Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Pylisty czarny osad na przednich alufelgach...

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
27 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   siwy99

siwy99

=-=-=-=-=-=-=

• 349 postów

Napisany 30 lipca 2008 - 18:22

Pany z wlasnego doswiadczenia wiem, ze ten osad to nie dlatego ze ktos tam felg nie myje. Jak sciagnalem ome z niemiec i po przyjezdzie do PL klocki byly nowe ale wykonczyly sie po 5 tys. I tak pylily ze wzery w lakierze do dzis zostaly.(wniosek ze na sprzedaz zalozyli po taniosci) Zalozylem hiszpanskie REMSA zrobilem na nich 35tys. Nie bylo zadnego pylenia nic sie nie dzialo felgi ladnie sie domywaly. Teraz zalozylem RAICAM jakies gowno bo znowu zaczynaja sie jajka z nalotem wiec mysle ze za 10 tys znowu czeka mnie wymiana. I jesli chodzi o klocki to naprawde uwazam ze trzeba zalozyc dobrej marki przynajmniej na przod bo przez wżery mozna sobie zafundowac lakierowanie alusow. I jest duza roznica w samym hamowaniu.

#22 OFFLINE   slawekbor

slawekbor
  • 297 postów

Napisany 31 lipca 2008 - 12:26

Osobiście zauważyłem ten sam efekt u siebie, lecz nie zastanawiałem się nad przyczyną tego. Po sprowadzeniu auta z Niemiec niczego nie wymieniałem. Klocki na chwilę obecną są w dobrym stanie, lecz rzeczywiście przyczyna może leżeć w ich jakości. Sądziłem, że niemiaszki nie wsadzają byle czego. :wink:
Moja krowa nie daje mleka, ale z pod tyłka ucieka

#23 OFFLINE   Szynka

Szynka

AutoDetailing

• 1 493 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 31 lipca 2008 - 12:44

Pewnie sie wam silnik konczy i caly syf wylatuje... gdzies przeciez musi :roll:

#24 OFFLINE   romanescou

romanescou
  • 108 postów

Napisany 01 sierpnia 2008 - 08:15

1. To jest logiczne. Tylko zastanawiało mnie dlaczego tylko na przednich. Teraz wszystko jasne.

Widzisz efekt tylko na przednich ponieważ przy lekkim hamowaniu działają tylko hamulce koła przedniego. A że w większości przypadków hamujemy lekko to tyko zapaskudzone są przednie koła. Dodatkowo, pewnie, z tyło były lepsze klocki.
Tył zaczyna łapać przy mocniejszym naciśnięciu na pedał hamulca.
Tak jest ustawione we wszystkich pojazdach.
kupiłem fajną omegę :)

#25 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 02 sierpnia 2008 - 05:34

Jedyna rada dla leni, którym myć sie nie chce: jeździć ekonomicznie, hamować biegami itp :p

#26 OFFLINE   Kristofer

Kristofer

VECTRAIrmscher1,9150+chip

• 1 758 postów
  • Auto: Omega A

Napisany 02 sierpnia 2008 - 09:40

Jedyna rada dla leni, którym myć sie nie chce: jeździć ekonomicznie, hamować biegami itp :p

a jak mam aftomat to mam kotwicę przez okno wyrzucać :?: :?: bo biegami to hamuje jak pociąg towarowy :hmm: a twarde kloce co nie mają osadu szybko zjeżdżają tarcze i sie bardziej grzeją więc chyba lepiej umyć te fele.moje są wiecznie brudne i mam to w :pupa: grunt że dobrze hamują :mrgreen: Cóż mi po czystych felgach jak zabraknie pół metra i pakujesz w czyjś :pupa: :czesc:

#27 OFFLINE   lutas

lutas
  • 316 postów

Napisany 10 sierpnia 2008 - 17:25

Felgi od czasu do czasu warto woskować po dokładnym umyciu. Wosk pomaga i brud nie przywiera tak łatwo do powierzchni felgi, a jeśli już się przyczepi to łatwiej go usunąć, ale mało komu chce się to robić. Ja dzisiaj woskowałem całe auto razem z felgami :wink:
[center:50fb7585b3]
>> PROFESJONALNE SZABLONY AUKCJI ALLEGRO <<[/center:50fb7585b3]

#28 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów
  • Auto: Nie mam Omegi

Napisany 10 sierpnia 2008 - 21:31

Temat jest juz wyczerpany.

Zamykam