właśnie miałem okazję pojezdzic w wyzszej temp otoczenia i zanotowałem u siebie temp do 90st, ale jak tylko sie rozpedzałem to normowało sie tak 85-88st. Nie mam odniesienia do innych pomiarów- autko mam od niedawna, temp do ok 90 jest ok? jaka jest gorna granica?

płyn chłodzący przez korek w dieslu?????
Rozpoczęte przez
Jacol
, 31 lip 2008, 20:44
21 odpowiedzi na ten temat
Napisany 04 maja 2009 - 12:27
Napisany 13 lipca 2009 - 13:34
No to mam rozwiązanie zagadki - wreszcie zdecydowałem się doprowadzić sprawę do końca ("mojego lub jej he, he, he" - młodszym użytkownikowm przypomnam, że to cytat z "Psów").
Okazało się, że przyczyna jest oczywista choć dość kosztowna: uszczelka pod głowicą. A zatem cudów nie ma - jak wali przez korek, choćby mało i nie zawsze, to uszczelka. Ja dość długo nie wierzyłem, szukałem innych przyczyn ale z czasem pogodziłem się i zdecydowałem na "zwalenie głowicy". Pozostaje mieć nadzieję, że zrobią dobrze i że nic więcej nie wyskoczy.
Pozdrawiam i kończę wątek.
P.S. chyba że ktoś łączy się ze mną w bólu, bo koszt 1640 pln brutto
Okazało się, że przyczyna jest oczywista choć dość kosztowna: uszczelka pod głowicą. A zatem cudów nie ma - jak wali przez korek, choćby mało i nie zawsze, to uszczelka. Ja dość długo nie wierzyłem, szukałem innych przyczyn ale z czasem pogodziłem się i zdecydowałem na "zwalenie głowicy". Pozostaje mieć nadzieję, że zrobią dobrze i że nic więcej nie wyskoczy.
Pozdrawiam i kończę wątek.
P.S. chyba że ktoś łączy się ze mną w bólu, bo koszt 1640 pln brutto