W zakamarkach internetu znalazłem taki oto filmik pokazujący jak szybko i skutecznie wyczyścić z rdzy jakiś przedmiot. Myślę, że wielu z nas chętnie skorzystałoby z takiego urządzenia. Enjoy.
Napisany 18 grudnia 2016 - 14:18
W zakamarkach internetu znalazłem taki oto filmik pokazujący jak szybko i skutecznie wyczyścić z rdzy jakiś przedmiot. Myślę, że wielu z nas chętnie skorzystałoby z takiego urządzenia. Enjoy.
Napisany 18 grudnia 2016 - 18:35
metoda szybka, ale nie tania
ponad pół bańki taka zabawka, no i z blachy to pewnie by za dużo nie zostało, bardziej do grubych rzeczy
z taniej metody to jest elektroliza
Napisany 24 grudnia 2016 - 16:31
Piaskowanie polecam:) mała myjka ciśnieniowa plus dysza do piaskowania i trochę piasku kwarcowego (koszt 10zł za 25kg)
Napisany 01 lutego 2018 - 15:00
Z metalowych rzeczy najlepiej schodzi jak użyjemy sody oczyszczonej. Ten popularny domowy środek usunie również plamy z rdzy. Wystarczy, że dodasz do sody odrobinę wody, w taki sposób, by uzyskać pastę. Rozprowadź ją po powierzchni metalu i delikatnie szoruj, aż rdza zniknie. W ten sposób usuniesz rdzę z mebli ogrodowych, narzędzi i innych metalowych powierzchni. Dodatkowo polecam ocet. Zanurz zardzewiałe metalowe przedmioty na 24 godziny w occie. Następnie dokładnie powycieraj je szorstką szmatką. Możesz również polać je octem i szorować, aż rdza zniknie. Ten prosty sposób doskonale usunie rdzę z różnego rodzaju śrub i nakrętek.
Napisany 25 marca 2018 - 13:11
Ja si całkowicie zgadzam z moim poprzednikiem... Nic dodać nic ująć...
Napisany 25 marca 2018 - 20:15
Z metalowych rzeczy najlepiej schodzi jak użyjemy sody oczyszczonej. Ten popularny domowy środek usunie również plamy z rdzy. Wystarczy, że dodasz do sody odrobinę wody, w taki sposób, by uzyskać pastę. Rozprowadź ją po powierzchni metalu i delikatnie szoruj, aż rdza zniknie. W ten sposób usuniesz rdzę z mebli ogrodowych, narzędzi i innych metalowych powierzchni. Dodatkowo polecam ocet. Zanurz zardzewiałe metalowe przedmioty na 24 godziny w occie. Następnie dokładnie powycieraj je szorstką szmatką. Możesz również polać je octem i szorować, aż rdza zniknie. Ten prosty sposób doskonale usunie rdzę z różnego rodzaju śrub i nakrętek.
Dzięki za wyczerpującą wypowiedź. Przyda mi się to na pewno.
Technika →
Karoseria, Nadwozie, Szyby, Lampy →
Konserwacja podwoziaRozpoczęte przez XBSmario , 17 lip 2017 ![]() |
|
![]()
|
||
Technika →
Karoseria, Nadwozie, Szyby, Lampy →
Polecany lakiernik z Podlaskiego.Rozpoczęte przez B0Cygano , 16 gru 2016 ![]() |
|
![]()
|