Nawiew naprawiony . Okazało się, że na wtyczce rezystora nie było przewodzenia. Gniazdo przeczyszczone, i powietrze idzie

rezystor dmuchawy ? - dmuchawa nie pracuje
Napisany 09 stycznia 2016 - 21:51
Napisany 07 września 2016 - 19:23
witam. czytając o tym co powyżej. mam klimatronik. mi w dłuższej trasie zaczęło popiskiwać za kratkami środkowymi, po czym ustało. a nazajutrz już nie miałem nawiewu. zmieniam temp, siły nadmuchu i nie działa - cóż to mogło by być? z góry dzięki na ukierunkowanie poszukiwań
Napisany 07 września 2016 - 19:46
cóż to mogło by być? z góry dzięki na ukierunkowanie poszukiwań
silnik dmuchawy
Napisany 04 stycznia 2017 - 16:17
Mam podobny problem. Tylko , ze po wyjęciu rezystora okazało się że jest przepaona kostka i nie laczy, jak się nią porusza to nawiew się uruchamia, a jak docisne bardziej to dmucha mocniej. Gdzie można kupić kostkę do rezystora klimatronika omega b ?Mam podobny problem. Odpaliłem auto, włączył się nawiew na szyby. Od razu go wy wyłączyłem. Od tego momentu nie działają wiatraki w kilimie. Sama klima działa, grzeje. Dodam, iż stało się to rano jak mróz był 15 stopni.
Sprawdziłem bezpiecznik wiatraka i jest ok. Czy to rezystor czy może coś innego ?
Czy ten rezystor to jest widoczny po wyjęciu schowka pasażera ? Ma ktoś może zdjęcie jak to wygląda ?
Napisany 12 grudnia 2017 - 18:20
Kotlecika odsmażam:). Padł mi wentylator, sterowanie klimatronika działa, nawiewu zero. Jest przepalony bezpieczni 30A, Wymieniłem bezpiecznik, załączyłem nawiew i od razu przepaliło bezpiecznik. Co to jest? Jak ugryść temat?