Tuleja centrująca wału
Napisany 07 lutego 2011 - 15:48
Napisany 13 czerwca 2011 - 19:35

moze ktos zapodac rysunek walu z tymi tulejami bo ten stary nie wchodzi
Napisany 12 września 2012 - 11:11
Napisany 16 października 2012 - 18:43
Na razie igła.Mam takowe wibracje przy rozpędzaniu autka tak około 20km/h na jedynce,30km/h na dwójce i około40km/h na trójce.Na wyższych biegach tego nie czuje.To sie dzieje tez przy jakims konkretnym zakresie obrotów przy wymienionych prędkościach.Wymieniłem łaczniki gumowe(stare były zmasakrowane)-nic.Wymieniłem obie półosie(stare miały luz na przegubach)-nic.Zamówiłem dzis podpore wału i łożysko-zobaczymy.Zmieniam też olej w moście i skrzyni choć raczej nie ma to związku z tymi wibracjami.Dodam jeszcze ,że na predkosciach powyżej 80-90km/h coś mi buczy,jakby lozysko,wiec zakładam,ze łożysko podpory walu się skonczyło.Mam pytanie ilu osobą wymiana tych tuleji pomogła i opisywane wcześniej wibracje ustały bo mam podobny problem i narazie jest to szukanie igły w stogu siana?
Napisany 17 października 2012 - 20:23
mam ten problem u mnie w seniorze 24v 204km.z automatyczna skrzynia.Podczas przyspieszania przy ok 20-30 km/h wpada w wibracje wal.myslalem ze to podpora to ja zmienilem wraz z lozyskiem ale nic dalej tluklo wymienilem tez lacznik metal-gumowy przy skrzyni nie pomoglo tez.sadzicie ze to tuleje centrujace???
usunalem w koncu ta usterke-poprostu zmienilem wal na drugi,ale wg.mnie podpora byla za miekka w starym.Od nowosci mi wydawala sie jakas miekka ale febi to myslalem ze ok. kupilem druga podpore-zdecydowanie twardsza , do drugiego walu zmontowalem calosc przelozylem tuleje centrujace i gitara.Nic nie telepie.
Napisany 29 października 2012 - 09:49
Napisany 29 października 2012 - 10:05
To jeszcze ja zapytam. Podczas postoju jest ok, podczas jazdy też jest ok, ale jak jadę auto mam na biegu i odejmę gazu to pojawiają się wibracje. Przerabiał ktoś takie coś już?
Przerabiałem ale w przednio napędówce.
Było czuć delikatne drżenie i było słychać terkotanie tylko po odpuszczeniu gazu.
Winny był przegub wewnętrzny przy skrzyni, czyli w twoim przypadku może być przy moście a może przy kole też.
U mnie była guma pęknięta i smar wywaliło i się przegub delikatnie wytarł.
Napisany 29 października 2012 - 10:11