Rok:
Silnik:
Witam. Głupie może pytanie. Jak sprawdzić poziom oleju w dyfrze i jak ewentualnie to dolać. Szukałem dziś jakiejś strony kontrolnej bo akurat na kanale byłem i szczerze zwatpilem. W tylnej części są 3 Ale nie wyglądają na spustowe czy pomiarowe.
Pomocy plisssss. Czy w ogóle dolewać się olej? Mam straszne stuki przy rozgrzanym silniku podczas skrętu słyszalne i odczuwalne jakby z mostu.
Pomyślałem że może olej gdzieś poszedl 😁???

Dyfer 2.5 dti
Rozpoczęte przez
leisman
, 02 cze 2018, 22:22
6 odpowiedzi na ten temat
Napisany 03 czerwca 2018 - 23:00
Szczerze mówiąc nie wiem. Na zimnym silniku nic nie czuć. Dopiero jak się rozgrzeje tzn w takie ciepłe dni to po przejechaniu jakichś 15km się objawia. Przy powołanej jeździe np włączanie się do ruchu, parkowanie podczas nawetlekko skręconych kół czuć takie jakby uderzenia z tylnych kół. Też pomyślałem czy to aby nie szpera! Jak to mogę sprawdzić? Na co patrzeć? I czy ewentualnie przy szperze to normalne zjawisko tak jakby uskok kół? Takie zdumienie?
Jutro znowu pod auto wejdę to mogę foto zrobić
Jutro znowu pod auto wejdę to mogę foto zrobić
Napisany 04 czerwca 2018 - 08:34
No właśnie podobnie się szpera zachowuje. Rozkoduj swój vin. Ew możesz wyjąć poloske i zobaczyć czy jest krzyżyk. Ew spróbuj stanąć jednym kołem na piasku a drugim na asfalcie i ruszyć z piskiem, jeśli będą dwa ślady to masz szpere, jeśli nie to masz inny problem
Napisany 04 czerwca 2018 - 23:17
Zrobiłem foty. Widać że na półosiach się poci. Ale gdzie jest ta choler.. śruba kontrolna ???
Załączone pliki
Napisany 05 czerwca 2018 - 21:23
O kurcze!! Faktycznie. Teraz powiekszylem i się przyjzalem. Dzieki