Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

kontrola trakcji

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
26 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   SIWYSDZ

SIWYSDZ
  • 290 postów

Napisany 25 maja 2008 - 15:09

wyczyszczone bo byly zawalone strasznie,ale i tak to nic nie dalo
jutro jade na kompa i bede dokladnie wiedzial co sie tam dzieje,mam nadzieje ze to nic powaznego

ps.ten blad bedzie zapisany w kompie lub ABS,bo jak zgasze auto i odpale to wszystko jest oki???

zauwazylem dzisiaj jeszcze jedna sytuacje ,ze ta kontrolka zapala sie po przejechaniu takiej samej ilosci km tzn 17wiec moze to jakis blad siedzi w sterowniku,bo dziwne zeby 3 razy zapalila sie kontrolka po takiej samej ilosci km???? :roll:

po odlaczeniu klem sterownik ABS trzyma bledy w pamieci????
Czarny Opel Omega 3.2v6 z jasna skórą i full wyposazeniem

#22 OFFLINE   SIWYSDZ

SIWYSDZ
  • 290 postów

Napisany 27 maja 2008 - 23:07

juz wiem co bylo przyczyna zaswiecania sie ESP

problemem byly opony ktore zmienilem niedawno

mianowicie starsze omki z TC maja tylko czujniki na tylnych kolach zapobiegajac poslizg kola , a omki wyposazone w ESP + TC maja czujniki na wszystkich czterech kolach ,tzn zabezpieczyc kola przed ruszeniem z poslizgu + system stabilizacji toru jazdy

a terazz do rzeczy. mialem oponki 235/45/r17 wszystkie ,ale tylne byly zuzyte a nie bylo 235 to kupilem 225 ,i 225 sa troszke nizsze od 235 wiecpredkosci obrotowe kol nie zgrywaly sie i wywalalo blad po paru km :yes_yes:

pozdrawiam
Czarny Opel Omega 3.2v6 z jasna skórą i full wyposazeniem

#23 OFFLINE   daro1979

daro1979
  • 54 postów

Napisany 21 marca 2009 - 23:39

witam trochę odświeze temat mi zapala sie TC po uzyskaniu jakiś 4000-5000 obrotów nie wiem co sie dzieje sprawdzane na biegu jałowym. dodam że ostatnio wymienilem klocki bo myślałem że to od nich coś może sie dziać lecz nic z tego pomocy już mam dosyć jak nie siekniety rozrząd to teraz TC

#24 OFFLINE   yatta

yatta
  • 252 postów

Napisany 19 kwietnia 2011 - 12:19

Odswiezajac nieco temat - u mnie TC sie zaczelo palic po wymianie koncowek i rozwalonej zbieznosci. Po ustawienia zbieznosci jest ok :)

#25 OFFLINE   pawon

pawon
  • 49 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 06 kwietnia 2012 - 12:31

Witam chciałem znowu odświeżyć temat, otóż mam omke z 97" i od pewnego czasu nie moge wyłączyć TC przyciskiem biore wogóle nie zaświeca się kontrolka i ostatnio jadąc w dość krótką trase zauważyłem że strasznie zagżała mi się tylna lewa felga aż dymek prawie leciał nie wiem czy to ma jakiś związek z nie wyłączaniem się TC może tak co może być tego przyczyną :(
--------------------------
MOJA KLUSECZKA :p:p

MOJE AUKCJE

Dodany obrazek

#26 OFFLINE   protex2

protex2
  • 4 postów

Napisany 27 kwietnia 2012 - 16:09

witam
mam pewien problem czasem podczas jazdy (nie zawsze) zapala mi sie kontrolka kontroli trakcji . Przy dodawaniu gazu na łuku w prawo , na łuku w lewo nic się nie dzieje . Może ktoś z Was przerabiał już ten temat Proszę o pomoć !!!

#27 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 27 kwietnia 2012 - 18:04

masz kontrolę trakcji? powinieneś mieć esp.
Jeśli za szybko wchodisz w zakręt to esp będzie interweniować.
Jeśli interweniuje bez powodu albo tylko miga lampką to może masz koła różnej średnicy?