radio car300 - ciagle wpisywanie kodu po wyjeciu kluczyka
Guest_MARyo_*
Napisany 15 stycznia 2008 - 16:14
czytalem o tym juz naprawde duzo, na forach i google przeszukalem itp
wlaczam radio jednoczesnie z wcisnietym AS, wpisuje kod, zatwierdzam AS, radio gra
gdy wyjme kluczyk to znowu trzeba to wpisywac
jak go wylaczyc? zeby byl wpisany na stale
pomocy, z gory dzieki
Napisany 15 stycznia 2008 - 16:26
Radio musi miec podlaczone zasilanie ktore sie nie wylacza po wyciagnieciu kluczyka. Juz nie pamietam czy tam jest jeden kabel + czy moze dwa (zasilanie i podtrzymanie pamieci).
Nie pamietam rowniez, czy w tych starszych radiach po wyjeciu ginely stacje czy ono do tego celu nie mialo osobnej baterii. Jesli ma to nie bedzie ona na pewno zasilala kodu, bo to rodzaj zabezpieczenia.
Guest_ROLF_*
Napisany 15 stycznia 2008 - 16:31
1) Prawidłowo podpiąć radio (+stały i +"po zapłonie") - opcja zalecana
2) Zawieś kod radia, ale programowanie stacji zawsze będzie zaczynać się od początku.
Napisany 17 stycznia 2008 - 23:00
pozdrawiam
Napisany 03 maja 2008 - 11:06
Napisany 03 maja 2008 - 22:06
Napisany 03 maja 2008 - 22:21
Tak jezeli chodzi, tylko na wlaczonym zaplonie. Sproboj jezeli po wylaczeniu zaplonu sie wylacza to masz ten sam problem.Witam!Podepne sie do tematu,czy rozwiązanie tego problemu tyczy sie tez innego radia?Po wyjęciu kluczyka resetuje się (sony cdx-gt620u)z góry dzieki za pomoc
Musi miec caly czas zasilanie bo inaczej traci pamiec ( mialem to samo przy kenwodzie)
Tylko nie pamietam, czy tak samo sie to podlacza, poczekaj moze ktos jeszcze potwierdzi.Miałem ten sam problem. Wystarczy na kostce ISO tej od zasilania zamienić miejscami przewody nr 4 (przeważnie czarny) z przewodem nr 7 (czerwony) i po sprawie.
Napisany 05 maja 2008 - 21:20
Napisany 21 maja 2008 - 13:54
Dzięki mastah22,zrobiłem tak jak napisałes i wszystko gra i buczyAle przeciez wystarczy zwyklym miernikiem przemierzyc na ktorym jest staly plus i pod niego podpiac(tego zamienic miejscami) zasilanie(czerwony+zółty w mostku) z radia... Po prostu trzeba podac stale zasilanie tak aby nie gasł po wyjeciu kluczyka....

Napisany 21 maja 2008 - 17:23
ciesze sie ze mogłem pomóc, cos droga ta UĆ, no chyba ze masz pecha do naciągaczy80zeta w kieszeni bo tyle powiedział mi elektryk za poprawne podłączenie tego radia)

Bo swoja droga to ludziska z opla nie popisali sie sposobem podpiecia radia,ale nei tylko w oplu sie obserwuje niestety... Choc z drugiej strony to było na swoj sposób wygodne bo gasiles zaplon i o radio nie trzeba bylo sie martwic, a pozniej po prostu bez kluczyka wystarczylo je wlaczyc, mnie sie nie resetowalo. Mimo wszystko lepiej miec je na stale wlaczone

Napisany 21 maja 2008 - 19:43
Max 10 minut roboty, zmien elektryka bo niezle by cie naciagnal.(80zeta w kieszeni bo tyle powiedział mi elektryk za poprawne podłączenie tego radia)
Napisany 24 maja 2008 - 09:01
Dokładnie tyle mi to zajęło :yes_yes: :yes_yes: a dodam ze jestem zielony w elektryceMax 10 minut roboty, zmien elektryka bo niezle by cie naciagnal.(80zeta w kieszeni bo tyle powiedział mi elektryk za poprawne podłączenie tego radia)