objawy zużytych tarczek w automacie
Napisany 05 lipca 2008 - 19:16
1 przy przekroczeniu 100 zostaje na obrotach nie wysprzegla jest caly czas na biegu i na wysokich obrotach
2 jezeli mysle ze jest na 2 biegu dojezdzam do skrzyzowania ok 40 wrzuca na luz gdy dodaje gazu jest tak jakby na luzie przy ok 5000 wskakuje na bieg
3 2-3 razy zapalily mi sie wszystkie lampki prnd123
odkrecilem korek od oleju i to nie olej tylko kawa z mlekiem :sad: spuscilem ok 5l i dolalem troszke lepiej
prosze nie pisac ze musze szukac prosze o pomoc
moze ma ktos jakies linki do zmiany oleju jak sprawdzic olej gdzie jest filtr itp
z gory dzieki
Napisany 05 lipca 2008 - 20:22
Napisany 05 lipca 2008 - 21:17
Dzial sam naprawiam:moze ma ktos jakies linki do zmiany oleju jak sprawdzic olej gdzie jest filtr itp
z gory dzieki
http://forum.omegakl...read.php?t=3537
Napisany 06 lipca 2008 - 07:35

Nie sztuką jest wcisnąć gaz na prostej.............tylko na zakręcie...

Napisany 06 lipca 2008 - 11:57

P.S. Dave. Bez odkręcania miski nie zobaczysz jakie masz opiłki bo te są na magnesie który pewnie wiesz gdzie jest. No i dwa to sam wymieniłeś u siebie olej. Czy pomogło i czy nie był zmieniany ponownie po naprawie?
Napisany 06 lipca 2008 - 19:09
P.S.
W pełni czaje o co Ci chodzi z tym tłumaczeniem, ale z drugiej strony może jest poprostu zielony w temacie skrzyni i dlatego się pyta :razz: chociaż szczerze powiedziawszy nie zaszkodziło by poszukać tych tematów jest multum wiem z doświadczenia

Nie sztuką jest wcisnąć gaz na prostej.............tylko na zakręcie...

Napisany 06 lipca 2008 - 21:16
jak bym znalazl to bym nie prosil o pomoc a glupie uwagi mozesz sobie zachowac dla siebe bo czs ktory poswieciles zeby to wymyslic i napisac z warsztatem wystarczyl by w prosty sposub opisac jak zmienic olej lub jak go sprawdzic. w postach jest 100 razy ile oleju itp schemat wymiany ale ja mam kur.. 1 srube po prawej stronie skrzyni i niewiem czy to spust czy do sprawdzania stanu i jak go uzupelnic
Panowie wim ze jest multum naprawialem nie jeden silnik czy aauto ale nigdzy nie mialem doczynienia z automatem i w tym caly problem odkrecic miski sprawdzic na dnie tam jest magnes ale jak uzupelnic ten olej z boku po prawej mam tylko 1 korek ktory zauwarzylem tak wiec prosze o wskazowke lu nie pisac bo sensu niema
z góry dzieki
Scalilem >> szerszen uzywaj funkcji edytuj zamiast pisac jednego posta pod drugim
Napisany 06 lipca 2008 - 21:32
prosze nie pisac ze musze szukac prosze o pomoc
dzieki za link ale to nie z mojego lennistwa pytam o link tylko dlatego ze nie moge znaleźć
jak bym znalazl to bym nie prosil o pomoc a glupie uwagi mozesz sobie zachowac dla siebe bo czs ktory poswieciles zeby to wymyslic i napisac z warsztatem wystarczyl by w prosty sposub opisac jak zmienic olej lub jak go sprawdzic. w postach jest 100 razy ile oleju itp schemat wymiany ale ja mam kur.. 1 srube po prawej stronie skrzyni i niewiem czy to spust czy do sprawdzania stanu i jak go uzupelnic
Jesli nie z lenistwa to dlaczego? Czy tak trudno poszukać?
Dlaczego uważasz, ze ktoś ma za Ciebie wykonać wszystko bo sam nie chcesz poszukać? Po drugie napisałeś w zupełnie odmiennym wątku.
Tak, forum jest po to by pomagać, ale ludziom którzy chcą a nie czekają na gotowe.
Napisałem Ci, że Ci pomożemy jak sam się troszkę wysilisz, więc jeszcze nic straconego.
P.S. Jak chcesz rzucać "mięsem" to od tego jest drugie forum.
Tak dla zachęty: korek jest do dolewania i sprawdzania poziomu. Jest na boku skrzyni po stronie kierowcy (w aucie z UK). Klucz 13 w rękę i jak skrzynia będzie gorąca (sprawdź ręką) to na pracującym silniku na "N" lub "P" ma się z otworu sączyć olej. Jeśli nie to dolej Dexron III - np Castrola. Do kupienia w Halfordsie lub w serwisie.
Postaraj sie trochę to dostaniesz pomoc.