naped opla omegi b
Napisany 03 listopada 2008 - 15:18
Napisany 03 listopada 2008 - 17:46
Napisany 03 listopada 2008 - 18:11
tak :drink:
a czemu pytasz
Dodam jeszcze w przypadku Omegi tylny napęd występuje nie tylko niezależnie od silnika ale i wersji, modelu, rocznika.
jakby byl przodnaped to by byla najwiekrza porazka adama opla i GM na swiecie kazda omega b ma naped na tylnia oś
A czym poprzesz takie twierdzenie?
Każdy napęd ma swoje plusy i minusy, a tego typu wypowiedzi nia mają poparcia w żadnej (obiektywnej) argumentacji.
Napisany 03 listopada 2008 - 19:27
jakby byl przodnaped to by byla najwiekrza porazka adama opla i GM na swiecie kazda omega b ma naped na tylnia oś
bylby maly porblem z ruszniem takiej 1500kg-go auto Ω z na pedem na przod, :looz: powidzmy motor 3.0 pirwsza lepsz krzyżówka i kalapa ty na gaz a tu stoi w miejscu, tyl ma jednak swoje zalety wiekszosc limuzyn ma naped na tyl Mercedes, BMW...
jedyny problem maja ci co ciezko jest im opanowac tylno napedówki :driver:
Napisany 03 listopada 2008 - 19:29
Wiele amerykańskich aut z dużo silniejszymi i większymi silnikami jeździ na przednim napędzie i dają rade.
Jeszcze jakies konkretne, obiektywne i rzeczowe argumenty, czy dalej tylko zmyślanki?
ps. zeby nie bylo. Ja też lubie tylny napęd, ale to nie znaczy, ze zdanie które zakwestionowałem jest prawdziwe.
Napisany 03 listopada 2008 - 20:49
a woził dupe kiedyś A6 z minimum 2,6 pod maską ???bylby maly porblem z ruszniem takiej 1500kg-go auto Ω z na pedem na przod, :looz: powidzmy motor 3.0 pirwsza lepsz krzyżówka i kalapa ty na gaz a tu stoi w miejscu, tyl ma jednak swoje zalety wiekszosc limuzyn ma naped na tyl Mercedes, BMW...
jedyny problem maja ci co ciezko jest im opanowac tylno napedówki :driver:
Napisany 03 listopada 2008 - 20:56
tak zgadza sie ale tu cala sprawe rozwiazuje elektronikaVectra C 3,2 V6 z przednim napędem jakoś jeździ, a nie jest lżejsza od Omegi B
powiedzmy ze jet to Seville STS Northstar V8 4,6L 32V 224 KW tylko tu tez jest ASR i nadodatek jest tez aktywne zawieszenieWiele amerykańskich aut z dużo silniejszymi i większymi silnikami jeździ na przednim napędzie i dają rade.
ja powem slowami pysio1981, Niema lepszych aut jak nasze Omcie
Napisany 03 listopada 2008 - 20:59
bądzcie orginalni :evil:
BOREWICZ i tu sie z tobą zgadzam
zaraz wpadnie Roozga i pozamiata
Napisany 03 listopada 2008 - 21:15
Teraz to poszedłeś po bandzieja powem slowami pysio1981, Niema lepszych aut jak nasze Omcie

Napisany 03 listopada 2008 - 21:48
Poza tym o jakiej elektronice mówisz jesli chodzi o Vectre C? Zwykła kontrola trakcji i tyle - dostępna również w omedze (z resztą dokladnie ten sam układ ABS/ESP a wczesniej ABS/TC)
Nie masz pojęcia o czym mówisz - lepiej nic nie mów.
(zupelnie na marginesie - zeby omega ważyła 1500kg musialbyś wybebeczyc całą tapicerke, założyć ultralekkie koła, odkręcić 4 drzwi i wypalić całe paliwo ze zbiornika. Moze wtedy uda Ci sie osiągnąć 1500kg.
Innymi słowy - Omega waży dużo więcej, co nadal nie zmienia faktu, ze przednionapędówka z taką wagą będzie radziła sobie całkiem nieźle. Moze być troche podsterowna (moze być nawet bardzo podsterowna) .. omesia za to jest nadsterowna (czasem bardzo). A teraz pytanie kontrolne:
niewprawny (normalny, zwykły codzienny kierowca) łatwiej opanuje podsterowność, czy nadsterowność?
Napisany 03 listopada 2008 - 22:16
chyba jasne że łatwiej opanować przednionapędówkę czy to będzie nad czy podsterownośćniewprawny (normalny, zwykły codzienny kierowca) łatwiej opanuje podsterowność, czy nadsterowność?
Napisany 03 listopada 2008 - 22:18
chyba jasne że łatwiej opanować przednionapędówkę czy to będzie nad czy podsterownośćniewprawny (normalny, zwykły codzienny kierowca) łatwiej opanuje podsterowność, czy nadsterowność?
niektórym najwyraźniej wydaje sie, ze jest inaczej

Napisany 03 listopada 2008 - 23:07

Napisany 04 listopada 2008 - 00:30
No ale jeszcze chłopaki zapomnieliśmy dodać koledze że przednio napędówka ma ograniczenia napędowe
! co nie raz było już poruszane na wielu stronach technicznych związanych z napędem przednim! co nie dotyczy aut lub bardziej napędów na tylnią oś ,i tylko prawdziwe auta mają TYLNI NAPĘD :mrgreen:
z tym ze tylny naped ma wieksze straty na kolach, pali wiecej i z reguly jest ciezszy - to jego minusy. ale jazda oma to wszysko rekompensuje

Napisany 04 listopada 2008 - 08:13
Jesli chodzi o scisłość to najbardziej korzystny z punktu widzenia trakcji jest naped na wszytskie koła.
Napedy przedni i tylny zawsze są pewnymi kompromisami (takoż i 4x4).
Wkurza mnie tylko, jak ktoś plecie głupoty, choć nie wie o czym.
ps. nadal nie usłsyzałem konkretnego argumentu od autora zdania, ze w omega z przednim napedem byla by największą porażką Opla. Wypowiadają sie wszyscy, tylko nie Ty kolego. Trzeba brać odpowiedzialność za to co sie pisze... i najlepiej wiedziec o czym sie pisze, jesli sie już pisze.
Napisany 04 listopada 2008 - 08:25

Napisany 04 listopada 2008 - 17:37
ps. nadal nie usłsyzałem konkretnego argumentu od autora zdania, ze w omega z przednim napedem byla by największą porażką Opla. Wypowiadają sie wszyscy, tylko nie Ty kolego. Trzeba brać odpowiedzialność za to co sie pisze... i najlepiej wiedziec o czym sie pisze, jesli sie już pisze.
nie zmuszaj mnie do wypowiedzi kiedy bede mugl wtedy sie wypowem nie siedze nonstop na forum a tobie sie trafilo 5 min i juz mi tu kaza odp na swoje posty ja nie siedze nonstop jak jakis maniak mam rodzine prace i to jest moim priorytetem a jesli juz tak chcesz odpowiedzi przeczytaj post pysia
bo wolnosc slowa istnieje i zaden admin nie jest wyzszy i nizszy wiec jak chceta to udowodnijcie wyzszoc bo wy mozecie warna dac..mam warna daleko za soba i nie lubie jak ktos mnie do czego przymusza ..
pozdrawiam i to jest koniec mojej wypowiedzi.....
Napisany 04 listopada 2008 - 17:47
bo wolnosc slowa istnieje i zaden admin nie jest wyzszy i nizszy wiec jak chceta to udowodnijcie wyzszoc bo wy mozecie warna dac..mam warna daleko za soba i nie lubie jak ktos mnie do czego przymusza ..
siwy ale gdzie tu byla mowa o warnie ? byla zwykla prosba o ustosunkowanie sie do tego co sam wczesniej napisales.