Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

uszczelka miski olejowej

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
24 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Alley

Alley

wolny folwark

• 3 241 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 01 sierpnia 2014 - 20:45

Witam . Szukałem podobnego tematu ale nie moglem znalesc, czy jest jaki sposĂłb na sciagniecie elementu nad miska olejowa w celu wymiany drugiej uszczelki, silnik mam na maxa w gorze a to dziadostwo nie chce wyjść przez belke. czy obejdzie się bez demntazu przednich sanek. będę wdzięczny za jakies info.

Luzuj poduchy i silnik w gore.

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

#22 OFFLINE   komorek123

komorek123
  • 473 postów

Napisany 03 sierpnia 2014 - 19:13

Luzuj poduchy i silnik w gore.

:up:

#23 OFFLINE   preses1

preses1
  • 193 postów

Napisany 03 sierpnia 2014 - 20:50

Witam . Szukałem podobnego tematu ale nie moglem znalesc, czy jest jaki sposób na sciagniecie elementu nad miska olejowa w celu wymiany drugiej uszczelki, silnik mam na maxa w gorze a to dziadostwo nie chce wyjść przez belke. czy obejdzie się bez demntazu przednich sanek. będę wdzięczny za jakies info.

A na maxa w góre tzn. ile? Czy zdemontowałeś rurę kolektorową? Przeszkadza ona trochę w uniesieniu silnika na odpowiednią wysokość.

#24 OFFLINE   Alley

Alley

wolny folwark

• 3 241 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 03 sierpnia 2014 - 22:50

A na maxa w gĂłre tzn. ile? Czy zdemontowałeś rurę kolektorową? Przeszkadza ona trochę w uniesieniu silnika na odpowiednią wysokość.

Nie przeszkadza. Wydechy ladnie pojda w gore wraz z silnikiem. W koncu sa na gumach a nie przyspawane do budy.

#25 OFFLINE   preses1

preses1
  • 193 postów

Napisany 04 sierpnia 2014 - 10:14

No nie wiem. Może i masz racje. Ale u mnie w X20XEV przeszkadzała rura kolektorowa. Nie mogłem podnieść silnika na odpowiednią wysokość. Było zbyt mało miejsca. Istniało prawdopodobieństwo uszkodzenia innych podzespołów.