Przyciemniane szyb
Napisany 29 sierpnia 2011 - 12:01
Napisany 29 sierpnia 2011 - 12:25
Napisany 29 sierpnia 2011 - 13:18
a pewnie jak się :police: spotka to będzie los problemos

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 29 sierpnia 2011 - 13:23
ja u mnie mam tak..
a pewnie jak się :police: spotka to będzie los problemos
ja nie mam takiego fajnego atestu na szybie przedniej

Napisany 29 sierpnia 2011 - 13:29
Napisany 29 sierpnia 2011 - 15:15
Nie, foty auta, jak masz mocno przyciemnione.Foty rozumiem atestów...
ten atest to jest tylko na folie, hehehehja nie mam takiego fajnego atestu
Napisany 29 sierpnia 2011 - 23:16
Napisany 29 sierpnia 2011 - 23:38
też dają atest tylko że przy kontroli to se można

taki mały OT z mojej strony;)
Napisany 30 sierpnia 2011 - 08:03
Napisany 30 sierpnia 2011 - 19:27
Atest to masz na folię a nie na szybę z folią. Tak jak dokładany ksenon do zwykłych soczewek.
Napisany 30 sierpnia 2011 - 20:23
Ten przepis jest od daaawna. Pani policjantka nie musi nosić sprzętu. Wystarczy, ze ma uzasadnione podejrzenie, że samochód nie spełnia wymogów. Wyśle Cię do diagnosty i tyle.
Atest to masz na folię a nie na szybę z folią. Tak jak dokładany ksenon do zwykłych soczewek.
Proponuje dobrze zapoznać się z przepisami. Atest jest na folie to raz, a dwa certyfikat może wystawić firma która jest wpisana do rejestru w Instytucie Szkła i Ceramiki w Krakowie i wtedy taki certyfikat jest na szybę z folię.
Napisany 31 sierpnia 2011 - 00:04
Jadę do diagnosty, a zanim dojadę ściągam folię, policja płaci za przegląd, za mój stracony czas lub dniówkę w pracy itp, itd co tylko da się zrobić.Wystarczy, ze ma uzasadnione podejrzenie, że samochód nie spełnia wymogów. Wyśle Cię do diagnosty i tyle.
Nie są w stanie Ci udowodnić ponieważ nie robią dokumentacji zdjęciowej dla tego przeważnie kończy się na zdzieraniu foli przy nich. Ale tak na prawdę nic nie moga zrobić jeżeli nie mają miernika przepływu światła , a na oko to chłop w szpitalu umarł

No chyba że zabierają auto na lawetę, ale nie mają prawa, auto stawiasz w miejscu gdzie wolno stać i mówisz że przyjedzie Twoja laweta i Ci je zabierze. Jak już się łamie prawo, to trzeba wiedzieć jak z niego wybrnąć

Napisany 31 sierpnia 2011 - 05:53
Podobnie jest z oponami, zatrzyma cię za małą ilość bieżnika, nie mają miarki ze sobą, żaden policjant nie ma
na oponach jest znacznik granicznego zużycia... nie musisz mieć żadnych mierników

Napisany 31 sierpnia 2011 - 08:09
na oponach jest znacznik granicznego zużycia... nie musisz mieć żadnych mierników
Dokładnie
Nie ma co świrować i kombinować z policją. Skoro opony masz w fatalnym stanie to sam powinienes wiedziec ze trzeba je zmienic dla swojego bezpieczeństwa, a nie kombinowac jak zrobic w konia policje bo dla mnie to zwykłe cwaniactwo

Co do samych przyciemnionych tylnich szyb w sedanie imo na czarnym aucie jest ok, ale tak jak u mnie na srebrnym wyglada to fatalnie... w combi jest wiecej powierzchni przeszklonej i znacznie lepiej to wyglada...
Napisany 31 sierpnia 2011 - 08:19
Jadę do diagnosty, a zanim dojadę ściągam folię, policja płaci za przegląd, za mój stracony czas lub dniówkę w pracy itp, itd co tylko da się zrobić.
Nie są w stanie Ci udowodnić ponieważ nie robią dokumentacji zdjęciowej dla tego przeważnie kończy się na zdzieraniu foli przy nich. Ale tak na prawdę nic nie moga zrobić jeżeli nie mają miernika przepływu światła , a na oko to chłop w szpitalu umarł . Podobnie jest z oponami, zatrzyma cię za małą ilość bieżnika, nie mają miarki ze sobą, żaden policjant nie ma Nie przyjmujesz mandatu, zabierają dowód, jedziesz do wulkanizatora kupujesz używki i jedziesz na przegląd, oddają dowód i kasę za przegląd.
No chyba że zabierają auto na lawetę, ale nie mają prawa, auto stawiasz w miejscu gdzie wolno stać i mówisz że przyjedzie Twoja laweta i Ci je zabierze. Jak już się łamie prawo, to trzeba wiedzieć jak z niego wybrnąć
no.1 Policja ma takie maszynki do mierzenia przepływu światła..
no. 2 jak zabiorą dowód przegląd robisz na swój koszt...
no. 3 przepis mówi że nie możesz przednich szyb oklejać żadną folią, więc albo zrywasz na miejscu albo zabierają dowód...
no. 4 bieżnika nie muszą mierzyć.. to widać od razu...

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 31 sierpnia 2011 - 09:08
no.1 Policja ma takie maszynki do mierzenia przepływu światła..
no. 2 jak zabiorą dowód przegląd robisz na swój koszt...
no. 3 przepis mówi że nie możesz przednich szyb oklejać żadną folią, więc albo zrywasz na miejscu albo zabierają dowód...
no. 4 bieżnika nie muszą mierzyć.. to widać od razu...
Oj tam, oj tam

Napisany 31 sierpnia 2011 - 13:35
ani razu nie dostąłem mandatu
ja tysz już miałem 3 kontrole z ciemnymi szybami i mandatu za to nei dostałem...

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 31 sierpnia 2011 - 13:50
Nawet nie trzeba mieć atestu na te szyby
Napisany 31 sierpnia 2011 - 14:10
Można przyciemniać
Nawet nie trzeba mieć atestu na te szyby

czy zawsze jak coś napiszesz to trzeba się domyślać o co biega??

co?? i czym?? szyberdach:oMożna przyciemniać
na jakie szyby nie trzeba mieć atestu??Nawet nie trzeba mieć atestu na te szyby
poczytaj od początku temat, moze zmienisz zdanie:pokoj:
ps.
koledzy pomagają Tobie w kolejnych zakładanych tematach i każdy się męczy, bo nie dopowiesz o co ci chodzi albo co zrobiłeś??
moze chodzi Ci o nabijanie postów??