Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

CDC safe:(((

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
26 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   DoseMV6

DoseMV6
  • 55 postów

Napisany 11 listopada 2006 - 18:38

Temat juz niedawno ruszałem, ale dopiero teraz temat chce doprowadzic do konca, ponieważ w moim ccrt2008 chodzi radyjko, chodzi kaseciak, ale niestety zmieniarka pokazuje cdc safe przy kazdej próbie uruchomienia.

CDC SAFE pali sie dlatego ,ze masz osobny kod do zmieniarki CD . Wlacz radio przytrzymujac przycisk z "O" , wprowadz kod ktory powinienes miec gdzies w ksiazce od radyjka PAMIETAJ , ZE JEST INNY OD KODU SAMEGO RADIA ! wpisujesz uzywajac klawiszy 1.2.3.4. ! potem przytrzymujesz znowu "O" okolo 5 sek az do uslyszenia syg. pik ! Gotowe musi dzialac nie ma bata !

i teraz mowie co i jak, ponieważ mi sie to nie zgadza:
napis RADIO CODE na wyswietlaczu pojawia sie tylko wtedy, gdy wlacze radio trzymajac wcisniety przycisk AS przez kilka sekund. Tylko ze to jest pewnie miejsce na kod do radia , a nie zmieniarki !

Jak zatem wywolac pole do wpisania kodu zmieniarki?

MAM PROŚBĘ: zagłosujcie (dobrze:) na mój konkursowy tekst na onecie. Każdy,kto ma maila na onecie (albo jego kobita) może mi klepnąć dobrą notę i pomóc wygrać. Pomożecie?

#2 OFFLINE   red5555

red5555
  • 287 postów

Napisany 11 listopada 2006 - 19:41

cytat z forum elektrody:
"Kod do zmieniarki wpisuje się analogicznie jak do radia, tylko zamiast AS naciskamy klawisz oznaczony "Kółeczkiem" na prawo od otworu kasety.
Klawisz ten normalnie służy do przełączania żródeł sygnału. "
generalnie odsylam na to forum przy problemach :-)

#3 OFFLINE   DoseMV6

DoseMV6
  • 55 postów

Napisany 11 listopada 2006 - 22:04

Dodany obrazek

fajnie, tylko ja tu nie widze przycisku z kółeczkiem, a zwłaszcza po prawej stronie kasety...
MAM PROŚBĘ: zagłosujcie (dobrze:) na mój konkursowy tekst na onecie. Każdy,kto ma maila na onecie (albo jego kobita) może mi klepnąć dobrą notę i pomóc wygrać. Pomożecie?

#4 OFFLINE   red5555

red5555
  • 287 postów

Napisany 12 listopada 2006 - 01:27

kolejny cytat:

"Klawisz ten normalnie służy do przełączania żródeł sygnału. Kilka sekund go trzeba przytrzymać i mieć włączony zapłon w aucie. "
nie znam tego radia ... a nie jest to ten przycisk miedzy 2 galkami ?

i znalazlem jeszcze to: "wylacz radio wlacz radio trzymajac klawisz cdc trzymaj go az zrobi pik wpisz kod (jak masz) i zatwierdz cdc "

#5 OFFLINE   DoseMV6

DoseMV6
  • 55 postów

Napisany 12 listopada 2006 - 11:15

też trochę szukałem na elektrodzie, ale na temat tego modelu konkretów nie znalazłem:?((

Niestety, chyba te opisy odnosza się do zupełnie innego modelu. Ten mały przycisk między gałkami, to mechaniczne wysunięcie panelu, pod którym jest slot gsm. W ogóle w tym modelu nie ma przycisku, którym przełącza się źródła - tuner, magnetofon oraz cd przełącza się automatycznie albo za pomocą 2 przycisków na panelu (tuner lub tape). jeśli chodzi o przyciski dotyczące cdc, to są tylko 2 po prawej stronie cdc - jeden to wysuwanie kasetki, drugi to funkcja random, oba przyciski testowalem i nic. W ogóle zanim zdecydowałem się napisać na forum, to posiedziałem trochę z radiem i wszystkie intuicyjne kombinacje przetestowałem:(

pzdr

#6 OFFLINE   red5555

red5555
  • 287 postów

Napisany 12 listopada 2006 - 12:49

a jak chce sie przelaczyc z tunera lub kasety na cd to co sie naciska ?

ta zmieniarka to jest na 4cd ?
jesli tak to jest to standardowa zmieniarka we wszystkich oplowskich audio (z kaseta, cd,navi itp.) i jest problem poniewaz w tych zmieniarkach kod jest przypisany do konkretnego samochodu i niestety wpisany jest w eprom wlutowany powierzchniowo w plytke drukowana :-(
trzeba miec odpowiedni programator i soft
pozostaje dobry elektronik lub serwis opla (ale na ten bym nie liczyl bardzo :evil: )
popytaj na forum elektrody moze znajdzie sie ktos uczynny !
ewentualnie jesli znasz niemiecki to wejdz na forum omega-freak.de i tam poszukaj pomocy !

#7 OFFLINE   maciekp91

maciekp91
  • 62 postów

Napisany 29 listopada 2006 - 21:00

mam problem: po zmianie akumulatora zmieniarka sie zablokowala, czyli wyswietla sie cd-safe znam kod lecz nie wiem co wciśnąć żeby go wpisać. mam omege z 98 i philipsa ccr 600, zmianiarke blaupunkta. Prosze o pomoc.

#8 OFFLINE   red5555

red5555
  • 287 postów

Napisany 30 listopada 2006 - 21:51

poszukaj na forum elektroda.pl, nie znam tego radia

#9 OFFLINE   Dareks

Dareks
  • 146 postów

Napisany 01 grudnia 2006 - 10:51

mam problem: po zmianie akumulatora zmieniarka sie zablokowala, czyli wyswietla sie cd-safe znam kod lecz nie wiem co wciśnąć żeby go wpisać. mam omege z 98 i philipsa ccr 600, zmianiarke blaupunkta. Prosze o pomoc.

spróbuj tak -> wyłącz radio, naciśnij "kółeczko" taki przycisk po prawej stronie obok otworu na kasetę i włącz radio powinien zapytać o kod do zmieniarki wpisz kod, potwierdz "kółeczkiem"
[center:6bb00fe8a8]Użytkownik zablokowany[/center:6bb00fe8a8]

#10 OFFLINE   maciekp91

maciekp91
  • 62 postów

Napisany 01 grudnia 2006 - 15:33

Teraz to już wogle sie popsuło: po właczeniu radio wyświetla sie save i nic sie nieda zrobic 7 save. z tego co sie doczytałem to oznacza ze przekroczyłem liczbę wpisania kodu i teraz trzeba czekać aż puści. Co mam z tym zrobić. mam dobry kod do zmieniarki, a jaki jest kod do radia ??

#11 OFFLINE   Dareks

Dareks
  • 146 postów

Napisany 01 grudnia 2006 - 15:45

do radia jest inny kod i do zmieniarki jest inny kod, aby wpisac kod radia to przed włączeniem przyciskasz AS do zmieniarki jak wyżej. Save 7 świeci bo wpisałeś niepoprawny kod 3 razy i musisz teraz odczekać przy włączonym zasilaniu chyba ok godziny nie jestem pewien. Ale ty musisz być pewien jaki kod wpisujesz do odblokowania radia i zmieniarki :!: Coś mi się wydaje że masz tylko kod do radia, bo jak odblokowałeś radio po podłączeniu akumulatora :?:

#12 OFFLINE   maciekp91

maciekp91
  • 62 postów

Napisany 01 grudnia 2006 - 15:52

Tzn po włożeniu akumulatora radio grało i chcialem odblokować zmieniarke, ale zamiast tego kułczka wcisnolem "as" i sie zablokowało. a juz czekam 2 dni zeby sie odblokowało i nic, chyba bede musiał z tym do serwisu jak sie nieodlokuje. :(

#13 OFFLINE   Dareks

Dareks
  • 146 postów

Napisany 01 grudnia 2006 - 15:57

OK czyli nie masz kodu do radia to pewne bo wpisałeś kod zmieniarki. Mogła być wyłączona opcja kodowania radia przy wyłączeniu zasilania. Po wciśnięciu AS uaktywniłeś wpisywanie kodu do radia. Rada: wyciągnij radio z kieszeni może kod jest na obudowie zapisany. Jeżeli nie ma nigdzie kodu do radia to poszukaj dobrego elektronika który potrafi zczytać kod - koszt ok 20PLN. Kod do zmieniarki masz i mam nadzieję że dobry jest. Gdzieś jeszcze widziałem generator kodu na podstawie nr seryjnego radia, wieczorem będę w domu to go ci poszukam, może akurat zatrybi.

#14 OFFLINE   maciekp91

maciekp91
  • 62 postów

Napisany 01 grudnia 2006 - 16:03

dobra spoko słuchaj zaraz pujde do auta i speubuje je wymontować, a Ciebie prosze o kod. dzieki z gory.

#15 OFFLINE   maciekp91

maciekp91
  • 62 postów

Napisany 01 grudnia 2006 - 16:13

a jeszcze niewiem jak je wymontować bo to chyba trzeba mięc specialne widełki ? jutro miałem zamiar wymieniać podświetlenie kliamtronicka wiec napewno radio wykręce.

#16 OFFLINE   Dareks

Dareks
  • 146 postów

Napisany 01 grudnia 2006 - 17:46

poszukaj 4 szt gwoździ taki długich na przynajmniej 10cm i średnicy ciut mniejszej od otworów po bokach. Wciskasz gwoździe w otwory na ok 3-4cm i ciągniesz radio do siebie.
ok mam jakieś programy ale jeden jest do zczytania kodu z pamięci radia a drugi jakiś taki dziwny. podaj mi nr seryjny radia będziemy próbować.

#17 OFFLINE   maciekp91

maciekp91
  • 62 postów

Napisany 01 grudnia 2006 - 18:21

słuchaj ja jutro będe rozbierać klimatronik to przyokazji wyjme radio i napisze Ci numer seryjny radia, ale mam problem z tym że radio jest "7safe" i niedrady nic wpisać, jak narazie od 2 dni niepuściło, więc nie wiem jak to będzie. ale jutro napisze Ci numer to sie zobaczy. Dzięki z gory.

#18 OFFLINE   kolas

kolas
  • 7 postów

Napisany 23 czerwca 2007 - 19:31

Dareks, czesc mam pytanie, mam omege z 1999 roku radio Philips ccrt 700 i zmieniarke, posiadam kody do tych urzadzen, ale nie potrafie wywołać pozycji do wpisania kodu zmieniarki? możesz mi pomóc?

#19 OFFLINE   prezesss

prezesss
  • 1 576 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 23 czerwca 2007 - 19:37

Dareks, czesc mam pytanie, mam omege z 1999 roku radio Philips ccrt 700 i zmieniarke, posiadam kody do tych urzadzen, ale nie potrafie wywołać pozycji do wpisania kodu zmieniarki? możesz mi pomóc?

A nie widzisz ze dareks ma pod nickiem napisane ban do tego belke z napisam BAN i pod postem w sygnaturce ma napisane Uzytkownik zablokowany na czerwono! czasem warto pomyslec

#20 OFFLINE   maciekp91

maciekp91
  • 62 postów

Napisany 24 czerwca 2007 - 09:25

to musisz zrobić tak... przynajmniej u mnie to działało.
Wciskasz "AS" i "gałkę" (włącznik radia) jednocześnie i czekasz aż na wyświetlaczu wyskoczy 10 _ _ _ _. i wtedy podajesz kod do radia. powinno zadziałać.