Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Moja zabudowa suba w boczku

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
50 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 października 2008 - 19:16

No i Panowie od jakiegoś czasu duzo sie pozmieniało

powiem szczerze bardzo ladnie to wyglada i estetycznie... nie zajumuje bagaznika... tylko jestem ciekaw jak gra.. :wink:
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#42 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 03 października 2008 - 19:24

Gdybys miał blizej to zaprosilbym Cie na odsłuch :) Powiem tak, myslalem na poczatku ze bedzie tam stanowczo za mało miejsca aby przetwornik pokazał co potrafi, jednak po prawidłowym stowrzeniu komory i jej wygluszeniu efekt jest znakomity. Hertz wczesniej powodowal rezonans rolety a teraz na tandemie tego rezonansu nie słychac, moze dlatego ze jest o wiele mocniej, nieporównywalnie mocniej...

#43 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 października 2008 - 19:29

ile mneij wiecej litrazowao ma skrzynka pod hercem?

ostatnio stworzylem sobie mala skrzynke (ok. 45l) pod Lanzara maxpro..
i to bardzo doswiadczalnie... gra pod bardzo malym wzmacniaczem i jestem bardzo zadowolony.. bas jest niski.. nie slychac na zewnatrz auta, nic nie brzeczy bo nie ma takiej czestotliwosci... glosnik sie nie meczy... a dzwiek jest piekny... poki co nie mam zbytnio kasy na nowy piecyk wiec tak zostanie.. zawsze przyjemniej :wink:
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#44 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów

Napisany 03 października 2008 - 19:36

Pytasz o ktora skrzynie ta ktora teraz jest na sprzedaz?? ta skrzynia ma 15l a nie 10 wg zalecen, i głosnik gra zdecydowanie lepiej, taklze zdecydowanie nizej schodzi.
Swoja droga zawsze tak czy siak głosnik lepiej zagra w obudowie drewnianej niz w najlepiej wygluszonej stalowej. Tyle ze w moim przypadku w tej chwili funkcjonalnosc kombi jest priorytetem...

#45 OFFLINE   gemi

gemi
  • 63 postów

Napisany 03 października 2008 - 23:52

W tych boczkach da sie stworzyc idealnie szczelną komore wystarczy tylko MDF plus zywica i skrzynka jest dopasowana idealnie pod kształt wneki auta nie wiem jak masz tam zrobione dokladnie bo fotki pokazuja ze jest to tylko wytlumiona blach i przednia scianka zrobiona z drewna czy MDF-u nie wiudac dokladnie ale jak zrobil bys tam pożadna skrzynie to zobaczył bys co potrafią te dwa malutkie RE
Gemi Car Audio ---> Profesjonalne instalacje audio

#46 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów

Napisany 04 października 2008 - 10:49

Jako tako mdf nawet nie trzeba, próbowałem ale ciezko dociac tam porzadany kawałek... Za to scianki w strone lamp sa postawione z zywicy oczywiscie i takze wygłuszone, scianka tez jest w miejscu gdzie gabka kieszeni zasłana dojscie do zderzaka wewnatrz wneki....

#47 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów

Napisany 04 października 2008 - 10:55

hehe rzeczywiscie zapomniałem ze nie ma tu zdjec...
Dodany obrazek
drzwi jeszcze na helixach i plastikowychg dystansach...

Dodany obrazekDodany obrazekDodany obrazekDodany obrazek
Dodany obrazekDodany obrazekDodany obrazekDodany obrazek
Dodany obrazek

Tak wyglada zabudowa z obu stron tyle ze strona od wlewu nie ma na całej połaci gabki wiec ja wyłozyłem tasma cała...

#48 OFFLINE   gemi

gemi
  • 63 postów

Napisany 04 października 2008 - 14:17

Widze ze komora jest jakas zrobiona, powinna byc szczelna, ale to jest jednak blacha z tyłu oraz po bokac i cienkie scianki wiec wszystko wpada w rezonans, zrob najpierw forme boczka wyjmij ja z auta i laminuj zeby byla dosc gruba do zywicy dosyp pył z MDF-u duzo pomaga, wsadz we wneke zalaminowana forme i dokrec do niej przednia plyte z MDF i sklej dodatkwo i bedziesz mial profi skrzynie w boczku a wygluszenie to co przykleiles zostaw zawsze pomaga.
Gemi Car Audio ---> Profesjonalne instalacje audio

#49 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów

Napisany 04 października 2008 - 15:06

Ale to nie blacha rezonuje a roleta, blachca zajałęm sie nakladajac kilka warstw tasmy i pomoglo. Nie bede sie bawil w komore bo musialbym ja drastycznie pomniejszyc poniewaz za zadne skarby nie wsadze tam gotowej obudowy zrobionej na zewnatrz, naprawde to gra niezle... Jesli bedzie mi za malo to po prosru kupie nowe boczki a złoze do re nowe skrzynie... :)

#50 OFFLINE   Marcelus76

Marcelus76
  • 47 postów

Napisany 05 października 2008 - 11:07

A z tym maxem to uważaj bo wzmacniacz przesterujesz a wtedy dym pójdzie...większość wzmaków swoją pełną moc pokazuje na 3/4 gałki..

w większość wzmacniaczy powinno się wysterowywać do max 70% maksymalnego wzmocnienia, bo powyżej tej wartości gwałtownie rosną zniekształcenia i można zabić głośniki.
--------------
Marcin

#51 OFFLINE   mastah22

mastah22
  • 552 postów

Napisany 05 października 2008 - 18:12

Hehe Panowie, to jasna sprawa, to juz dawno wiem... :)