hmm...Ty sobie z nas jaja robisz czy jak
: Przecież to cały stożek ma być obok halogenu a nie jakaś tam rurka
??:
to sobie wsadz tam cały stożek... jakaś rurka czy nie jakaś zawsze cos dodatkowo łapie powietrze (oryg. dolotu przecież nie zlikwidowałem i ssie pełnąparą :roll: ). Obok halogenu jak go dasz to co zamiast 10 tys go czyści to upierd... go w tydzień.... no ale Ty masz swoja wizje ja mam swoja... btw to o czym piszesz to CAI (ludzie też tak montują, ale to nie jest takie hoop jak Ci sie wydaje). Przy dużej kałuży życze powodzenia z Twoim pomysłem :roll: woda na stożek = woda do silnika = the end :roll: Nie wspominam już, że jest to wtedy dość spora ingerencja w układ dolotowy (teraz filtr jest + - tam gdzie oryg filtr), pozatym srednica otworu pod filtrem wynosi okolo 53 mm i jak widac na foto inna rura niz ta ktora dalem nie przejdzie co oznacza, że dolot zaraz za filtrem musial by miec fest zwezenie (oryg rura dolotu ma okolo 77 mm) itp itd nie chce mi sie nawet dalej o tym pisac...
Dzwiek zmieniony (i podoba mi sie), fura ciagnie jak ciągneła nie dławi się nie przegrzewa i wszystko jest ok wiec na co mi stożek obok halogenu ? mam co chciałem i jest dobrze :twisted:
Pytanie: czy ta rurka ktora doprowadza dodtakowe powietrze spod zderzaka nie bedzie pchala tam syfow ?? -piasku kurzu itp .
coś będzie napewno, ale to wszystko jest przed filtrem więc nie ma strachu. Ewentualnie pończoche czy inne ustrojstwo na dole :mrgreen: (mowie o ochronie przed kamyczkami itp bo syfu i tak nie powstrzymasz)
Lukasboss dzwiek super - sam ma ochote na takiego moda po tym filmiku.
Napisz, czy odczuweasz jaks roznice -bardziej interesuje mnie, czy nie jest gorzej 
Co do różnicy to nic nie odczuwam... Moge Ci napisać, że lepiej wkręca sie u góry ale obiektywne to nie będzie

tylko hamownia pokazała by prawde
Nie oszukujmy się, przerobiony dolot bez przerobionego wydechu nic nie daje prócz dźwięku :mrgreen: lecz obie te przeróbki są już odczuwalne (przykład Honda CRX d16z5 10-20 km potrafi dać).