Antyradar - jaki kupić ?
Napisany 25 sierpnia 2008 - 12:04
ktoś ma jakieś doświadczenie z antyradarami ?
na allegro jest ich bardzo dużo od 150 do ponad 1000zł
jaki model w przedziale 150-400zł jest dobry ?
jak zamontować i gdzie to ukryć w samochodzie ?
:driver:
Napisany 25 sierpnia 2008 - 12:28
Napisany 25 sierpnia 2008 - 18:56
Napisany 25 sierpnia 2008 - 19:06

Napisany 25 sierpnia 2008 - 19:12
Na zwykłe suszary to raczej się nie sprawdza, lepiej sobie CB sprawić....
Napisany 25 sierpnia 2008 - 19:20
chowasz go pod maska i jak zblizasz sie do radaru to dostajesz sygnal sms
przy naszych operatorach to może się okazać że eske dostaniesz w trakcie wypisywania mandatu lub na drugi dzień jak wstaniesz

Napisany 25 sierpnia 2008 - 19:24
chowasz go pod maska i jak zblizasz sie do radaru to dostajesz sygnal sms
przy naszych operatorach to może się okazać że eske dostaniesz w trakcie wypisywania mandatu lub na drugi dzień jak wstaniesz![]()
![]()
Albo eskę od operatora że ściągneli ci 2,44 z VAT-em

:DObcy są wśród nas.Dowodem na to są tabliczki z napisem ''OBCYM WSTĘP WZBRONIONY''

Napisany 25 sierpnia 2008 - 19:34
Albo eskę od operatora że ściągneli ci 2,44 z VAT-em
Albo pozdrowienia od O. Rydzyka :twisted:
Napisany 25 sierpnia 2008 - 20:51
Napisany 08 września 2008 - 13:01
Każdy sobie jaja robi.
Nie macie antyradarów ? pewnie jeździcie jak emeryci w bordowych Skodach Favorit to wam nie potrzebne.
CB nie chcę.
Poprzeglądam oferty na allegro, poczytam, podzwonię i sobie cos kupię.
Napisany 08 września 2008 - 13:23
A po co Ci antyradar przy radarach pistoletowych? Jak będziesz miał szczęście, to Ci zapiszczy jak będą kogoś suszyć.Nie macie antyradarów ?
Zresztą policja powoli będzie zmieniać radary zwykłe na laserowe. Więc jak już, to kupuj taki który wykrywa też laserowe. Ale z kolei przy laserowym radarze, to antyradarem można się już podetrzeć. Zanim zapiszczy i zwolnisz, to już będą mieli pomiar.
Popatrzyłem na allegro i za taki "antylaserowy" to ok. 1000 zł i więcej trzeba dać. A za taką kwotę to można mieć porządne CB i jeszcze na paliwo zostanie, bo dobry zestaw kupisz już za 400 zł.
A CB w tej chwili jest najskuteczniejszym antyradarem i nie tylko anty.
No ale to nie mo cyrk, nie moje małpy. Rób jak uważasz.
Napisany 08 września 2008 - 13:33
Napisany 08 września 2008 - 13:44
Dokladnie.A CB w tej chwili jest najskuteczniejszym antyradarem i nie tylko anty.
Tez mialem dylemat, czy antyradar, czy CB.
Zakupilem CB i to byl dobry wybor.
Popatrzyłem na allegro i za taki "antylaserowy" to ok. 1000 zł i więcej trzeba dać. A za taką kwotę to można mieć porządne CB i jeszcze na paliwo zostanie, bo dobry zestaw kupisz już za 400 zł.
Zamiast wydawac 1 tys na radar masz:
-porzadne CB
-nawigacja w cenie do 400zł i jest mapa fotoradarow, ktore aktualizujesz.
Napisany 08 września 2008 - 17:07

Napisany 08 września 2008 - 19:11
Dzięki :grin:
Słyszałem opinie, że antyradary sa skuteczne
i wyłapują różne sygnały stosowane do namierzania
Nie chcę wydawać 1 tys.zł

mam nadzieję, że jest jakiś typ czy model, który wyłapuje większość tych sygnałów za 200-400zł ? - to kwota jednego mandatu
Zamiast skupić się bezpiecznej jeździe muszę dodatkowo przeszukiwać pobocza.
Taki antyradar by mnie znacznie odciążył.
Napisany 08 września 2008 - 19:21
zamiast się skupić na bezpiecznej jeździe...ty szalejeszZamiast skupić się bezpiecznej jeździe muszę dodatkowo przeszukiwać pobocza.
Taki antyradar by mnie znacznie odciążył.
chłopie od kiedy to szybka jazda jest bezpieczna... :shock: :shock: jak bedziesz jeździł tyle ile znaki nakazują nie bedziesz miał problemu z rozdwojeniem uwagi....
Napisany 08 września 2008 - 19:36
Nie ma czym, to nie Porsche.
tak dla przykładu
http://moto.allegro...._najtaniej.html
lub
http://moto.allegro....stler_1793.html
Napisany 08 września 2008 - 19:42
tak jeździsz ? 50 przez całe miasto, 90-110 po trasie w kraju ?jak bedziesz jeździł tyle ile znaki nakazują nie bedziesz miał problemu z rozdwojeniem uwagi....
to antyradar ci faktycznie niepotrzebny
Napisany 08 września 2008 - 20:09

wystarczą mi radary w GPSie w miejscach gdzie występują, mam ostrzeżenia coby nie wejść w zakręt śmierci za szybko... a w trasie 120-140 wystarczy...obliczyłem (i przekonałem się) na bramkach autostrady, ze gość który wyprzedzał mnie na początku autostrady był wczesniej ode mnie tyllko 5 min. przy odległości 20 km (ja miałem 120, on chyba 160km/h)...stał w kolejce do opłat kiedy dojeżdżałem.... a ile spalił paliwa...
a co do miasta to tu wszyscy jeżdżą 50km/h i na wszystkich przejściach się zatrzymują, włączają się na zamek błyskawiczny i korków jakoś niee ma...
mówią HISZPANSKI TEMPERAMENT.... ale nie widać jakoś tego po kierowcach, Hiszpania ma tyle samo ludności co POLSKA a zabtiych o połowe mniej...
EDIT...
POLECAM kilkumiesięczną praktykę w innym kraju niz Polska...zaczniecie inaczej jeździć. pomimo, że nie widać tu policji w krzakach, nikt nie szaleje... myślę że ci wysp mogą to również potwierdzić...
to ilość zabitych w Hiszpanii w ostatnich latach....porównajcie z Polską...
http://www.dgt.es/po...n_n_accidentes/ MORTALES znaczy zabitych....
Napisany 08 września 2008 - 20:12
Miał być super hiper, kilka stówek na niego wydał.
Kilkanaście razy go ostrzegł, szczególnie dobrze działał na stacjonarne fotoradary.
Złapali go trzy razy na suszarkę i raz nieoznakowanym z videorejestratorem .... bo jak antyradar zaczął piszczeć to już było po pomiarze, co z tego że od razu zwolnił jak i tak już był nagrany ... i na dodatek ukarany za korzystanie z antyradaru bo psy widziały jak go chował...
Sprzedał na alledrogo kupił CB i od tego czasu nie zapłacił ani razu...
Przemyślcie dokładnie jak działa taki antyradar, kiedy się właczy ?
Wtedy gdy omiecie go wiązka.
Gdy będzie zbyt czuły będzie łapał wszystko dookoła i albo będziesz co chwila zwalniał jak głupi, albo po jakimś czasie zaczniesz go ignorować...
Praktycznie nie sprawdza się na zwykłe suszarki...
jak jedzie ciąg aut to i tak namierzają pierwsze auto, ty jadąc jako któryś z kolei dostaniech info że namierzają...
ale jak jedziesz pierwszy, albo sam to o tym że namierzają dowiesz się wtedy gdy już będzie dokonywany pomiar... czyli za późno...
Inaczej jest z fotoradarami stojącymi przy trasie, te emitują wiązkę cały czas i gdy wykryją nadmierną prędkość to robią zdjęcie... tylko że one też nie sieją we wszystkie strony więc przy specyficznym zakręcie też możesz się o fotoradarze dowiedzieć za późno....
Antyradary najlepiej sprawdzają się w USA gdzie drogi są proste aż po horyzont i jak ktoś namierza coś na drodze to można to wykryć z bardzo daleka...
Jeszcze jedno, coraz więcej jest teraz laserowych radarów, a na takie zwykły antyradar nie działa...
Z drugiej strony, jeśli często "przeginasz" to przynajmniej jak bedą jechać za tobą to szybko się o tym dowiesz i nie będziesz szalał dalej i przynajmniej mandat mniejszy...