Witam ponownie !
Od pewnego czasu auto źle pracuje na zimnym silniku. Pali na dotyk, jednak po 10 sekundach obroty zaczynają delikatnie falować - słychać że silnik nie do końca równo pracuje i nie może wejść w odpowiedni rytm - a do tego buda drży. Kiedy dam gazu auto dusi się a czasem gaśnie w ogóle. Po odczekaniu 2 minut problem znika. Nie ma problemu z dalszą jazdą czy ponownym odpalaniem na już ciepłym motorze.
Dodam, że przez pierwsze dwie minuty na zimnym silniku słychać lekki "świst", mam wrażenie że jest jakaś dziurka - nieszczelność, mimo że auto było niedawno kompleksowo sprawdzane.
Poszukuje dobrego mechanika który zna temat i bolączki Omega i tego typu maszyn na terenie stolicy (najlepiej ochota, ale dojadę oczywiście gdzie trzeba), który nie naciągnie mnie na 600 zł za robotę wartą 150
Pozdrawiam !

Obroty falują na zimnym silniku. Szukam mechanika - Warszawa !
Rozpoczęte przez
kaszewczyk
, 15 lis 2016, 10:22
dolot wydech drżenie obroty
1 odpowiedzi na ten temat
Napisany 15 listopada 2016 - 10:22
Napisany 05 grudnia 2016 - 05:05
Od strony kierowcy obok servo sa podcisnienia zobacz vzy ktores nie jest odpiete , ja tak mialem ze mi gasl i jak dawalem mocno gazu to tak jakby iskra przeslakiwala
Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: dolot, wydech, drżenie, obroty
Technika →
Elektryka i Elektronika →
Nie podpięte kostki w komorze silnikaRozpoczęte przez guuciuu151 , 18 mar 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Technika →
Porady ogólne →
Obroty i problem z odpalaniem omega 2.0 16vRozpoczęte przez rudaszma1996 , 20 kwi 2017 ![]() |
|
![]()
|
||
Technika →
Układ Dolotowy i Wydechowy →
Skaczące obrotyRozpoczęte przez kudłaty-lomza , 18 kwi 2017 ![]() |
|
![]()
|
||
Technika →
Układ Dolotowy i Wydechowy →
Regeneracja, malowanie oryginalnych tłumików Omega BRozpoczęte przez B0Cygano , 15 mar 2017 ![]() |
|
![]()
|
||
Forum Główne →
Forum ogólne →
Gaśnie na wolnych obrotach 2.5 td automatRozpoczęte przez bezel94kl , 25 gru 2016 ![]() |
|
![]()
|