Rok:1998
Silnik:X30XE MANUAL
Witajcie,
szukałem wszędzie na forum, w internecie i nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie.
Pytanie do fachowców, mam do wymiany u siebie w aucie skrzynię biegów, kupiłem używkę skrzynię manualną R25-28 z wymontowanym wysprzęglikiem, w momencie, kiedy przechylę skrzynię, tzn ustawię ją w pozycji jakby miałą stać na dwumasie, leci ciurkiem olej - z okolic uszczelnienia wałka od strony wysprzęglika, czy to normalne??? (wymontowany wysprzęglik) czy coś nie tak jest z uszczelnieniem/simeringiem wałka skrzyni??
Jeżeli coś jest nie tak, to co muszę kupić i czy jest problem, żeby to wymienić/ jak w skrócie się do tego zabrać. Nie jestem laikiem, także na pewno sobie poradzę.
Tylko gorąca prośba o podanie nr części, co muszę kupić. Bo chyba ze starej skrzyni nie ma co przekładać tego uszczelnienia?
Drugie pytanie odnośnie mostu, kupiłem używany - również mam do wymiany - jak sprawdzić czy ma on szperę, bo jak wiadomo - różny olej lejemy do skrzyni zeszperowanej i różny do tej bez szpery. Dyfer pochodzi z omegi 3.0 BFL automat. I jakie on ma przełożenie, z tego co widzę wg tej tabeli to 3.9 http://www.opel-info...be/ha_diff.html
Na dyfrze są tylko takie oznaczenia jak na zdjęciach.
mms_img-36717382.jpg 61,28K
0 pobrań
mms_img1585750233.jpg 65,29K
0 pobrań
Z góry dziękuję za pomoc.