Musze zmienić filtr gazu . A nie wiem jak zakrecic gaz ?? NIe ma żadnych pokręteł ani nic w tym stylu ???

Jak zakrecic gaz ??
Rozpoczęte przez
BILI
, 05 sty 2008, 16:44
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 05 stycznia 2008 - 16:44
Napisany 05 stycznia 2008 - 17:36
Nie wiem jaką masz instalację, ale z tego co się orientuję, to główny zawór gazu jest przy butli. Przynajmniej tam zakręcał go mój znajomy, któremu podczas jazdy zaczęło śmierdzieć w aucie gazem...
Napisany 05 stycznia 2008 - 19:41
Jak nie ma zaworka to wyjeździć gaz do końca 
OT: Albo poprosić ruski niech zakręcą kurek
Sorry, nie mogłem :mrgreen:

OT: Albo poprosić ruski niech zakręcą kurek

Napisany 05 stycznia 2008 - 19:44
Przy każdej butli znajduje się zawór który można poprostu zakręcić i tyle
"OT: Albo poprosić ruski niech zakręcą kurek"
dobreeee, :mrgreen: :mrgreen:
"OT: Albo poprosić ruski niech zakręcą kurek"
dobreeee, :mrgreen: :mrgreen:
Napisany 05 stycznia 2008 - 19:47
Jeśli zamiast kurka przy butli na wielozaworze masz taką kostke z przewodami to jest to elektrozawór. Wyłacz zapłon i wymieniaj filtr - gaz nie poleci (uleci tylko to co zostało w przewodach)
Z tego co wiem to wszystkie nowe instalacje posiadaję ELEKTROZAWORY ze względu na bezpieczeństwo
Z tego co wiem to wszystkie nowe instalacje posiadaję ELEKTROZAWORY ze względu na bezpieczeństwo
Moją kluską jeździ teraz balwanekbuli - nowy forumowicz.Ja bujam się mondeo , komfort nie ten sam co w klusce ale średnia spalania non stop na 6,2l
)

Napisany 06 stycznia 2008 - 09:40
W instalacjach gazowych sa 2 elektrozawory jeden przy butli a drugi przy parowniku, wyłacz zapłon i odkręć filtr troszke gazu musi zejsc z instalacji a pózniej bedzie mozna spokojnie wymieniac.