Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Wycięcie katalizatora a spalanie LPG

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
24 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Miaga

Miaga
  • 82 postów

Napisany 13 maja 2010 - 21:37

jeszcze sie nie zdecydowałem na wycięcie kata,coś mi muli autko po rozgrzaniu i tak sie pytam na wrazie co ale najpierw mapy ustawie potem jak co czujnik temp na komp a na końcu jak nie pomoze to kata sprawdze

#22 OFFLINE   Simonek81

Simonek81
  • 425 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 14 maja 2010 - 19:43

rzeczywiście ciekawa sprawa... ja wyciąłem kata w vectrzeA (93' 2.0 PB+LPG), zastąpiłem go strumienicą i to jeszcze ze specjalnymi wypustkami zwiększającymi podciśnienie... ale ani żadnego wzgłośnienia nie było a moc się po prostu zwiększyła... w Omci jeszcze tego nie próbowałem (bo mam dobry kat)... ale pewnie w przyszłości też tak zrobię... moc skacze widocznie... a spalanie tylko zależy od stylu jazdy... powinno być ok..

#23 OFFLINE   wrocek66

wrocek66
  • 176 postów

Napisany 14 maja 2010 - 19:54

Możesz wywalić kata i wstawić emulator OBD na drugą sondę i komp. nie połapie sie ,że brak kata i bedzie OK . Oczywiście musisz mieć świadomość , że będziesz bardziej zatruwał nasze środowisko :pokoj: , ale technicznie do zrobienia .

#24 OFFLINE   kichu

kichu
  • 124 postów

Napisany 16 maja 2010 - 17:28

hej.
muszę coś zrobić z katem bo mi wywala błąd katalizatora (...poniżej minimum...). w mojej omedze mam cztery katalizatory i cztery sondy.
mam pytanie: czy oprócz wymiany na nowe jest jakieś inne sensowne rozwiązanie, żeby komp to przyjął bez zastrzeżeń?
pisaliście też, że można gdzieś sprzedać zużyte katy - gdzie można je sprzedać?

#25 OFFLINE   Simonek81

Simonek81
  • 425 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 16 maja 2010 - 18:59

ostatnio jak wyjeżdżałem z Krk w stronę Skały to widziałem szyld o skupie zużytych katalizatorów... pewnie trzeba by poszukać w necie... jak by były problemy to pisz na prv to spiszę namiary następnym razem :)