Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

piszczace hamulce

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
44 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   oxymen250

oxymen250
  • 51 postów

Napisany 12 sierpnia 2013 - 18:30

Witam moi drodzy. Wybaczcie ze nie przeszukuje forum tylko odrazu pisze ale jestem na wakacjach i pisze z telefonu. Otuz problem wyglada tak ze owszek piszcza mi klocki ale nia tak jak u wiekrzosci tylko na opak czy li jak jade to piszcza jak diabli a jak wciskam hamulec to cisza. Mowa tu o tyle. Wymienilem tarcze i klocki bo z jednej strony juz mi zapieklo wyzerowany klocek do tarczy.czy ma ktos jakas rade? Slyszalem ze czyms sie smaruje. Zrobilem na tych klockach moze z 600km a piszcza gdzies od 300km bo wczesniej byla cisza.

#42 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 sierpnia 2013 - 19:45

Twój problem polega na zatartym prowadzeniu klocka lub zacisku - nie "odsuwa sie" klocek od tarczy - cały czas dolega to jest problem piszczenia
Demontaż koła - weryfikacja co jest zablokowane ( klocek czy zacisk ) i masz gotową odp.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#43 OFFLINE   oxymen250

oxymen250
  • 51 postów

Napisany 13 sierpnia 2013 - 09:22

Moze byc bo jak zakladalem klocki to mialem problem z wsunieciem spowrotem tych pierscieni w zacisku. Jakie lekarstwo na to? Nowe zaciski?

#44 OFFLINE   siwysarbinowo

siwysarbinowo

Marcin

• 1 152 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 13 sierpnia 2013 - 11:31

Moze byc bo jak zakladalem klocki to mialem problem z wsunieciem spowrotem tych pierscieni w zacisku. Jakie lekarstwo na to? Nowe zaciski?

Jeśli przy wymianie było ciężko wcisnąć, to zapewne było trochę korozji i syfu. Przy wymianie klocków powinno się cały zacisk łącznie z tłoczkiem porzadnie wyczyścić i najlepiej do tego nasmarować żeby śmigało prawidłowo. Proponuję rozkręcić i przeczyścić zacisk razem tłoczkiem i powinno być :up:

Wczasy nad morzem? Zapraszam http://kaczor.afr2.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/domkikaczor

#45 OFFLINE   oxymen250

oxymen250
  • 51 postów

Napisany 13 sierpnia 2013 - 11:38

No to bede musial tak zrobic. Dodam ze piszczy dopiero jak sie rozgrzeje.