyczyścić ?!
Co do wyciągnięcia radia mam swój sposób.
Odkręć imbusiki 4 szt. Potem zdejmij przyciski z prawej i lewej strony od świateł awaryjnych,tc, rolety itd. Wsadź w wszystkie 4 dziury długie gwoździki ( ja wsadziłem druty) i ruszaj radiem na prawo i lewo i wyjdzie.
Mi to w tej chwili zajmuje max 5 minut bo do takiej wprawy już doszedłem

Napisany 19 października 2009 - 06:31
co do czyszczenia laseru to już było trenowane i nic nie dało ale jak się psuć to się psuć teraz dodatkowo muszę przynajmniej 1x na dzień walnąć w deskę rozdzielczą bo coś chyba nie kontaktuje na wyświetlaczu i jakieś pionowe kreseczki potrafią zaśmiecać wyświetlacz robiąc go nieczytelnym

Napisany 01 lipca 2010 - 16:25
Posiadam takie radyjko w świeżo kupionym autku, sprawa jest taka: CD na początku nie chciał działać wcale, ktoś mi powiedział żeby wrzucić płytkę czyszczącą, wrzucam i pokazuje ze płyta jest, ale nie chce jej "obracać". Ze zmieniarką też były problemy, płytka pomogła, jednak to co zauważyłem to nie każde płyty, nagrywane chce czytać, kopiłem płytki SONY nagrałem i działają bez zarzutu, tanich płytek nie markowych nie chce czytać, acha i jeszcze prędkość ich nagrywania, najlepiej oczywiście jak najwolniej, chociaż u mnie działa po nagraniu 16x
Mam taką sprawę radio działa i kiedy chce wejść w jakieś opcje to wyskakuje komunikat "RADIO SAFE" i piszczy, wciskam przycisk "MEIN" i wtedy jest ok, zawsze jak się wejdzie w jakiekolwiek opcje, może ktoś ma pomysł co do tego. Ktoś mi podpowiedział ze to może być od tego, ze nie działa sterowanie z kierownicy.
P.S prosił bym o instrukcje do tego radyjka
Napisany 02 lipca 2010 - 06:27
Wysłałem mój "krzaczasty" wyświetlacz do Poznańskiej firmy do regeneracji. Koszt naprawy 320 zł. Od 4/5 miesięcy po naprawie używam i nie miałem jak do tej pory po ich regeneracji już żadnych problemów z moim kolorowym wyświetlaczem w Omci. Dla zainteresowanych podam telefon do tej firmy z poznania 501-362-267 może się komuś przyda.
pozdro dla ALL
Napisany 06 sierpnia 2010 - 17:42
Przeczytalem caly watek i nikt nie pomogl, wiec moze teraz znajdzie sie ktos dobry i wie jak wyjac zasobnik? Nadmienie ze u mnie CD w ogóle nie dzial ( nie oddtwarza plyt)
Gralo i ni stad ni zowąd przestalo. ( w komputerze nie mozna ustawic zadej z czterech plyt zeby ktoras odtwarzal).
Bylbym tez wdzieczny za przeslanie instrukcji do tego radia: arschrab@wp.pl
Prosze o pomoc !
Pozdrawiam
Napisany 07 sierpnia 2010 - 08:46
Napisany 09 sierpnia 2010 - 10:21
Mam wprawdzie kody ale za samo podlaczenie i wbicie kodow zycza sobie w ASO 100 pln.
Wie ktos czy moge wyjac readio bez obawy rozkodowania??
Dzieki
Napisany 09 sierpnia 2010 - 10:51