Pylisty czarny osad na przednich alufelgach...
Napisany 20 lipca 2008 - 20:02
Ostatnio moja małżonka zauważyła, że na przednich felgach odkłada się czarny osad, którego nie ma na felgach tylnych. :shock:
Rozmawiałem z kumplem - u niego jest dokładnie to samo w MB C250. Mówi, że to normalne i nie ma sie czym martwić.
Czy ma rację? Bo żona zaczyna panikować i muszę ją jakoś uspokoić... :bud:
Napisany 20 lipca 2008 - 20:10
a poważnie, to nalot startych klocków, który osiada na feldze. trzeba regularnie czyścić (w trakcie mycia całego samochodu) bo potem bedzie trudno usunąć i zostaną ciemne ślady...
Napisany 20 lipca 2008 - 20:12
jak nie myjesz felg to tak się robi :mrgreen:
a poważnie, to nalot startych klocków, który osiada na feldze. trzeba regularnie czyścić (w trakcie mycia całego samochodu) bo potem bedzie trudno usunąć i zostaną ciemne ślady...
Czyli poza częstszym myciem felg nie ma się czym przejmować?
Oczekuję odpowiedzi wprost

Napisany 20 lipca 2008 - 20:16
Czyli poza częstszym myciem felg nie ma się czym przejmować?
nie
Napisany 20 lipca 2008 - 20:19
jako, że prawie wszystkie są koloru srebrnego to ładnie widać...
popatrz na inne samochody a sie przekonasz. nie wszystkim sie chce je dokłanie umyć.
Napisany 20 lipca 2008 - 20:53
czyżbyś nigdy nie miał alusów w samochodzie ?
Zaiste - nie miałem.
Dlatego dziwię się Kolegom, którzy wstawiają głupie emotikonki nie wnoszące nic do sprawy. :bad:
Gregorio i V6 podeszli poważnie do sprawy - pomogli i wsio ok. Osobiście temat uważam za zamknięty - problem rozwiązano.
Napisany 20 lipca 2008 - 21:01
Tylko sie nie obraźDlatego dziwię się Kolegom, którzy wstawiają głupie emotikonki nie wnoszące nic do sprawy. :bad:

Przecież to proste jak budowa cepa. Klocki się ścierają i osad zbiera sie na kołach.
:piwo:
Napisany 20 lipca 2008 - 21:04
eeee tam... to jest nawet prostsze... :nabijacz:Ozma napisał/a:
Dlatego dziwię się Kolegom, którzy wstawiają głupie emotikonki nie wnoszące nic do sprawy.
Tylko sie nie obraź
Przecież to proste jak budowa cepa. Klocki się ścierają i osad zbiera sie na kołach.
:piwo2:
Napisany 20 lipca 2008 - 21:18
Przecież to proste jak budowa cepa. Klocki się ścierają i osad zbiera sie na kołach.:piwo:
1. To jest logiczne. Tylko zastanawiało mnie dlaczego tylko na przednich. Teraz wszystko jasne.
2. Przypominam, że - jak napisałem na początku - to moja połowica panikowała, a mi na słowo nie chciała wierzyć, więc trzeba było zasięgnąć opinii bardziej wiarygodnego źródła. :mrgreen:
Napisany 20 lipca 2008 - 21:26
Maro napisał/a:
Przecież to proste jak budowa cepa. Klocki się ścierają i osad zbiera sie na kołach.:piwo:
1. To jest logiczne. Tylko zastanawiało mnie dlaczego tylko na przednich. Teraz wszystko jasne.
2. Przypominam, że - jak napisałem na początku - to moja połowica panikowała, a mi na słowo nie chciała wierzyć, więc trzeba było zasięgnąć opinii bardziej wiarygodnego źródła.

Napisany 21 lipca 2008 - 06:20

Napisany 21 lipca 2008 - 07:33
EDIT 21.07.2008 g.15.53
za wykorzystanie (przez innych użytkowników forum i nie tylko), wszystkich podpowiedzi i sugestii oraz wyrażonych prze zemnie opinii, nie ponosze odpowiedzialności,
Napisany 21 lipca 2008 - 07:44

Napisany 21 lipca 2008 - 13:28
kup inne klocki lepsze to Ci nie bedzie pylic:) jak tego nie ogarniesz to bedziesz mial zlote niebawem:D
Napisany 27 lipca 2008 - 19:23