czy ktos sie lapie w temacie plakietek i gdzie je zakupic jak to wyglada itp i jaka emisje ma omega 2.0 97r benzyna i jaka na lpg wogole jakie ma euro....?

berlin - plakietki
Rozpoczęte przez
leeluu
, 11 lut 2008, 21:11
9 odpowiedzi na ten temat
Napisany 11 lutego 2008 - 21:11
Może i ma te -- ale i ma te + za ktore JA kochamy ta Omeszke kochamy

Napisany 11 lutego 2008 - 21:23
Plakietki kupisz na każdej stacji Aral - mają tam tablice wozów i w zależności co masz to taką plakietke dostaniesz. Bierz na Silnik benzynowy X20XEV bez gazu bo z gazem chyba jest droższa, jak Cię zatrzymaja to powiedz że gazu nie używasz (tak jak ja
)

Napisany 15 lutego 2008 - 18:16
z tego co ja sie orientuje to plakietke tylko dostaniesz na stacjach diagnostycznych gdzie robią uży TUV . Bylem ostatnio w brlinie i pytalem gdzie można ją kupic . Mechanik w jakims warsztacie powiedział, że mam do tego miejsca 25 km , wiec zapytalem ile kosztuje jazda bez nalepki okazuje się , że 40 euro + 1 pkt.dla niemca . Nalepka po niemiecku nazywa się UMWELTNALEPPE i o to trza pytać . W przypadku naszych omeś nalepka kosztuje 5 euro .
Napisany 17 lutego 2008 - 11:50
Teraz do berlina nie wjedziesz jak nie masz naklejki,że spełniasz normy emisji spalin.Poczytaj troche prase.jakie plakietki?
Napisany 17 lutego 2008 - 22:21
A dokładnie jeśli przynajmniej nie będziesz miał euro 3. Nie tylko do Berlina ale większości niemieckich miast. Są wyznaczone tzw strefy ekologiczne. Wjazd do takiej strefy bez specjalnego upoważnienia (czyt. plakietki, naklejki) to niestety spoooooory mandacik.
Guest_pjq_*
Napisany 09 kwietnia 2008 - 21:37
Witam wszystkich Forumowiczow,
chcialbym przekazac informacje o ofercie mojej firmy w zakresie obowiazujacych w centrach niemieckich miast stref Umweltzone. Sa to strefy, do ktorych wjazd jest mozliwy dla samochodow posiadajacych specjalna plakietke i na dzien dzisiejszy zostaly wprowadzone w kilkunastu miastach Niemiec, w tym Berlin, Kolonia, Hanower, Dortmund.
Do zamowienia zgodnie z przepisami niemieckimi wystarczy jedynie polski dowod rejestracyjny pojazdu.
Według procedury dla samochodow zarejestrowanych poza granicami Niemiec obowiazuje nastepujacy przydzial plakietek (na podstawie daty rejestracji):
Benzyna:
1. przed 01.01.1993 - brak plakietki
2. od 01.01.1993 - plakietka zielona (4)
Diesel:
1. przed 01.01.1997 - brak plakietki
2. 01.01.1997-31.12.2000 - plakietka czerwona (2)
3. 01.01.2001-31.12.2005 - plakietka zolta (3)
4. od 01.01.2006 - plakietka zielona (4)
Cala procedura trwa w naszej ofercie kilka dni roboczych (max. 7, zazwyczaj 4-5), po ktorych plakietka jest gotowa do odbioru lub wysylki. Koszt plakietki w naszej ofercie to 49 PLN.
Chetnie odpowiem na dalsze pytania, zapraszam rowniez na strone internetowa Umweltzone.
Pozdrawiam,
Piotr
chcialbym przekazac informacje o ofercie mojej firmy w zakresie obowiazujacych w centrach niemieckich miast stref Umweltzone. Sa to strefy, do ktorych wjazd jest mozliwy dla samochodow posiadajacych specjalna plakietke i na dzien dzisiejszy zostaly wprowadzone w kilkunastu miastach Niemiec, w tym Berlin, Kolonia, Hanower, Dortmund.
Do zamowienia zgodnie z przepisami niemieckimi wystarczy jedynie polski dowod rejestracyjny pojazdu.
Według procedury dla samochodow zarejestrowanych poza granicami Niemiec obowiazuje nastepujacy przydzial plakietek (na podstawie daty rejestracji):
Benzyna:
1. przed 01.01.1993 - brak plakietki
2. od 01.01.1993 - plakietka zielona (4)
Diesel:
1. przed 01.01.1997 - brak plakietki
2. 01.01.1997-31.12.2000 - plakietka czerwona (2)
3. 01.01.2001-31.12.2005 - plakietka zolta (3)
4. od 01.01.2006 - plakietka zielona (4)
Cala procedura trwa w naszej ofercie kilka dni roboczych (max. 7, zazwyczaj 4-5), po ktorych plakietka jest gotowa do odbioru lub wysylki. Koszt plakietki w naszej ofercie to 49 PLN.
Chetnie odpowiem na dalsze pytania, zapraszam rowniez na strone internetowa Umweltzone.
Pozdrawiam,
Piotr
Guest_Beata_*
Napisany 08 maja 2008 - 13:04
Witam serdecznie!
Informuję, że Szczeciński Serwis Informacyjny Infoludek.pl prowadzi sprzedaż plakietek do stref ekologicznych w Niemczech.
Zamówienia można składać poprzez internet za pośrednictwem naszej wyodrębnionej strony www.plakietka-berlin.pl.
Możliwe jest także osobiste złożenie formularza oraz kopii dowodu rejestracyjnego w naszym Punkcie Obsługi Klienta w Centrum Handlowym „Fala” w Szczecinie.
Koszt zamówienia plakietki to 79 zł brutto.
Współpracujemy bezpośrednio z niemieckimi podmiotami uprawnionymi do ich wystawiania. Maksymalny termin realizacji do 7 dni.
Infoludek.pl jest najpopularniejszym portalem informacyjnym w Szczecinie. Co miesiąc ponad 100 tysięcy naszych unikalnych użytkowników generuje ponad milion wizyt.
Zapraszam do odwiedzania naszych stron.
Informuję, że Szczeciński Serwis Informacyjny Infoludek.pl prowadzi sprzedaż plakietek do stref ekologicznych w Niemczech.
Zamówienia można składać poprzez internet za pośrednictwem naszej wyodrębnionej strony www.plakietka-berlin.pl.
Możliwe jest także osobiste złożenie formularza oraz kopii dowodu rejestracyjnego w naszym Punkcie Obsługi Klienta w Centrum Handlowym „Fala” w Szczecinie.
Koszt zamówienia plakietki to 79 zł brutto.
Współpracujemy bezpośrednio z niemieckimi podmiotami uprawnionymi do ich wystawiania. Maksymalny termin realizacji do 7 dni.
Infoludek.pl jest najpopularniejszym portalem informacyjnym w Szczecinie. Co miesiąc ponad 100 tysięcy naszych unikalnych użytkowników generuje ponad milion wizyt.
Zapraszam do odwiedzania naszych stron.
Napisany 16 sierpnia 2012 - 12:20
Podbije temacik. Z racji tego, że mieszkam blisko granicy, postanowiłem się zainteresować tematem naklejki.
Godzinkę temu wróciłem z Frankfurtu i wygląda ona tak:
http://imageshack.us...1020907net.jpg/
Jak widać, na Omege B 2.0i KAT z 1994 dostałem naklejkę zieloną EURO 4 i mogę wjechać, gdzie tylko mi się podoba. Pod koniec sierpnia wybieram się do Berlina, pierwszy raz jako kierowca
Procedura jest bardzo prosta. Pojechałem do stacji DEKRA. Gość poprosił o dowód rejestracyjny, nawet go nie otworzył, tylko spojrzał na I datę rejestracji i zapytał "diesel oder benzin?". Powiedziałem "benzin", wklepał coś do kompa, wypisał naklejkę, zapłaciłem i do widzenia. Wszystko trwało jakieś 5 minut.
Celowo przeklejam z innego tematu, bo może komuś się przyda. Tutaj jeszcze dwa tematy dotyczące naklejek:
http://forum.omegakl...ead.php?t=58448
http://forum.omegakl...ad.php?t=12176/
Godzinkę temu wróciłem z Frankfurtu i wygląda ona tak:
http://imageshack.us...1020907net.jpg/
Jak widać, na Omege B 2.0i KAT z 1994 dostałem naklejkę zieloną EURO 4 i mogę wjechać, gdzie tylko mi się podoba. Pod koniec sierpnia wybieram się do Berlina, pierwszy raz jako kierowca

Procedura jest bardzo prosta. Pojechałem do stacji DEKRA. Gość poprosił o dowód rejestracyjny, nawet go nie otworzył, tylko spojrzał na I datę rejestracji i zapytał "diesel oder benzin?". Powiedziałem "benzin", wklepał coś do kompa, wypisał naklejkę, zapłaciłem i do widzenia. Wszystko trwało jakieś 5 minut.
Celowo przeklejam z innego tematu, bo może komuś się przyda. Tutaj jeszcze dwa tematy dotyczące naklejek:
http://forum.omegakl...ead.php?t=58448
http://forum.omegakl...ad.php?t=12176/
Napisany 17 sierpnia 2012 - 13:59
Potwierdzam, załatwienie naklejki trwa około 5 minut, za swoją do Omegi 99r. 2,0 16 z gazem zapłaciłem 5.50 euro