Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

CDC safe:(((

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
26 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   kolas

kolas
  • 7 postów

Napisany 24 czerwca 2007 - 10:09

to musisz zrobić tak... przynajmniej u mnie to działało.
Wciskasz "AS" i "gałkę" (włącznik radia) jednocześnie i czekasz aż na wyświetlaczu wyskoczy 10 _ _ _ _. i wtedy podajesz kod do radia. powinno zadziałać.[/quote]

masz racje, ale ja nie potrzebuje wpisać kod do radia, tylko do zmieniark, radio mi działa i wiem jak wpisywać kod do radia, dalej mam problem z kodem do zmieniarki.

#22 OFFLINE   maciekp91

maciekp91
  • 62 postów

Napisany 24 czerwca 2007 - 10:15

dobrze jeżeli masz kod do zmieniarki to musisz wcisnąc przycisk zmieniający funkcje radia z (tuner, cas, cd) u mnie był to przycisk z kółeczkiem po prawej stronie przy dziurce na kasete.

czyli robisz tak samo wciskasz ten przycisk (widzialem zdjęcie tego radia co ty masz to spróbuj z przyciskiem CD) prawdopodobnie CD i gałke włącznika i powinien Ci wyskoczyc pole do wpisania kodu do zmieniarki.

Ja miałem zmieniarke nie przerobioną, i oddałem ją kolesiowi że coś tam procesorze przelutował i dał mi odrazu kod którym sobie odblokowałem zmieniacz.
kosztowało mnie to 60zł zrobiołem to w Jankach przy saturnie jest serwis.

#23 OFFLINE   Hubertus

Hubertus
  • 10 postów

Napisany 11 sierpnia 2007 - 11:30

potrzebuje tej samej pomocy z ccr 600 mam kody do radia dziala mam dwa kody do zmieniarki i zaden niedziala navet serwis niewie co z tym i oczywiscie zablokowalem zmieniarke bo caly czas jest seifty czy mozna to zrobic w jakims serwisie z radyjkami bo jak bede w szczecinie to tam jest taki serwis ktory daje kody
omega zawsze a zwlaszcza najnowszy model

#24 OFFLINE   Adrian0018

Adrian0018
  • 47 postów

Napisany 20 maja 2010 - 15:14

Dareks, czesc mam pytanie, mam omege z 1999 roku radio Philips ccrt 700 i zmieniarke, posiadam kody do tych urzadzen, ale nie potrafie wywołać pozycji do wpisania kodu zmieniarki? możesz mi pomóc?

hejka :D

Mam to samo radyjko tylko że nie posiadam kodu lipa;d ale powiem Ci jak odblokować ;] nie wiem czy ktoś ci odpowiedział na to ale proszę;]

http://img38.imagesh...kodowanier.jpg/

Powyżej masz linka do instrukcji obsługi jakbyś chciał to mogę na maila wysłać cała instrukcje w pdf do radia;]
ps dzwoniłem do Opla za kod chcą żydy 150 zł normalnie to jest Faszyzm;d

#25 OFFLINE   KrzysiekOmega

KrzysiekOmega
  • 36 postów

Napisany 26 maja 2011 - 11:07

Witam ja nie mam kodu do zmieniarki co mam zrobic w takiej sytuacji :( i tez mam napis cd safe ??? da rade ominac ten kod jakos albo go wylaczyc ???

#26 OFFLINE   adamesce

adamesce

Omega: Never ending story

• 595 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 26 maja 2011 - 11:14

Witam ja nie mam kodu do zmieniarki co mam zrobic w takiej sytuacji :( i tez mam napis cd safe ??? da rade ominac ten kod jakos albo go wylaczyc ???

nie da sie ani ominac ani wyłączyc. Jesli nie masz kodu to musisz pojechac do zakladu ktory takim czyms sie zajmuje, zazwyczaj dobry elektromechanik samochodowy jest w stanie takie cos ogarnac bo jesli nie robi tego na miejscu to wysyla sprzet gdzies do dekodowania. Sprawdz dobrze na zmieniarce i na radiu, moze masz tam gdzies na obudowie napisane kody.

#27 OFFLINE   boopp

boopp
  • 102 postów

Napisany 26 maja 2011 - 21:05

Proponuję najpierw odezwać się w tym temacie http://forum.omegakl...t=13275&page=82