górne mocowanie amortyzatora z przodu
Napisany 20 marca 2014 - 20:48
Tak mi się wydaje ale raczej tak, amorki mam jeszcze po poprzednim właścicielu i nigdy nawet by mi do głowy nie przyszło że ktoś mógł by wda różne włożyć ;x aż jutro sprawdzę.Amortyzatory tej samej firmy obydwa
Napisany 20 marca 2014 - 22:08
Amortyzatory niemają tu nic do rzeczy, na postoju amortyzator przecież nie wypycha jak sprężyna.
Napisany 20 marca 2014 - 22:10
Tu się mylisz,ale niech Ci będzie że masz rację.Amortyzatory niemają tu nic do rzeczy
Napisany 21 marca 2014 - 23:30
Tu się mylisz,ale niech Ci będzie że masz rację.
Jak najbardziej zgodze się z Tobą ,że podczas pracy amortyzatorów ,jeżeli jeden z nich będzie "innej wartości" czy po prostu bardziej zużyty będzie inaczej działał na poduszke.
Natomiast gdy auto stoi w miejscu niema to znaczenia gdyż na amortyzator nie działają żadne siły.
Napisany 22 marca 2014 - 15:35
amortyzatory są te same, amortyzator oz strony kierowcy jest wyżej do tego stopnia, że gdy zamknę maskę to opiera się on o nią i maska w tym miejscu jest nieco podniesiona, natomiast z prawej strony nic takiego się nie dzieje.Amortyzatory tej samej firmy obydwa
Napisany 22 marca 2014 - 19:15
Otóż ma. Sposób wykonania amortyzatora, przykład: miałem Sachsa talerzyk był około 1-2 cm nad kielichem,mam bilstain'a talerzyk prawie leży na kielichu. Złożone dobrze i tak samo jak poprzednie.gdy auto stoi w miejscu niema to znaczenia
Napisany 23 marca 2014 - 10:48
mi się wydaje gdyby pękła to by całkiem wyszedł amortyzator tak jak mi się to już przytrafiło. W tygodniu sobie ściągacz kupie i na weekend zerknę o co tam chodzi, porobię zdjęcia co i jak.To wygląda na rozwaloną poduszkę.
Napisany 23 marca 2014 - 12:35
amortyzatory są te same, amortyzator oz strony kierowcy jest wyżej do tego stopnia, że gdy zamknę maskę to opiera się on o nią i maska w tym miejscu jest nieco podniesiona, natomiast z prawej strony nic takiego się nie dzieje.
kolego ja miałem podobnie w Omie A, kupiłem ją to na masce była już 'górka' zastanawiałem się od czego; później mi trzasnęła poducha i pręt z Amora wyszedł tak, że w machę uderzał i ją odkształcił; wszystko minęło po wymianie tej poduchy (przynajmniej tak mi mechanik powiedział, że wymienił poduche)
Napisany 23 marca 2014 - 14:03
Napisany 23 marca 2014 - 15:26
[ATTACH]25549[/ATTACH]
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 28 marca 2014 - 11:25
Napisany 28 marca 2014 - 11:44
takpodkładka nr 20 jest miseczką do góry, a poz 19 do dołu ?
Napisany 28 marca 2014 - 23:36
Napisany 29 marca 2014 - 13:58
Napisany 29 marca 2014 - 19:47
myślę że możesz zamienić. nic złego dziać się nie powinno.Szybkie pytanie bo jestem w trakcie demontażu, te podkładki 19 i 20 są takie same bo gdy ściągałem poduszkę okazało się że nie ma tam podkładki i dlatego pewnie wybiło mi gumę, chciałem dać tą z góry na dół, a na górę inną miseczkę z innego auta ale o podobnych wymiarach bo do omegi nie mam. Może być na górze inna miseczka a na dole ta oryginalna z góry