Ja odłączyłem obieg płynu przez przepustnicę i zamiast przepustnicy podłączyłem parownik i zaczęło grzać lepiej, co nie znaczy że jest gorąco:) jest to mój drugi C20NE z tak podpiętym parownikiem i wszystko chodzi jak talala nie wiem po co wymyślili to ogrzewanie przepustnicy..

Gdzie podpiąć parownik w układ chłodzenia?
Rozpoczęte przez
Mrozio
, 15 maj 2008, 11:06
26 odpowiedzi na ten temat
Napisany 23 grudnia 2010 - 21:04
Napisany 31 lipca 2012 - 18:57
pytanko odnośnie mojego parownika...
zasilanie jest wzięte z trójniczka zamontowanego na odcinku węża z bloku do zaworu trójdroż.
powrót jest wpięty w powrót z nagrzewnicy-zaraz przed wlotem płynu do dolnego grubego wężą(ten do chłodnicy)
czy możliwe jest,że osłabiło mi to ogrzewanie wnętrza?opisuje ten problem w innym wątku...
http://forum.omegakl...ead.php?t=31316
zasilanie jest wzięte z trójniczka zamontowanego na odcinku węża z bloku do zaworu trójdroż.
powrót jest wpięty w powrót z nagrzewnicy-zaraz przed wlotem płynu do dolnego grubego wężą(ten do chłodnicy)
czy możliwe jest,że osłabiło mi to ogrzewanie wnętrza?opisuje ten problem w innym wątku...
http://forum.omegakl...ead.php?t=31316
Napisany 02 sierpnia 2012 - 20:38
A jaki jest problem zacisnąć wąż na parownik i sprawdzić czy ogrzewanie nie uległo poprawie?
Napisany 12 sierpnia 2012 - 20:31
nie mam jak ścisnąć węża...ale co zaobserwowałem:
jak daje gazu obie rurki robią się równo gorące...
przepnę parownik w układ jak napisane w poradzie kilka postów niżej(1 sposob)
czyli od razu w mostek parownik a powrót do nagrzewnicy,a parownik mam pod zb. wyrównawczym
czy taka odległość od nagrzewnicy nie wpłynie na ogrzewanie?
jak daje gazu obie rurki robią się równo gorące...
przepnę parownik w układ jak napisane w poradzie kilka postów niżej(1 sposob)
czyli od razu w mostek parownik a powrót do nagrzewnicy,a parownik mam pod zb. wyrównawczym
czy taka odległość od nagrzewnicy nie wpłynie na ogrzewanie?