Witam forumowiczów. Jak w temacie. Mam nietypowy problem z odpaleniem drugiej omegi 2.0 16v + gaz. Pompa paliwa niby chodzi i daje paliwo, bo wymieniałem, filtr paliwa wymieniłem, świece były zalane, teraz wszystko wyczyściłem i jest czyściutko, dolot powietrza, przeczyszczony. ciezko odpala, przy tym strzela coś, chrobocze, ale jak w końcu odpali to cycuś glancyś, obroty gitara, po prostu ideał maszyna. Dymek tylko skropliny, zero koloru, i bezwonny. katalizatorów nie ma, ale błędów też nie ma od ponad 2 lat, ręce mi opadają. Co można jeszcze sprawdzić samemu ? I jak ktoś ma jakiś pomysł to najlepiej opisze jak to sprawdzić. pozdrawiam

Problemy z odpalaniem
Rozpoczęte przez
korzen
, 26 lis 2018, 20:15
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 03 grudzień 2018 - 09:02
Rozrusznik?
Przewody ?
Sprawdź masę w aucie
miałem kiedyś takowy przypadek . Ale to np przy odpalaniu światełko mruga albo cus. Ale możesz zobaczyć czy się klema nie grzeje
Przewody ?
Sprawdź masę w aucie

Napisany 22 grudzień 2018 - 12:12
X20XEV jak jest zimny pali od strzała, wystarczy, ze popracuje minutę i już trzeba go kręcić kilkanaście sekund lub więcej. Generalnie jak jest ciepły pali bardzo ciężko, choć czasem coś mu odwali i ciepły odpali od razu. Żadnych błędów nie ma, ktoś z Was ma jakieś pomysły co to może być?