Jak macie zamontowane światła do jazdy dziennej
Napisany 01 czerwca 2014 - 21:59
a konkretniej sprawdzony model/sprzedawce bo jest tego trochę na all...
Napisany 01 czerwca 2014 - 22:27
Chociaż w trasie lepiej mieć włączone światła mijania.

Każdemu, kto ma problem z dostrzeganiem innych użytkowników drogi w dzień, zamiast liczenia na światła mijania radziłbym zastanowienie się nad swoim stanem narządu wzroku. Zarówno "w trasie" jak poza nią.
Napisany 01 czerwca 2014 - 22:55
Każdemu, kto ma problem z dostrzeganiem innych użytkowników drogi w dzień, zamiast liczenia na światła mijania radziłbym zastanowienie się nad swoim stanem narządu wzroku. Zarówno "w trasie" jak poza nią.
troche glupoty opowiadasz

teraz kiedy wszyscy maja obowiazek jazdy z wlaczonymi swiatlami, kazdy patrzy tylko na nie.
chcesz kogos wyprzedzisz to wypatrujesz swiatel z przeciwka, nie ma to jedziemy, problem jak z przeciwka jedzie ktos kto zapomnial te swiatla wlaczyc.
dlatego wlasnie drl jest ok, bo:
-nie trzeba pamietac o wlaczeniu swiatel,
-bo wyswietlacz sie nie sciemnia
-bo zaroweczki w liczniku i sterowaniu nawiawami/klimatroniku dzialaja dluzej i nie wygrzewaja plastikow
-bo akumulator nie dostaje tak po d*pie
-u mnie wyswietlacz w radiu w koncu prawidlowo dziala podczas nocy i dnia
-bo mandatu nie dostaniemy jak zapomnimy.
dlaczego drl jest zle??
-bo sie komus nie podoba
-bo sie komus drobne w kieszeni na ich zakup nie zgadzaja
osobiscie mam w dwoch pojazdach drl i nawe w omedze udalo mi sie je w kratki ladnie wkomponowac.
jak ktos uwaza, ze szpeca itp, to jego problem, przynajmniej zawsze sie swiatla z przodu swieca

Napisany 01 czerwca 2014 - 23:29
i tu się z szanownym Kolegą zgodzęteraz kiedy wszyscy maja obowiazek jazdy z wlaczonymi swiatlami, kazdy patrzy tylko na nie.
chcesz kogos wyprzedzisz to wypatrujesz swiatel z przeciwka, nie ma to jedziemy, problem jak z przeciwka jedzie ktos kto zapomnial te swiatla wlaczyc.
moja omega w dziale "KLUBOWY GARAŻ"
Napisany 02 czerwca 2014 - 09:07
troche glupoty opowiadasz
To moja opinia, jeśli każdemu, kto ci przedstawia inną opinię niż twoja, mówisz, że opowiada głupoty, to musisz być niezmiernie cenioną i lubianą w swoim środowisku osobą.
To, że świecenie w dzień jest błędnym pomysłem, mającym dać ustawodawcy poczucie, że coś robi w kwestii podniesienia poziomu bezpieczeństwa, zauważono poza Polską dość dawno temu. W samej Polsce jest ten przepis swoistą "świętą krową", jego krytyka jest niepoprawna politycznie, a krytykujących uważa się za nawołujących do pogorszenia bezpieczeństwa.
Liczę na to, że ten stan rzeczy niebawem odejdzie w niebyt. Sam zaś póki co zamontowałem światła dzienne, żeby być w zgodzie z przepisami, które uważam za błędne.
Napisany 02 czerwca 2014 - 09:45
Nie omawiamy tutaj czy jazda na światłach w dzień jest ok lub czy jest efektywna. Ja jestem nauczony, że ojciec 20 lat temu jadąc w trasie fiatem 125p włączał światła. Uważam, że w trasie poprawia to bezpieczeństwo a i w mieście jadący ze słońcem na światłach są lepiej widoczni.
Tutaj głównie chodziło mi o to, żeby montować dobre jakościowo DRLe a nie byle ledy, które ledwo widać.
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 02 czerwca 2014 - 09:52
To moja opinia, jeśli każdemu, kto ci przedstawia inną opinię niż twoja, mówisz, że opowiada głupoty, to musisz być niezmiernie cenioną i lubianą w swoim środowisku osobą.
To, że świecenie w dzień jest błędnym pomysłem, mającym dać ustawodawcy poczucie, że coś robi w kwestii podniesienia poziomu bezpieczeństwa, zauważono poza Polską dość dawno temu. W samej Polsce jest ten przepis swoistą "świętą krową", jego krytyka jest niepoprawna politycznie, a krytykujących uważa się za nawołujących do pogorszenia bezpieczeństwa.
Liczę na to, że ten stan rzeczy niebawem odejdzie w niebyt. Sam zaś póki co zamontowałem światła dzienne, żeby być w zgodzie z przepisami, które uważam za błędne.
A co boli Cię spalanie setki wahy na 100 km więcej? Boisz się o alternator, akumulator? Jeżeli to dla Ciebie błędny pomysł to nie chce wiedzieć jakie musisz mieć błędne myślenie na ten temat zasłaniając się ustawodawcą.

Napisany 02 czerwca 2014 - 09:56
TomEk, je też proszę

http://www.sklep.had...swietlenie.html
Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to i nie odpisujA co boli Cię spalanie setki wahy na 100 km więcej? Boisz się o alternator, akumulator? Jeżeli to dla Ciebie błędny pomysł to nie chce wiedzieć jakie musisz mieć błędne myślenie na ten temat zasłaniając się ustawodawcą.
Napisany 02 czerwca 2014 - 10:02
To moja opinia, jeśli każdemu, kto ci przedstawia inną opinię niż twoja, mĂłwisz, że opowiada głupoty, to musisz być niezmiernie cenioną i lubianą w swoim środowisku osobą.
A taka mala emotikonke widzial? Bo ona zmienia calkowicie to wyrazenie, ktore zacytowales
Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
Napisany 02 czerwca 2014 - 19:56
Napisany 02 czerwca 2014 - 21:42
Napisany 02 czerwca 2014 - 21:50
Napisany 02 czerwca 2014 - 22:44
Napisany 03 czerwca 2014 - 05:49

- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 03 czerwca 2014 - 06:32
Emilio nie gniewaj się ale nie wyglądają dobrze te ledy
Do Omegi potwornie ciężko jest dopasować jakiekolwiek ledy. Trzeba mieć naprawdę fajny pomysł, żeby to się udało.
Napisany 03 czerwca 2014 - 06:37
Napisany 03 czerwca 2014 - 08:15

Ja mam okrągłe w zderzaku Irmschera. Idealnie zastąpiły halogeny, które w PL nie są wymagane

Napisany 03 czerwca 2014 - 08:15
Witam serdecznie jestem nowym na forum i mam na imię Maciej jestem z Kujaw : )
Chciałem odświeżyć temat i zapytać jakie zakupić DRL bo bym też nie chciał Xenon-ów marnować do jazdy dziennej po mieście, bym chciał abyście doradzili jakiej firmy kupić i w miarę za rozsądną cenę maks 200zł jak patrzę na allegro to narazie jestem zainteresowany firmą Narva lub Philips ??? Chodziarz wiadomo każdy patrzy na koszty więc narazie Narva bardziej mnie przekonuje. Bym prosił o dobrą radę i opinie bo chce kupić na dniach już Ledy
Pozdrawiam i z góry dzięki za doradę : )
ja kuplem tej firmy http://nssc.pl/drl-lights.php model NSSC DRL 506HP® zamontowane przy halogenach, swieca bardzo dobrze
Napisany 03 czerwca 2014 - 08:40
Emilio nie gniewaj się ale nie wyglądają dobrze te ledy
to jest zdjęcie poglądowe jak to jest zamontowane jak auto umyje to stzrele zdjęcie jak to się prezentuje na aucie od przodu, efekt jest bardzo fajny
Napisany 03 czerwca 2014 - 09:03
ja kuplem tej firmy http://nssc.pl/drl-lights.php model NSSC DRL 506HP® zamontowane przy halogenach, swieca bardzo dobrze
Bez foto sie nie liczy:D