Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Ile kosztuje wymiana rozrządu 2.5V6 w Warszawie

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
8 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   inc

inc
  • 7 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 31 stycznia 2008 - 21:23

Chciałbym wymienić rozrząd w moim samochodziku. Interesują mnie solidne i możliwie tanie warsztaty w Warszawie lub Piasecznie (lub w okolicy). Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc (na forum znalazłem jedynie dwie czy trzy polecane firmy, ale może są jeszcze jakieś).

Chciałbym równocześnie się spytać o koszt takiej wymiany. Czy naprawdę sama robocizna w przypadku takiej usługi kosztuje od 600zł w górę? Jeden z warsztatów polecanych na tym forum chciał 700, inny trochę, ale niedużo, mniej. Przeglądając posty zauważyłem że niektórym udało się to zrobić znacznie taniej. Dlatego prosiłbym o informację, jaki jest przeciętny koszt robocizny tej usługi (w ograniczeniu do V6 i Warszawy z okolicami).

Z góry dziękuję.

#2 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 31 stycznia 2008 - 21:24

Chciałbym wymienić rozrząd w moim samochodziku. Interesują mnie solidne i możliwie tanie warsztaty w Warszawie lub Piasecznie (lub w okolicy). Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc (na forum znalazłem jedynie dwie czy trzy polecane firmy, ale może są jeszcze jakieś).

Chciałbym równocześnie się spytać o koszt takiej wymiany. Czy naprawdę sama robocizna w przypadku takiej usługi kosztuje od 600zł w górę? Jeden z warsztatów polecanych na tym forum chciał 700, inny trochę, ale niedużo, mniej. Przeglądając posty zauważyłem że niektórym udało się to zrobić znacznie taniej. Dlatego prosiłbym o informację, jaki jest przeciętny koszt robocizny tej usługi (w ograniczeniu do V6 i Warszawy z okolicami).

Z góry dziękuję.

a rozrzad juz kupiles ?

#3 OFFLINE   V6

V6
  • 429 postów

Napisany 31 stycznia 2008 - 21:54

Facet u którego robiłem kiedyś passata i byłem bardzo zadowolony, za 2,5 v6 krzyczy 200zł za robocizne + czesci ( tutaj cena coś koło 400zł)

#4 OFFLINE   inc

inc
  • 7 postów

Napisany 31 stycznia 2008 - 21:56

a rozrzad juz kupiles ?

Właśnie zamierzam (Gates+SKF w Dexx-Auto, numer silnika sprawdziłem więc mam nadzieję, że kupię odpowiedni).

za 2,5 v6 krzyczy 200zł za robocizne

No właśnie - całkiem duża różnica. Swoją drogą, gdzie jest ten warsztat (albo lepiej telefon)?

#5 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 31 stycznia 2008 - 22:54

Właśnie zamierzam (Gates+SKF w Dexx-Auto, numer silnika sprawdziłem więc mam nadzieję, że kupię odpowiedni).

ile wolaja ?

#6 OFFLINE   inc

inc
  • 7 postów

Napisany 31 stycznia 2008 - 23:04

ile wolaja ?

Za rozrząd? 450zł plus 12 za przesyłkę (aukcja)

#7 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 31 stycznia 2008 - 23:43

ile wolaja ?

Za rozrząd? 450zł plus 12 za przesyłkę (aukcja)

www.fastcar24.pl
dalem 390 pln + przesylka. Pasek conti, rolki skf

#8 OFFLINE   inc

inc
  • 7 postów

Napisany 01 lutego 2008 - 16:00

www.fastcar24.pl
dalem 390 pln + przesylka. Pasek conti, rolki skf

Dzięki za informację. Różnica w cenie nie jest dla mnie najbardziej istotna (zwłaszcza, że to tylko 60zł). Pytanie jak zawsze - co jest lepsze: Conti czy Gates. Przejrzę jeszcze opinie z forum na ich temat. Nadal jednak pozostaje problem wymiany kupionego paska.

Dlatego jeszcze raz prosiłbym o podanie kontaktów do solidnych (i możliwie tanich) warsztatów w Warszawie, Piasecznie lub okolicy które wymieniają rozrząd w V6.

#9 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 01 lutego 2008 - 16:33

Pytanie jak zawsze - co jest lepsze: Conti czy Gates.

konkretnie to one są takie same a i tak trzeba ich zmieniać co 60 kkm