Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

karta do telefonu omega b

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
25 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   betone

betone
  • 42 postów

Napisany 31 grudnia 2008 - 12:37

witam mam omegę b 97 rok nie wiem jaką kartę trzeba aby uruchomić tel. po włączeniu na wyświetlaczu pojawia się komunikat tak jakby brak karty.pozdrawiam

#2 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 31 grudnia 2008 - 12:49

Zwykłą kartę sim, taką jak w telefonie, tylko jeszcze nie wyczepioną z tej ramki. Możesz sobie zrobić kopię karty sim (jakieś 60 zł) i mieć w samochodzie taki sam numer, jak na komórce.

#3 OFFLINE   slawekbor

slawekbor
  • 297 postów

Napisany 31 grudnia 2008 - 13:37

witam mam omegę b 97 rok nie wiem jaką kartę trzeba aby uruchomić tel. po włączeniu na wyświetlaczu pojawia się komunikat tak jakby brak karty.pozdrawiam

Postaraj się mój kolego o adapter do kart SIM. Po włożeniu do adaptera swojej karty SIM, będziesz mógł ją aktywować w swoim aucie i swobodnie używać podczas jazdy. Jedynym mankamentem takiego rozwiązania jest konieczność wyjmowania karty z telefonu (przekładania). Koszt adaptera około 2 funtów. Możesz również zmienić operatora GSM na ERĘ, która oferuje swoim abonentom karty SIM tzw. bliźniacze. Wówczas już nie masz żadnych problemów z telefonem. Aktywuje się ten który jako pierwszy zostaje odebrany. Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w 2009 roku.;)
Moja krowa nie daje mleka, ale z pod tyłka ucieka

#4 OFFLINE   kris_k.i

kris_k.i
  • 300 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 31 grudnia 2008 - 13:37

Możesz sobie zrobić kopię karty sim (jakieś 60 zł) i mieć w samochodzie taki sam numer, jak na komórce.

tylko że chyba tylko w ERZE tak jest w opcji TANDEM (dwie karty sim z jednym numerem) orange nie ma takiej opcji a w plusie to nie wiem. Kiedyś była możliwość zrobienia sobie "klona" karty ale teraz z nowszymi jest to trudniejsze;)

#5 OFFLINE   slawekbor

slawekbor
  • 297 postów

Napisany 31 grudnia 2008 - 13:41

tylko że chyba tylko w ERZE tak jest w opcji TANDEM (dwie karty sim z jednym numerem) orange nie ma takiej opcji a w plusie to nie wiem. Kiedyś była możliwość zrobienia sobie "klona" karty ale teraz z nowszymi jest to trudniejsze;)

Usługę taką oferuje jedynie ERA. PLUS w drodze wyjątku tzw. kooperantom, którzy mają u nich uruchomione kilkanaście usług i prowadzą jakąś działalność. Pozdrawiam;)
Moja krowa nie daje mleka, ale z pod tyłka ucieka

#6 OFFLINE   michal987654321

michal987654321

Zbanowany

• 1 677 postów

Napisany 31 grudnia 2008 - 14:38

Panowie nie bedę zakładał nowego tematu....jeśli w opcji nie miałem telefonu to co musiałbym kupić żeby go mieć..??tzn jakie rzeczy..??ile by mnie to wyniosło..??Pozdr

#7 OFFLINE   dominik82

dominik82

tapicerka samochodowa

• 85 postów

Napisany 31 grudnia 2008 - 19:52

Panowie nie bedę zakładał nowego tematu....jeśli w opcji nie miałem telefonu to co musiałbym kupić żeby go mieć..??tzn jakie rzeczy..??ile by mnie to wyniosło..??Pozdr

W mojej omci z tego co widziałem jest modem gdzie wkłada się kartę sim, antena słuchawka oraz głośnik i mikrofon. Myślę ze nic więcej nie potrzeba. A za częściami rozejrzy się na allegro i popytaj ludzi którzy mają szroty z omami.

#8 OFFLINE   betone

betone
  • 42 postów

Napisany 16 stycznia 2009 - 12:31

witam,no i niestety włożyłem dużą kartę z tą małą niewyczepioną w środku lecz nadal wyświetla się komunikat KAART INVOEREN?

#9 OFFLINE   zyzio11

zyzio11
  • 174 postów

Napisany 19 stycznia 2009 - 21:20

hmm a jakiego operatora kartę włożyłeś? i tu pytanie czy prawidłowo? pinami w dół czy do góry? i jeszcze jakie masz radyjko? i czy kartę masz w radyjku czy w module telefonicznym w schowku?

#10 OFFLINE   betone

betone
  • 42 postów

Napisany 20 stycznia 2009 - 17:43

jesli chodzi o kartę to jest orange,karta bezapelacyjnie włożona pinami w dół radyjko philips DC-637,karta wchodzi w czytnik,który jest jednocześnie uchwytem słuchawki..jakby ktoś z was mobile miał coś podobnego i wiedział jak to działa będę wdzięczny.

#11 OFFLINE   zwloki

zwloki

omega

• 680 postów

Napisany 20 stycznia 2009 - 18:14

ja w cctr700 mam karte pinami w gore, zadnych simlockow niemialem
sprawdzalem na heyah i o2 ,i kilku innych. jak sie chce uzywac karty juz wylamanej to wystarczy podkleic tasma i tez bedzie dzialac

#12 OFFLINE   lenarek

lenarek

W STANIE SPOCZYNKU...

• 493 postów

Napisany 20 stycznia 2009 - 18:17

ja sie podlacze cho tylko chcialem podziekowac bo dzwonilem do orange i oni powiedzieli ze takie cus jak dwie karty o tym samym numerze jest niewykonalne ale teraz zastanowie sie czy nie przejde do ery (przeciez mozna numer zostawic ten sam) co nie?:up:

dzwonilem do ery i zwykli zjadacze chleba nie maja szans na taka usluge tzn
karta tandem:censored::censored::censored::censored::censored::guns::guns::guns::guns::guns::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:a

.

#13 OFFLINE   maryan

maryan
  • 138 postów

Napisany 21 stycznia 2009 - 20:26

to ja sie wlacze bo orietuje sie co nie co w tym temacie...

problemy wasze moga wynikac po pierwsze z zasilania karty ( byly .. sa ... dwa standardy w 1997 byl jeden 5V dzis 3V wiec jezeli karta jest z dzis a sprzet z wtedy no to juz nie zadziala.
po drugie problem moze wynikac z tzw. "obslugi kosztow" przy prepaidach... bardzo czesto sie zdarzalo ze systemy obslugujace koszty "na ekranie" nie chcialy funkcjonowac z niektorymi telefonami - dlatego simplus wprowadzil w pewnym momencie mozliwosc przejscia na obsluge kosztow przez tel. czyli chcesz wiedziec ile masz kasy to musisz "zadzwonic" czyli wyslac polecenie sieciowe w formacie *xxx#"zielona sluchawka"

jezeli chodzi o kolonowanie kart sim.. to tez nie byl problem, tylko wystarczy miec odpowiednio stara karte sim .

konkluzja...
jezeli ktos uzywa komory od powiedzmy 1999 roku i nie wymienial karty sim, do tego nie jest to stary simplus to wystarczy ze kupi adapter na duzy sim ( no chyba ze nie wylamywal karty z ramki ) i moze uzywa komory samochodowej.. no ba, jak to brzmi

pozdr
--

maryan
`97 2,5 TD
kle, kle, kle

#14 OFFLINE   lenarek

lenarek

W STANIE SPOCZYNKU...

• 493 postów

Napisany 21 stycznia 2009 - 20:38

halo o cio chodzi z tym klonowaniem?

.

#15 OFFLINE   maryan

maryan
  • 138 postów

Napisany 21 stycznia 2009 - 20:48

halo o cio chodzi z tym klonowaniem?

no klonujesz tak jak owieczke Dolly... no kopie robisz dokladna
--

maryan
`97 2,5 TD
kle, kle, kle

#16 OFFLINE   lenarek

lenarek

W STANIE SPOCZYNKU...

• 493 postów

Napisany 21 stycznia 2009 - 20:51

a jak sie takie cos robi to jest zgodne z prawem:rolleyes:

.

#17 OFFLINE   maryan

maryan
  • 138 postów

Napisany 22 stycznia 2009 - 09:29

to jest zgodne z prawem

przeciez to twoja karta wiec robisz z nia co chcesz... no nie?
nie ma zadnych przeciwskazan prawnych.
--

maryan
`97 2,5 TD
kle, kle, kle

#18 OFFLINE   zwloki

zwloki

omega

• 680 postów

Napisany 22 stycznia 2009 - 13:02

http://cgi.ebay.co.u...2|39:1|240:1318

własnie nabylem takie cos, jak mi przyśla to powiem jak i czy to działa

#19 OFFLINE   lenarek

lenarek

W STANIE SPOCZYNKU...

• 493 postów

Napisany 22 stycznia 2009 - 15:25

ok czekam na relacje....

.

#20 OFFLINE   lenarek

lenarek

W STANIE SPOCZYNKU...

• 493 postów

Napisany 02 marca 2009 - 17:09

a wiec tak mam tiu cos nowego:idea: bo dzisiaj bylem w zwyklym, salonie ery w tesco(jak do nich dzwonilem to sie nie da nie da):los:a tu mila pani (i ladna) :oops:mi muwi no problem i teraz ta bede mial dwie karty jedna w tel w aucie a druga w tel komorce i ta ktora pierwsza odbiore to ta sie aktywuje heheheh koszt 60 zl a z racji ze mi sie konczy umowa w orange to mam ich w:pupa:

.