Witam moja omiś nie chce zbytnio zapalać znaczy się za 4 5 razem odpali ale świeci się check engine i tak do przy 4,5 na benzynie zaczyna mieć odcinę a jak się przełączy na gaz to i do końca można ją kręcić ale nadal się świeci. Podłączyłem pod kompa i wyszukało mi vectre b i powiedziało mi że to czujnik położenia wałku rozrządu jak sądzicie czy o to chodzi a jeśli tak to macie może na sprzedasz ?

Obroty i problem z odpalaniem omega 2.0 16v
Napisany 21 kwiecień 2017 - 16:23
Automatyczna wiadomość
Temat został przeniesiony z
"Forum Główne → Forumowe Omegi"
do
"Technika → Porady ogólne".
Napisany 13 marzec 2018 - 14:31
Miałem to samo. Wymieniłem czujniczek,który podałeś i śmiga bez problemu. A co do odpalania to może być wina pompy paliwowej. Taką pompę załatwisz za 100zł lub mniej używaną.
Napisany 18 marzec 2018 - 10:23
Miałem to samo. Wymieniłem czujniczek,który podałeś i śmiga bez problemu. A co do odpalania to może być wina pompy paliwowej. Taką pompę załatwisz za 100zł lub mniej używaną.
Tak na marginesie to nie zawsze musi być pompa, u mnie na przykład padł wąż w zbiorniku i pompa sobie pracowała, ale paliwko lało się bokiem.
Napisany 18 marzec 2018 - 22:29
Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: Obroty, problem z odpalaniem
Technika →
Elektryka i Elektronika →
Nie podpięte kostki w komorze silnikaRozpoczęte przez guuciuu151 , 18 mar 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Technika →
Układ Dolotowy i Wydechowy →
Skaczące obrotyRozpoczęte przez kudłaty-lomza , 18 kwi 2017 ![]() |
|
![]()
|
||
Forum Główne →
Forum ogólne →
Gaśnie na wolnych obrotach 2.5 td automatRozpoczęte przez bezel94kl , 25 gru 2016 ![]() |
|
![]()
|
||
Technika →
Układ Dolotowy i Wydechowy →
Obroty falują na zimnym silniku. Szukam mechanika - Warszawa !Rozpoczęte przez kaszewczyk , 15 lis 2016 ![]() |
|
![]()
|