karta do telefonu omega b
Napisany 31 grudnia 2008 - 12:37
Napisany 31 grudnia 2008 - 12:49
Napisany 31 grudnia 2008 - 13:37
Postaraj się mój kolego o adapter do kart SIM. Po włożeniu do adaptera swojej karty SIM, będziesz mógł ją aktywować w swoim aucie i swobodnie używać podczas jazdy. Jedynym mankamentem takiego rozwiązania jest konieczność wyjmowania karty z telefonu (przekładania). Koszt adaptera około 2 funtów. Możesz również zmienić operatora GSM na ERĘ, która oferuje swoim abonentom karty SIM tzw. bliźniacze. Wówczas już nie masz żadnych problemów z telefonem. Aktywuje się ten który jako pierwszy zostaje odebrany. Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w 2009 roku.witam mam omegę b 97 rok nie wiem jaką kartę trzeba aby uruchomić tel. po włączeniu na wyświetlaczu pojawia się komunikat tak jakby brak karty.pozdrawiam

Napisany 31 grudnia 2008 - 13:37
Możesz sobie zrobić kopię karty sim (jakieś 60 zł) i mieć w samochodzie taki sam numer, jak na komórce.
tylko że chyba tylko w ERZE tak jest w opcji TANDEM (dwie karty sim z jednym numerem) orange nie ma takiej opcji a w plusie to nie wiem. Kiedyś była możliwość zrobienia sobie "klona" karty ale teraz z nowszymi jest to trudniejsze;)
Napisany 31 grudnia 2008 - 13:41
Usługę taką oferuje jedynie ERA. PLUS w drodze wyjątku tzw. kooperantom, którzy mają u nich uruchomione kilkanaście usług i prowadzą jakąś działalność. Pozdrawiam;)tylko że chyba tylko w ERZE tak jest w opcji TANDEM (dwie karty sim z jednym numerem) orange nie ma takiej opcji a w plusie to nie wiem. Kiedyś była możliwość zrobienia sobie "klona" karty ale teraz z nowszymi jest to trudniejsze;)
Napisany 31 grudnia 2008 - 14:38
Napisany 31 grudnia 2008 - 19:52
Panowie nie bedę zakładał nowego tematu....jeśli w opcji nie miałem telefonu to co musiałbym kupić żeby go mieć..??tzn jakie rzeczy..??ile by mnie to wyniosło..??Pozdr
W mojej omci z tego co widziałem jest modem gdzie wkłada się kartę sim, antena słuchawka oraz głośnik i mikrofon. Myślę ze nic więcej nie potrzeba. A za częściami rozejrzy się na allegro i popytaj ludzi którzy mają szroty z omami.
Napisany 16 stycznia 2009 - 12:31
Napisany 19 stycznia 2009 - 21:20
Napisany 20 stycznia 2009 - 17:43
Napisany 20 stycznia 2009 - 18:14
sprawdzalem na heyah i o2 ,i kilku innych. jak sie chce uzywac karty juz wylamanej to wystarczy podkleic tasma i tez bedzie dzialac
Napisany 20 stycznia 2009 - 18:17
dzwonilem do ery i zwykli zjadacze chleba nie maja szans na taka usluge tzn
karta tandem:censored:

.
Napisany 21 stycznia 2009 - 20:26
problemy wasze moga wynikac po pierwsze z zasilania karty ( byly .. sa ... dwa standardy w 1997 byl jeden 5V dzis 3V wiec jezeli karta jest z dzis a sprzet z wtedy no to juz nie zadziala.
po drugie problem moze wynikac z tzw. "obslugi kosztow" przy prepaidach... bardzo czesto sie zdarzalo ze systemy obslugujace koszty "na ekranie" nie chcialy funkcjonowac z niektorymi telefonami - dlatego simplus wprowadzil w pewnym momencie mozliwosc przejscia na obsluge kosztow przez tel. czyli chcesz wiedziec ile masz kasy to musisz "zadzwonic" czyli wyslac polecenie sieciowe w formacie *xxx#"zielona sluchawka"
jezeli chodzi o kolonowanie kart sim.. to tez nie byl problem, tylko wystarczy miec odpowiednio stara karte sim .
konkluzja...
jezeli ktos uzywa komory od powiedzmy 1999 roku i nie wymienial karty sim, do tego nie jest to stary simplus to wystarczy ze kupi adapter na duzy sim ( no chyba ze nie wylamywal karty z ramki ) i moze uzywa komory samochodowej.. no ba, jak to brzmi
pozdr
maryan
`97 2,5 TD
kle, kle, kle
Napisany 21 stycznia 2009 - 20:48
halo o cio chodzi z tym klonowaniem?
no klonujesz tak jak owieczke Dolly... no kopie robisz dokladna
maryan
`97 2,5 TD
kle, kle, kle
Napisany 21 stycznia 2009 - 20:51
.
Napisany 22 stycznia 2009 - 09:29
to jest zgodne z prawem
przeciez to twoja karta wiec robisz z nia co chcesz... no nie?
nie ma zadnych przeciwskazan prawnych.
maryan
`97 2,5 TD
kle, kle, kle
Napisany 22 stycznia 2009 - 13:02
własnie nabylem takie cos, jak mi przyśla to powiem jak i czy to działa
Napisany 02 marca 2009 - 17:09
.