Zakłócenia cb po włączeniu silnika
Napisany 08 grudnia 2014 - 23:55
Napisany 09 grudnia 2014 - 04:39
Napisany 09 grudnia 2014 - 12:39
Wymień przewód od radia do anteny, słabej jakości ekran w przewodzie jest przyczyną zakłóceń. U mnie kabel od CB biegnie wzdłuż samochodu obok kabli sygnałowych, jak widać w avatarze wzmacniacze mam pod dachem, a nad nimi (około 4cm) jest gniazdo do mocowania anteny i nigdy nic mnie nie zaszumiało podczas uderzenia basu.
Kurde też tak myślałem na początku i wymieniłem org kabel od anteny na inny lecz to nic nie dało antenę też podmienilem na inną od kumpla pożyczyłem lecz on ma taka samą i nic to nie dało...

Napisany 09 grudnia 2014 - 15:46
a co ma piernik do tartaka ???? Miałem U520 chińczyka i filipińczyka, jak jest skopana instalacja "szumią" niemal identyczniea uniden chińczyk czy philipines ?

na próbę odłącz kabel antenowy od radia i sprawdź czy bass będzie zakłócał, jeśli nie to podłącz kabel, ale odłącz antenę i również sprawdź. Jeśli szumieć nie będzie, to na test podłącz do klapy bagażnika gruby przewód np. masowy i podłącz drug koniec do karoserii. Podłącz antenę i sprawdź czy są zmiany.Kurde też tak myślałem na początku i wymieniłem org kabel od anteny na inny lecz to nic nie dało antenę też podmienilem na inną od kumpla pożyczyłem lecz on ma taka samą i nic to nie dało...
Jeżeli po odłączeniu kabla antenowego od radia będzie szumiał w rytm basu to podłącz masę z karoserii do samego radia. W którymś momencie musi być poprawa.
Napisany 09 grudnia 2014 - 16:09