klimatronik
Napisany 31 października 2008 - 19:38
Napisany 31 października 2008 - 21:07
mam problem , ostatnio gdy się zaczęło robić zimniej na dworze klimatronik zaczął szaleć . nie wiadomo dlaczego sam sie wyłącza i włącza . najgorzej jest gdy stoje w korku bo wtedy nie zdązy się wogóle dmuchawa włączyć i znowu sie restaruje przez co nie mogę dać rady z parującymi szybami , podczas jazdy problem się trochę zmniejsza . aha , gdy w kabinie się cudem jakoś nagrzeje do np 23 stopni wyłączanie sie klimy praktycznie spada do zera . co to może byc ??
resetowales klimatronik ? na kompie trzeba by bylo sprawdzic jakie ma bledy i odczyty z czujnikow
Napisany 31 października 2008 - 21:17
Napisany 31 października 2008 - 21:29
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 31 października 2008 - 22:12
jutro jak pojadę na poznan to sie okaże czy pomogło , narazie nie zamykajmy wątku
Napisany 31 października 2008 - 23:01
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 01 listopada 2008 - 11:21
Napisany 02 listopada 2008 - 16:46
Napisany 02 listopada 2008 - 17:59
koledzy , dzisiaj zauważyłem ze klima mi sie restartuje gdy gwałtownie przyspieszam , lub gdy stoje w korku ale na drive ( jesli mam na luzie lub parkingu to wszystko jest ok , czasami tylko sie zrestartuje) co wy na to ?? moze cos gdzies lużne i od wibracji sie tak dzieje ?? zauważyłem rownież ze jak wyłącze klimatronika na off to potrafi siesam włączyć
zwarcie albo luzne piny na zoltej zlaczce
Napisany 02 listopada 2008 - 20:58
koledzy , dzisiaj zauważyłem ze klima mi sie restartuje gdy gwałtownie przyspieszam , lub gdy stoje w korku ale na drive ( jesli mam na luzie lub parkingu to wszystko jest ok , czasami tylko sie zrestartuje) co wy na to ?? moze cos gdzies lużne i od wibracji sie tak dzieje ?? zauważyłem rownież ze jak wyłącze klimatronika na off to potrafi siesam włączyć
zwarcie albo luzne piny na zoltej zlaczce
no wlasnie , jak mialem wymontowane to nic takiego nie zauważyłem , jedynie sprobuje jeszcze podoginac piny na gniezdzie od tej złączki
Napisany 02 listopada 2008 - 23:40
Napisany 07 listopada 2008 - 17:37
Napisany 18 listopada 2008 - 15:30

Napisany 18 listopada 2008 - 17:05
niestety byłem u gościa na kompie i nie mógł sie połączyć z klimatronikiem , niby były dwa układy a ja mam ten którego nie można w ten sposób diagnozować
nie wiem co mam z tym teraz zrobic
pierdoly ci odpowiada -ma dupowatego kompa i wszystko. jak chcesz to do mnie masz 150 km.
Napisany 18 listopada 2008 - 23:53
a miałeś przypadek że juz kiedyś się rozłądował?dzisiaj akuma mi padla i ładowałem przez całą noc
Napisany 20 listopada 2008 - 00:14
Napisany 20 listopada 2008 - 07:18
Podmień na kilka godzin panel i zobacz co się dzieje.
Na 80 procent masz gdzieś zimny lut albo przerwę na ścieżce.. ale z drugiej strony może to teżbyć przerwa gdzieś w wiązce...
Jak napisałem, najszybciej (ale i najdrożej) to podmienić panel - no chyba, że masz kogoś z takim panelem i on sięzgodzi na podmiankę...
Pozdro
Napisany 20 listopada 2008 - 13:04
Napisany 21 listopada 2008 - 17:40
niestety byłem u gościa na kompie i nie mógł sie połączyć z klimatronikiem , niby były dwa układy a ja mam ten którego nie można w ten sposób diagnozować
nie wiem co mam z tym teraz zrobic
Jak chodzi o kompa to skontaktuj się z Dobolosem na PW
:DObcy są wśród nas.Dowodem na to są tabliczki z napisem ''OBCYM WSTĘP WZBRONIONY''

Napisany 22 listopada 2008 - 18:23
juz sobie sam odpowiedziałem